Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ

Φλώρινα, 23/10/2010

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Εκπροσωπώντας τους συμφοιτητές μου του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας, μέσω αυτής της επιστολής θέλω να εκφράσω την αγανάκτησή μας για την πραγματοποίηση ελάχιστων αποσπάσεων εκπαιδευτικών στο τμήμα μας και να ζητήσω την άμεση ικανοποίηση των αναγκών μας σε προσωπικό.
Η Πρακτική Άσκηση των φοιτητών στο τμήμα μας, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, αποτελεί μία πολύ σημαντική διάσταση του Προγράμματος Σπουδών και είναι καθοριστική για την άρτια εκπαίδευση των μελλοντικών δασκάλων. Απαρτίζεται από διαδοχικές φάσεις κατά τις οποίες εμείς οι φοιτητές παρακολουθούμε και διδάσκουμε, αποκτώντας με τον τρόπο αυτό εμπειρία σε συνθήκες σχολικής τάξης.
Ο ρόλος των αποσπασμένων δασκάλων σε όλη αυτή τη διαδικασία είναι τόσο σημαντικός που η απουσία τους καθιστά αδύνατη την περαίωσή της. Με το ρόλο του «μέντορα», μας καθοδηγούν στα σχολεία, μας δίνουν χρήσιμες οδηγίες, παρακολουθούν, ελέγχουν και αξιολογούν τις διδασκαλίες μας. Παράλληλα η παρουσία τους είναι σημαντική για την πραγματοποίηση των εργαστηριακών μαθημάτων της Φυσικής και Πληροφορικής. Όπως λοιπόν καταλαβαίνετε, η απουσία του απαιτούμενου αριθμού αποσπασμένων οδηγεί άμεσα στην υποβάθμιση των σπουδών μας και στην υποτίμηση της αξίας του πτυχίου μας.
Το ζήτημα αυτό προστέθηκε σε μία σειρά χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε καθημερινά εμείς οι φοιτητές της Φλώρινας όπως είναι η ακριβή μετακίνησή μας στο πανεπιστήμιο, η ελλείψεις σε εστίες για τη στέγαση των φοιτητών, η κακής ποιότητας σίτιση, οι ελλείψεις σε προσωπικό στις γραμματείες αλλά και σε εξοπλισμό στα εργαστήρια και τις αίθουσες. Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που πληθαίνουν οι φήμες για αύξηση της τιμής του πετρελαίου, κάτι που θα «γονατίσει» οικονομικά τους φοιτητές της Φλώρινας, αλλά και για διακοπή δρομολογίων του ΟΣΕ.
Αντιλαμβανόμαστε ότι η χώρα μας βιώνει πολύ δύσκολες καταστάσεις και ότι όλοι πρέπει να συμβάλουμε στην προσπάθεια για την έξοδο από την οικονομική κρίση. Ωστόσο εμείς οι φοιτητές, εμείς οι νέοι άνθρωποι δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με την καταπάτηση των αναφαίρετων δικαιωμάτων μας για Δωρεάν Παιδεία, Σπουδές με Ποιότητα, Πτυχία με Αξία. Δεν θα δεχτούμε σε καμία περίπτωση να πληρώσουμε με την παιδεία μας την κρίση που προκάλεσαν άλλοι και να γίνουμε έτσι η πρώτη γενιά που θα ζήσει χειρότερα από την προηγούμενη.

Με εκτίμηση, ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
του Φοιτητικού Συλλόγου Π.Τ.Δ.Ε. Φλώρινας
Καλπάκης Στέργιος
 

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Άλλη μία απόδειξη ότι οι Μακεδόνες μιλούσαν Ελληνικά! ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ BLOG ΜΑΣ

Μοναδική παγκοσμίως παιονική ασπίδα και μία μαρμάρινη σφίγγα, επίσης μοναδικό εύρημα για τη Βόρεια Ελλάδα, βρήκαν τη θέση που τους αρμόζει στο νέο αρχαιολογικό μουσείο του Αργους Ορεστικού της Καστοριάς.
Είναι μέρος ενός μεγάλου αριθμού ευρημάτων που ήρθαν στο φως στην αρχαία Ορεστίδα, ευρύτερη περιοχή του σημερινού Αργους Ορεστικού, όπως επισημαίνει ο προϊστάμενος της ΚΘ' ΕΠΚΑ, Κώστας Σουέρεφ.
Η παιονική ασπίδα χρονολογείται στις αρχές του 3ου αι. π.Χ. Σύμφωνα με τον αρχαιολόγο της ΙΖ' ΕΠΚΑ, Χαράλαμπο Τσούγγαρη, είναι το πρώτο στοιχείο που έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα και δηλώνει ότι οι Παίονες -κάτοικοι του νότιου τμήματος της ΠΓΔΜ- είχαν σχηματίσει εκείνη την εποχή σώμα φάλαγγας, κατά τα πρότυπα της μακεδονικής, ώστε να μπορέσουν να την...
αντιμετωπίσουν. Η ασπίδα φέρει την επιγραφή «Αυδωλέοντος» γύρω από το κέντρο της. Ο εξελληνισμός τους είχε προχωρήσει τόσο, ώστε όχι μόνο στα νομίσματά τους αλλά ακόμα και στις ασπίδες τους έφεραν το όνομα του βασιλιά τους στην ελληνική γλώσσα. Το εύρημα, υπογραμμίζει ο Χ. Τσούγγαρης, καταρρίπτει τους ισχυρισμούς αρχαιολόγων της ΠΓΔΜ ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες, ακόμη και ο Μέγας Αλέξανδρος, δεν μιλούσαν ελληνικά. Αντίθετα οι Παίονες, αν και εξελληνίζονται, διατηρούν ακόμη και τη θρησκεία τους, που ήταν άλλη από αυτή των αρχαίων Μακεδόνων.
Η μαρμάρινη σφίγγα βρέθηκε κοντά στην Πεντάβρυσο Καστοριάς, χρονολογείται στο 470 π.Χ. και ήταν τοποθετημένη στην κορυφή επιτύμβιας στήλης. Η μεταφορά του μύθου του Οιδίποδα στην Ανω Μακεδονία δηλώνει ξεκάθαρα ότι οι Ελληνες του Νότου και οι Ελληνες του Βορρά μοιράζονταν πολλά κοινά πολιτιστικά στοιχεία και φιλοσοφικές αναζητήσεις για τη ζωή και το θάνατο.
Το νέο μουσείο καταλαμβάνει 600 τ.μ. στο πολιτιστικό κέντρο Αργους Ορεστικού, που παραχωρήθηκε στο ΥΠΠΟ και ολοκληρώθηκε μέσω του Γ' ΚΠΣ. Κόστισε 1,5 εκατ. ευρώ.


ΠΗΓΗ http://www.macedoniaisgreek.info/index.php?p=1_55

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ

Επισκέψεις Όλγας Μούσιου

Τετάρτη πρωί, 27/10 
Παζάρι Φλώρινας, Υπηρεσίες, Επίσκεψη στο Κ.Α.Π.Η. Φλώρινας
Τετάρτη απόγευμα, 27/10 
 6:30 μμ. Κολχική
7:00 μμ. Πέρασμα
7:30 μμ. Λεπτοκαρυά
8:00 μ.μ. Άγιος Βαρθολομαίος
8:30 μ.μ. Φλάμπουρο
9:30 μ.μ. Φλώρινα, εκλογικό κέντρο

Επισκέψεις Γιάννη Βοσκόπουλου

ΤΕΤΑΡΤΗ  27-ΟΚΤ-2010
19:00  ΔΔ ΔΡΟΣΟΠΗΓΗΣ
19:45  ΔΔ ΑΝΩ ΥΔΡΟΥΣΑΣ
20:30  ΔΔ ΥΔΡΟΥΣΑΣ


Επισκέψεις Α. Ασπρίδη


ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΠΡΩΙ
10.30 πμ: Νοσοκομείο Φλώρινας
11.30 πμ: Λαϊκή αγορά Φλώρινας

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Άγιος Δημήτριος, ο Προστάτης της Θεσσαλονίκης και όλης της Μακεδονίας μας!

dimitrios 2
Ο Οκτώβριος είναι ταυτισμένος στη μνήμη του λαού μας με τη γιορτή του αγίου Δημητρίου. Ο άγιος Δημήτριος είναι ένας από τούς δημοφιλέστερους αγίους της ορθόδοξης Εκκλησίας, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον ορθόδοξο κόσμο, όπως φανερώνει η συχνότητα του ονόματος (Ντμίτρι, Ντουμίτρου, κλπ.). Ολοι οι ορθόδοξοι λαοί τον ευλαβούνται και τον τιμούν (στις 26 Οκτωβρίου), ιδιαίτερα δε οι Σλάβοι, οι Βούλγαροι και οι Ρώσοι – και οι όπου γης ορθόδοξοι λαοί.

Φαίνεται πώς αυτή η δημοτικότητα δεν είναι άσχετη με την αίσθηση της συνεχούς παρουσίας του Αγίου ανά τους αιώνες, όπως πιστοποιείται από τις εμφανίσεις του και τα θαύματά του

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Φωτογραφίες απο επισκέψεις και συναντήσεις με φορείς, ιδρύματα και Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Φλώρινας του υποψηφίου Δημάρχου Φλώρινας, κ. Γιάννη Βοσκόπουλου.


Φωτογραφίες απο επισκέψεις της Όλγας Μούσιου


Πρόγραμμα επισκέψεων Γιάννη Βοσκόπουλου

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010
7:00μμ, Δ.Δ. Νέου Καυκάσου
7:30μμ, Δ.Δ. Μαρίνας
8:00μμ, Δ.Δ. Μεσοκάμπου
8:30μμ, Δ.Δ. Μεσοχωρίου
Τρίτη 26  Οκτωβρίου 2010
7:00μμ, Συνοικισμός Σίμου Ιωαννίδη
7:30μμ, Δ.Δ. Αλώνων
8:30μμ, Δ.Δ. Σκοπιάς
Τετάρτη 27  Οκτωβρίου 2010
7:00μμ, Δ.Δ. Δροσοπηγής
7:45μμ, Δ.Δ. Άνω Υδρούσσας
8:30μμ, Δ.Δ. Υδρούσσας
Πέμπτη 28  Οκτωβρίου 2010
7:00μμ, Σ.Σ. Βεύης
7:30μμ, Δ.Δ. Λόφων
8:30μμ, Δ.Δ. Βεύης

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ Όλγας Μούσιου – Μυλωνά

Συνδυασμός «Φλώρινα – Ισχυρός Δήμος»
Όλγα Μούσιου – Μυλωνά
Υποψήφια Δήμαρχος Φλώρινας






Κυριακή πρωί, 24/10
Μελίτη, Πλατεία Φλώρινας
Κυριακή απόγευμα, 24/10
6:30 μμ. Κορυφή
7:00 μμ. Τρίβουνο
7:30 μμ. Άλωνα
8:00 μμ. Σκοπιά
9:30 μ.μ. Φλώρινα, εκλογικό κέντρο
Δευτέρα πρωί, 25/10
Συναντήσεις με φορείς και πολίτες στο πολιτικό Γραφείο του Συνδυασμού
Δευτέρα απόγευμα, 25/10
6:30 μ.μ. Βεύη
7:00 μ.μ. Λόφοι
8:00 μ.μ. Σ.Σ. Βεύης
8:30 μ.μ. Σιταριά
9:30 μμ. Παλαίστρα
10:30 μ.μ. Φλώρινα, εκλογικό κέντρο


Τρίτη πρωί, 26/10
Επίσκεψη στο Κ.Η.Φ.Η. και συνέντευξη στην ΕΡΑ Φλώρινας
Τρίτη απόγευμα, 26/10
6:30 μ.μ. Ιτιά
7:30 μ.μ. Νεοχωράκι
8:30 μ.μ. Αχλάδα
9:00 μ.μ. Σκοπός
9:30 μ.μ. Φλώρινα, εκλογικό κέντρο


Δ.Α.Κ.Ε.– ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ Πολιτική ΄΄ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΥ΄΄ εν όψει των εκλογών το ΠΑΣΟΚ και ο Γ.Α. Παπανδρέου

  Δ.Α.Κ.Ε. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

 Πτολεμαΐδα 22/10/2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πολιτική ΄΄ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΥ΄΄ εν όψει των εκλογών το ΠΑΣΟΚ και ο Γ.Α. Παπανδρέου

-          Τελικά λεφτά υπάρχουν βρέθηκαν άρον, άρον εν όψει εκλογών
-          100 έως 300 ευρώ η ψήφος