Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ 12-13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011

Το Δ.Σ. της ΕΝΩΣΕΩΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞ/ΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ (ΕΑΑΣ), της οποίας τα μέλη είναι Απόστρατοι του Στρατού και της τέως Χωροφυλακής του Νομού Φλώρινας, στα πλαίσια του ετήσιου μνημόσυνου υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων κατά τη Μάχη της Φλώρινας την 12η Φεβρουαρίου 1949, διοργανώνει επίσημη τελετή, που θα πραγματοποιηθεί την 12η και 13η Φεβρουαρίου 2011 όπως ορίζει το πρόγραμμα εκδηλώσεων.
 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 
ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ 12-13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011
ΣΑΒΒΑΤΟ 12.02.2011 - Αίθουσα Φ.Σ.Φ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
19:30Χαιρετισμός Προέδρου ΕΑΑΣ Αντγου ε.α. κ. ΚΟΡΑΚΗ Γ.
19:35Χαιρετισμός Πολιτικών Αρχών
19:45Ομιλία από τον κ.ΜΟΣΤΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ τ.Επιθεωρητού Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νομαρχιών Φλώρινας-Καστοριάς 
ΚΥΡΙΑΚΗ 13.02.2011
10:15Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου
10:40Πέρας προσελεύσεως στο Στρατιωτικό Κοινητήριο 
10:50Έπαρση Σημαίας 
10:55Επιμνημόσυνος Δέηση 
11:05 Χαιρετισμός προέδρου ΕΑΑΣ Αντγου ε.α. κ. ΚΟΡΑΚΗ Γ. 
11:10Προσκλητήριο πεσόντων 
11:20Κατάθεση σταφάνων 
11:30Σιγή (1) ενός λεπτού 
11:31Εθνικός ύμνος - Πέρας Τελετής 
 ΧΩΡΙΟ ΠΡΩΤΗ
12:30Επιμνημόσυνος Δέηση 
12:35Προσκλητήριο πεσόντων 
12:40Σύντομη ομιλία 
12:45Κατάθεση στεφάνων
12:50Σιγή ενός (1) λεπτού
12:51Εθνικός ύμνος - Πέρας Τελετής 

 
Τηλέφωνα επικοινωνίας
ΕΑΑΣ:              210 3633797         210 3633797
Παράρτημα Ν. Φλώρινας:               2385022668         2385022668 &               6946942982         6946942982 

Σαν σήμερα η Μάχη της Φλώρινας, 12-2-1949

Η ηγεσία του ΔΣΕ απέδιδε μεγάλη σημασία στην κατάληψη της Φλώρινας για πολλούς λόγους. Διατηρούσε πάντα την ελπίδα ότι λόγω της άμεσης γειτνιάσεως της Φλώρινας με τα σύνορα, αν την κρατούσε, θα μπορούσε να εγκατάστησα εκεί την Κυβέρνηση των βουνών. Ιστορία πολύ παλιά, από το 1947, όταν προσπάθησε χειμωνιάτικα να καταλάβει το Μέτσοβο και αμέσως μετά την Κόνιτσα. Φυσικά, κύριος αντικειμενικός σκοπός ήταν η στρατολογία ανδρών και η εξόντωση της φρουράς. Υπήρχε, τέλος, και μία άλλη πλευρά. Όπως αποκάλυψε αργότερα ο Μάρκος, το καλοκαίρι του '48, όταν ο ίδιος με τον Ζαχαριάδη επισκέφθηκαν τον Στάλιν, το μεγάλο αφεντικό τους συνέστησε να καταλάβουν τη Φλώρινα. Το γιατί ο Στάλιν, ο οποίος είχε μια πολύ αδρή εικόνα του ελληνικού Εμφυλίου, ασχολήθηκε με τη Φλώρινα, δεν εξηγείται. Πάντως ίσως αυτή η παραίνεση του πατριάρχη του κομμουνισμού να ήταν εκείνο που ώθησε τον Ζαχαριάδη ν' αναμιχθεί για πρώτη φορά ενεργότερα στην επιχείρηση. Έλαβε μέρος σε στρατιωτικές συσκέψεις, μίλησε πριν από τη μάχη στους αντάρτες, αλλά φυσικά παρακολούθησε τη διεξαγωγή της από μακριά με κιάλια...

Έφυγε ένας μεγάλος πατριώτης, ένας μεγάλος έλληνας, ένας σπουδαίος Φλωρινιώτης , αιωνία του η μνήμη.

Έφυγε ένας γνήσιος πατριώτης, ένας μεγάλος Έλληνας, ένας υπέροχος Έλληνας, ένας ευπατρίδης ένας σπουδαίος Φλωρινιώτης , ο δικός μας Ηλίας σήμερα από ανακοπή καρδιάς όπου η μοίρα ήταν γραφτό να τον πάρει  την ήμερα των εορτασμών για την ΜΆΧΗ της Φλώρινας 12-2-1949 τυχαίο?,  αιωνία του η μνήμη.
 Εκ μέρους των συντελεστών του blogs , εκφράζουμε στην οικογένεια του  τα θερμά μας συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή μας στην μεγάλη αυτή δοκιμασία’’ 
 θα σε θυμόμαστε για πάντα 12-2-1949 .

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΣΠΡΙΔΗ ΣΕ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Απάντηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Φλώρινας Αιμίλιου Ασπρίδη σε δηλώσεις του δημάρχου Γιάννη Βοσκόπουλου

Σε απάντηση της δήλωσης του δημάρχου Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλου, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Φλώρινας κ. Αιμίλιος Ασπρίδης, δήλωσε τα εξής:
«Έχω μείνει πραγματικά κατάπληκτος από τα απίθανα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε ο δήμαρχος Φλώρινας, αναλύοντας με το δικό του τρόπο μία λιτή δήλωσή μου προς τους δημοσιογράφους, κατά τη συνάντηση της Κίνησης Φίλων Τρένου Φλώρινας, στην οποία ο ίδιος επέλεξε να μη συμμετέχει.
Οι χαρακτηρισμοί και το ύφος της δήλωσης του θεωρώ ότι απαξιώνουν το δημόσιο διάλογο και δυναμιτίζουν τη συναινετική μας διάθεση για την αντιμετώπιση των σημαντικότατων προβλημάτων του δήμου.
Φαίνεται πως ο δήμαρχος επέλεξε το δικό του μοναχικό δρόμο και ευχόμαστε αυτό να μην έχει δυσάρεστες και οδυνηρές συνέπειες για τη Φλώρινα που όλοι αγαπάμε.
Έχω εμπιστοσύνη στην κρίση των πολιτών, που διαβάζοντας τις δύο δηλώσεις μπορούν να βγάλουν τα σωστά συμπεράσματα. Γι’ αυτό και δε μπαίνω στη διαδικασία να απαντήσω στις προσωπικές αναφορές του».

Κωνσταντινίδης σχετικά με τους αγρότες στον Προμαχώνα

                                                                        Φλώρινα 10/2/2011
                                                                                                                                                                  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Νομού Φλώρινας και Αναπληρωτής Γραμματέας Αγροτικού του κόμματος, κληθείς να σχολιάσει τα γεγονότα με τους αγρότες στον Προμαχώνα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη, ξεφούσκωνε τα λάστιχα των τρακτέρ στις αγροτικές κινητοποιήσεις.
Στην αντιπολίτευση, ο Γιώργος Παπανδρέου προϋπαντούσε τους αγρότες της Κρήτης στον Πειραιά, διαμαρτυρόμενος, για να μπορούν να διαδηλώσουν ελεύθερα, όπου επιθυμούν, ακόμα και να οργώσουν με τα άροτρα την πλατεία Συντάγματος.  Συντάσσονταν  και με τις πιο ακραίες μορφές κινητοποιήσεων.
Σήμερα, στην κυβέρνηση πια, το ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει τους αγρότες στον Προμαχώνα σαν βαρυποινίτες.
Τελικά, τα μόνα στοιχεία που διαχρονικά παραμένουν αταλάντευτα στη σχέση του ΠΑΣΟΚ με τους Έλληνες αγρότες είναι η υποκρισία, ο λαϊκισμός και η δημαγωγία».
                                                  
                                                             Από το Πολιτικό Γραφείo

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

ΥΠΕΣ: Πότε διώκονται οι πρώην και οι νυν των ΟΤΑ - Περίοδος «ατιμωρησίας» τώρα...

Διώκεται πειθαρχικά για αξιόποινες πράξεις που τέλεσε πρώην δήμαρχος, πρώην νομάρχης ή σύμβουλος, εφόσον επανεκλέχτηκε στην Αυτοδιοίκηση και δεν έχουν περάσει τρία χρόνια από την τέλεση της διωκόμενης πράξης. Στην αντίθετη περίπτωση, οι αξιόποινες πράξεις θεωρείται ότι έχουν παραγραφεί. Αυτό αναφέρει διευκρινιστική εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών που υπογράφει ο υφυπουργός Γ. Ντόλιος. Αντιθέτως, ο χρόνος παραγραφής αδικημάτων αιρετών που ανέλαβαν τώρα, επιμηκύνεται από τα 3 στα 5 χρόνια, επαναλαμβάνεται στη νέα εγκύκλιο, παρ΄ ότι προβλέπεται στον «Καλλικράτη».
Τις αναρίθμητες περιπτώσεις μη σύννομων αποφάσεων των προηγούμενων διοικήσεων των Δήμων σε όλη τη χώρα, προσπαθεί να αντιμετωπίσει κατηγοριοποιώντας τις συνηθέστερες περιπτώσεις η εγκύκλιος με τίτλο «Έλεγχος νομιμότητας πράξεων Ο.Τ.Α. και αναζήτηση πειθαρχικής ευθύνης αιρετών μέχρι την έναρξη λειτουργίας της Αυτοτελούς Υπηρεσίας Εποπτείας Ο.Τ.Α».

Κωνσταντινίδης, σχετικά με την μετεγκατάσταση των Αναργύρων


Φλώρινα 08/02/2011
«Αποτελεί θετική εξέλιξη η κατάθεση τροπολογίας από την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Μπιρμπίλη, σχετικά με το άρθρο 28 του νομοσχεδίου ¨Διατήρηση της βιοποικιλότητας και άλλες διατάξεις¨, το οποίο συζητήθηκε σήμερα στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, καθότι δικαιώνεται η θέση που είχα δημόσια εκφράσει από την πρώτη στιγμή, ότι ο αγώνας πρέπει να δοθεί για να πειστεί η ΔΕΗ και το Δημόσιο πως είναι οι απόλυτα υπεύθυνοι για την περιβαλλοντική υποβάθμιση των Αναργύρων, την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων αλλά και για τις επιπτώσεις, επί σειρά ετών, στην υγεία τους από τη λειτουργία των ορυχείων των Αναργύρων.
Χάριν στη μελέτη που πραγματοποιήθηκε και κατατέθηκε έγιναν αποδεκτές οι ευθύνες και πάρθηκε η δίκαιη απόφαση.

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Συγκέντρωση για να ξανάρθει το τρένο στην Φλώρινα !


Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου · 6:00 μ.μ. - 9:00 μ.μ.         
Κεντρική πλατεία Φλώρινας
Πρωτοβουλία Πολιτών για το Τρένο
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΟΥ ΤΡΕΝΟΥ
Την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου σε ευρεία συνάντηση αιρετών, φορέων της περιοχής και πολιτών με κύριο αίτημα την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Φλώρινα Θεσσαλονίκη εγκρίθηκε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα και αποφασίστηκε:
...
α) Η συλλογή υπογραφών με βάση το ομόφωνο ψήφισμα.

Γίνε και συ πρεσβευτής του τρένου

Στο βιβλιοπωλείο Γωνιά μαζεύονται υπογραφές για το τρένο. Μπορείτε να παρετε και σεις το ψήφισμα από κει και να γίνετε και σεις πρεσβευτής του τρένου.
Στο εστιατόριο Κώστας μαζεύονται υπογραφές.
Στο κτίριο της ύδρευσης του νερού μαζεύονται υπογραφές
Στο καφέ "Φιλλίπου" στο παζάρι μαζεύονται υπογραφές
Γίνε και συ πρεσβευτής του τρένου

ΠΑΣΠ ΠΤΔΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΟΥ ΤΡΑΙΝΟΥ

8 Φεβρουαρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΠ ΠΤΔΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Πριν από μερικές ημέρες έγινε η οριστική ΔΙΑΚΟΠΗ των δρομολογίων του ΟΣΕ από Θεσσαλονίκη για Φλώρινα.
Η λειτουργία της γραμμής Θεσσαλονίκη-Φλώρινα είναι πολύ σημαντική αν αναλογιστεί κανείς ότι με το μέσο αυτό μπορούν να μετακινούνται άνετα και οικονομικά τόσο οι χιλιάδες φοιτητές που σπουδάζουν στο ΑΕΙ και ΤΕΙ της Φλώρινας αλλά και πολλοί κάτοικοι των γύρω περιοχών.
Συνεπώς, το ζήτημα που δημιουργείται είναι πολύ σοβάρο αφού οι φοιτητές θα αναγκάζονται πλέον να ακριβοπληρώνουν την πρόσβασή τους στην πόλη και πολλοί πολίτες, που με την παρουσία τους την ενίσχυαν οικονομικά, να την αποφεύγουν. Το οικονομικό πλήγμα λοιπόν είναι διπλό, τόσο για εμάς τους φοιτητές, όσο και για την αγορά-την οικονομία της Φλώρινας.
Επιπλέον, το ζήτημα της διακοπής των δρομολογίων του τραίνου είναι π

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ -ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Δ.Α.Κ.Ε. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
  ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ  -  ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ  -  ΝΕΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ                                  


ΚΥΡΙΑΚΗ 06/02/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από το συνδικαλιστικό κίνημα δεν μπορούν να αφήσουν κανέναν εργαζόμενο αδιάφορο.
Εργαζόμενοι και συνδικαλιστικά στελέχη είναι έντονα προβληματισμένοι με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Το συνδικαλιστικό κίνημα απαξιώνεται από τα συνεχόμενα χτυπήματα, την ώρα που είναι πιο απαραίτητο από ποτέ.    
Η ΝΕΑ ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είχε μιλήσει από καιρό.

      Σ΄αυτην την κρίσιμη περίοδο, όπου όλα τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζόμενων περικόπτονται δραματικά, οι στάσεις της προσωπικής και συνδικαλιστικής ζωής στελεχών στην κορυφή του κινήματος, δίνουν τροφή και χρησιμοποιούνται από κάποια Μ.Μ.Ε. με αποτέλεσμα τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και την υποτίμηση της αξίας του συνδικάτου.
      Δυστυχώς όμως τα γεγονότα όπως παρουσιάζονται είναι πολύ αρνητικά και σίγουρα υπάρχει ηθικό ζήτημα.
Τώρα όλοι θα γίνουν τιμητές ΄΄εκ των υστέρων΄΄.
     Για την διαφθορά συνδικαλιστικών στελεχών μιλήσαμε εδώ και πολύ καιρό όταν δεν μιλούσε κανείς. Ήταν από τις βασικές αιτίες για τις οποίες επανασυγκροτήθηκε η ΝΕΑ ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.

ΕΚΘΕΣΗ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ Κ.Α.Α.Κ.Υ.Α.ΜΕΑ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

                                               ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                          
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
3η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ)                            
ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ – ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ                             
ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ  (Κ.Α.Α.Κ.Υ.Α.μεΑ.) ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
(ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ)



Άργος Ορεστικό, 7 / 2 / 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Το Κ.Α.Α.Κ.Υ.Α.μεΑ. Καστοριάς στο πλαίσιο των υποχρεώσεών του να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες τόσο στον τομέα της φυσικής αποκατάσταση όσο και στον τομέα της κοινωνικής και ψυχολογικής υποστήριξης των Ατόμων με Αναπηρία,  αναζητά διαρκώς νέους τρόπους προσφοράς υπηρεσιών στα άτομα αυτά δημιουργώντας νέες δομές και δράσεις. Ήδη, από τον Ιούλιο του 2010 έχει συγκροτηθεί και λειτουργεί η «Ομάδα Χειροτεχνίας και Ψυχαγωγίας», που είναι στελεχωμένη με έμπειρο και εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό, μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από τη Νοσηλευτική υπηρεσία και υποστηρίχτηκε στην υλοποίησή της από τη Διοίκηση του Κ.Α.Α.Κ.Υ.Α.μεΑ.

            Η «Ομάδα Χειροτεχνίας και Ψυχαγωγίας» που έχει ως στόχο την επανένταξη, την ψυχαγωγία και τη δημιουργική δραστηριοποίηση των ατόμων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα των δράσεών της ενεργοποιείται με δημιουργικές δραστηριότητες κατασκευής χειροποίητων κοσμημάτων, διακοσμητικών αντικειμένων (χριστουγεννιάτικων, πασχαλινών, επετειακών, κλπ.) και χάρτινων κατασκευών. Παράλληλα, το προσωπικό και τα μέλη της Ομάδας συμμετέχουν σε μορφωτικά παιχνίδια, προβαίνουν σε διεξοδικές συζητήσεις, οργανώνουν επισκέψεις σε κέντρα πολιτισμικής αναφοράς (μουσεία, κλπ.) και εξόδους ψυχαγωγικές.

ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Αν στην πολύσημη και εκφραστική γλώσσα μας το «να χάσει κάποιος το τρένο» σηματοδοτεί την απώλεια μιας σημαντικής ευκαιρίας, στην κυριολεκτική σημασία το «να χάσει το τρένο» ένας ολόκληρος νομός, και μάλιστα ένας ακριτικός νομός με πολλά και σοβαρά προβλήματα, συνιστά μια πραγματική συμφορά και συνεπιφέρει την απώλεια πολλών σημαντικών ευκαιριών για τον τόπο.

Το τρένο ήταν για πολλές δεκαετίες ένας σηματωρός της προόδου, εμβληματικό μέσο της επικοινωνίας των ανθρώπων της περιοχής μας και πρακτικά ήταν η ουσιαστική δίοδος για τη διακίνηση των εμπορευματικών προϊόντων. Η τοπική μας κοινωνία στήριζε μέχρι πρόσφατα μέρος της μετακίνησης και της ανάπτυξής της στην κίνηση της συγκεκριμένης αμαξοστοιχίας και, διαχρονικά, το τρένο αυτό συνδέθηκε με τα όνειρα των κατοίκων της περιοχής, με το όραμα της επιστροφής των μεταναστών, με την ελπίδα της επανόδου αγαπημένων προσώπων και αργότερα με τον ερχομό των νέων δικών μας παιδιών, των φοιτητών που σπουδάζουν στα πανεπιστημιακά μας Τμήματα.

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ:Δεν νοείται να μη θεωρείται παραμεθόριος ένας νομός με δύο δοκιμαζόμενα σύνορα, όπως της ΠΓΔΜ και της Αλβανίας.

Φλώρινα, 05/02/2011

                                                                 ΠΡΟΣ
                                                                  Μ.Μ.Ε.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, σχετικά με πληροφορίες που φέρουν την κυβέρνηση, δια του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, να εξετάζει τον αποχαρακτηρισμό 19 παραμεθορίων περιοχών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δεν νοείται να μη θεωρείται παραμεθόριος ένας νομός με δύο δοκιμαζόμενα σύνορα, όπως της ΠΓΔΜ και της Αλβανίας.
Επειδή μάλιστα αυτό το διάστημα ακούγεται έντονα ότι θα καταργηθούν το Δ΄ Σώμα Στρατού της Κοζάνης και η 15η Ταξιαρχία, που εδρεύει στην Καστοριά, αλλά και θα μετακινηθεί η 9η Ταξιαρχία, που βρίσκεται στη Φλώρινα, φοβούμαι, ότι το σχέδιο αυτό υποκρύπτει μεθοδεύσεις,  που τελικά θα οριστικοποιήσουν καταργήσεις στρατιωτικών μονάδων στρατού. Σε αυτή την περίπτωση θα μας βρουν απέναντι.
Η παρουσία του στρατού καλύπτει την ασφάλεια των κατοίκων μας.
 Το να γίνουν ρυθμίσεις με πολλή προσοχή αποκλειστικά για τις αγοραπωλησίες ακινήτων, ασφαλώς, θα είναι προς την θετική κατεύθυνση για τη χειμαζόμενη περιοχή μας, όπως θετικό είναι να απαιτείται έγκριση για μισθώσεις ακινήτου που ξεπερνούν τα 12 χρόνια από 6 που προβλέπει σήμερα ο νόμος. Αλλά μόνο γι’ αυτά. Η διάταξη αυτή δεν πρέπει και δε θα γίνει παράθυρο για τυχόν καταργήσεις δικαιωμάτων και προνομίων των κατοίκων των παραμεθορίων περιοχών».



Από το Πολιτικό Γραφείο

Εκδήλωση για την επέτειο των 20 χρόνων από την ίδρυση της οργάνωσης «ΟΜΟΝΟΙΑ»

    Φλώρινα 5/2/2011
                                                  ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
    ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ
                                                                    
                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

   
 
      Στην εκδήλωση για την επέτειο των 20 χρόνων από την ίδρυση της οργάνωσης «ΟΜΟΝΟΙΑ» και την κοπή της βασιλόπιτας της οργάνωσης, που πραγματοποιήθηκε στην Κορυτσά το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου, παραβρέθηκε ο Βουλευτής της Ν.Δ. Ν. Φλώρινας κ. Στάθης Κωνσταντινίδης.
Ο κ. Κωνσταντινίδης, στο χαιρετισμό που απηύθυνε, τόνισε την ανάγκη για ενότητα και κοινό αγώνα της Ελληνικής Εθνική Μειονότητας, ως απαραίτητων προϋποθέσεων για την ισχυροποίηση του Ελληνικού στοιχείου στην Αλβανία και κάλεσε τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου να συμμετάσχουν μαζικά, με θάρρος και χωρίς φοβικά σύνδρομα στην απογραφή που θα πραγματοποιηθεί στη γειτονική χώρα, ώστε να καταγραφεί και να αποτυπωθεί πλήρως και ξεκάθαρα η πληθυσμιακή σύνθεση με βάση τα στοιχεία της εθνικής καταγωγής, της γλώσσας και της θρησκείας. Η απογραφή αυτή, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, είναι μια καλή ευκαιρία για την ενδυνάμωση της Ελληνικής παρουσίας και των θέσεων της Εθνικής Μειονότητας.
Κλείνοντας, διαβίβασε στους παριστάμενους τις θερμές ευχές και τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος παρακολουθεί στενά όλες τις εξελίξεις, διατηρεί στενές σχέσεις με τον Ελληνισμό της Β. Ηπείρου και αταλάντευτα προσπαθεί για την επίλυση των προβλημάτων.
                                                  
                                                                          

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ                              Φλώρινα 5-2-2011
 ΝΟΜΟΥ  ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Δ.Α.Κ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Τηλ:23850-22615
Κιν:6932-610545
E-mail: sdp_florinas@yahoo.gr


              Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η


O Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ν.Φλώρινας με αφορμή τη

συμπλήρωση τριάντα (30) χρόνων λειτουργίας του, διοργανώνει

μουσικοχορευτική βραδιά για τα μέλη του το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου

2011 και ωρα 21:00 στο ξενοδοχείο ΄΄ ΛΥΓΚΟΣ ΄΄ . Κατά τη διάρκεια

της εκδήλωσης  θα τιμηθούν όλοι οι διατελέσαντες Πρόεδροι του

Συνδέσμου καθώς και άνθρωποι με σημαντική και πολύχρονη προσφορά

στον τοπικό αθλητισμό. Επίσης θα πραγματοποιηθεί και κοπή της

Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου . Τη βραδιά θα πλαισιώσει

 μουσικά η ορχήστρα ΄΄ ΦΙΛΩΤΙΑΝΗ ΠΑΡΕΑ΄΄ . Χορηγοί της

εκδήλωσης  ΄΄ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΑ ΑΧΛΑΔΑΣ Α.Ε.΄΄ και  η

Τ.Ε.Δ.Κ.  Ν.Φλώρινας.  Χορηγοί  επικοινωνίας  ΕΡΑ Φλώρινας και η

 εφημερίδα ΄΄ ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΑ ΣΠΟΡ΄΄ .                   

   Οργανωτική επιτροπή : ΨΑΛΛΙΔΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ  
                                        ΜΠΑΡΔΑΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ


                                         ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
             ΚΩΝ/ΝΟΥ ΘΩΜΑΣ                  ΠΑΠΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ