Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Πνίγηκε στη σκόνη και την τέφρα το ενεργειακό λεκανοπέδιο Κοζάνης –Φλώρινας

Συντάχθηκε απο τον/την Εφημερίδα "Πτολεμαίος"   

Οξύ περιβαλλοντικό πρόβλημα αντιμετωπίζει από προχθές το ενεργειακό λεκανοπέδιο, από την Φλώρινα μέχρι και νότια της Κοζάνης, καθώς πνίγηκε στη σκόνη, καθώς σε αυτή των ορυχείων και των σταθμών της ΔΕΗ ήρθε να προστεθεί και η σκόνη από την Αφρική.


Το σοβαρό αυτό περιβαλλοντικό πρόβλημα καταγράφουν και οι σταθμοί μέτρησης της ποιότητας της ατμόσφαιρας της ΔΕΗ και του Κέντρου Περιβάλλοντος (ΚΕΠΕ) της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Κοζάνης, οι δείκτες των οποίων ξεπέρασαν το επίπεδο συναγερμού και καθηλώθηκαν σε βαθύ κόκκινο.
Ειδικότερα, οι δείκτες της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στους σταθμούς μέτρησης που είναι εγκατεστημένοι στο ενεργειακό λεκανοπέδιο, σε μία κλίμακα από το 1 έως το 10 έδειχναν χθες όλη μέρα 10/10 και ήταν βαμμένοι με βαθύ κόκκινο χρώμα, πράγμα που δήλωνε ότι το υψηλό επίπεδο της ρύπανσης και τις πολύ σοβαρές επιπτώσεις στον πληθυσμό της περιοχής, και ιδιαίτερα σε ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού.

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ - ΨΑΛΛΙΔΑΣ Ε. ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ευχαριστώ θερμά όλους τους συνδημότες και τις συνδημότισσες μου για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο συνδυασμό «Ανοιχτοί Ορίζοντες» , εκλέγοντας τον Μάκη Ιωσηφίδη , πρώτο δήμαρχο του νέου διευρυμένου δήμου Αμυνταίου.
Επίσης θέλω  να ευχαριστήσω και όλους όσους με στήριξαν  με την ψήφο τους και μου έδωσαν τη δυνατότητα να τους εκπροσωπήσω στο νέο δήμο από τη θέση του δημοτικού συμβούλου. Δεσμεύομαι ότι δεν θα τους διαψεύσω και θα τιμήσω την ψήφο  τους.
Θα προσπαθήσω να φανώ

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ – ΔΗΛΩΣΗ ΟΛΓΑΣ ΜΟΥΣΙΟΥ-ΜΥΛΩΝΑ

ΟΛΓΑ ΜΟΥΣΙΟΥ-ΜΥΛΩΝΑ
Υποψήφια Δήμαρχος Φλώρινας
Φλώρινα, 11-11-2010

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ – ΔΗΛΩΣΗ

Συμπατριώτες μου,
μετά το αποτέλεσμα της 7ης Νοεμβρίου, που θέτει το Συνδυασμό «Φλώρινα – Ισχυρός Δήμος» εκτός εκλογικής αναμέτρησης την ερχόμενη Κυριακή, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά όλους εσάς που μας τιμήσατε με την ψήφο της ελπίδας σας και  μας εμπιστευτήκατε για να πετύχουμε μια ριζική αλλαγή στον τρόπο διοίκησης της δημοτικής αρχής και μια νέα σχέση του πολίτη με την τοπική αυτοδιοίκηση.