Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

ΛΑ.Ο.Σ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΑΣΙΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΛΑ.Ο.Σ. Ν. ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Δελτίο Τύπου


Σας κοινοποιούμε επίκαιρη ερώτηση προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη των βουλευτών
ΛΑ.Ο.Σ. κ.Βελόπουλου Κυριάκου και κ. Αγγελου Κολοκοτρώνη για την δράση Ασιατών
λαθρομεταναστών στην Νίκη και στις Κλεινές του Νομού Φλώρινας 

Ρασάϊκος Δημ Λάζαρος
Μέλος της επιτροπής ΛΑ.Ο.Σ. Φλώρινας

Επισυναπτεται σχετικό αρχείο της ερωτήσεως

Το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό πρόβλημα, είναι η Διοίκηση, σε κάθε μορφή της.

Βέροια 2-12-2010

 
Η προστασία της διάλυσης.

            Μόλις την προηγούμενη Δευτέρα, δημοσιοποιήθηκε η περίπτωση της παράνομης ταφής σε παράνομη χωματερή νεκρών πουλερικών, μεταξύ Βέροιας και Νάουσας. Με την υποτιθέμενη αυτοψία του τμήματος περιβάλλοντος της Νομαρχίας Ημαθίας, ενημερώθηκαν οι πολίτες ότι πήρανε τα νεκρά κοτόπουλα και οδηγήθηκαν για καύση στο Κιλκίς. Ψέματα. Ακόμη μια φορά ψέματα. Ο προϊστάμενος του τμήματος περιβάλλοντος, βεβαίωσε τον Νομάρχη ότι έγινε η μεταφορά και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα (για ποιο λόγο άραγε;). Ο ίδιος άνθρωπος που στις υπηρεσιακές του υποχρεώσεις είναι η προστασία του περιβάλλοντος, παραπλάνησε ακόμη μια φορά τον Νομάρχη που με τη σειρά του εκτέθηκε ο ίδιος. Σήμερα η Οικολογική Ομάδα Βέροιας, ξέθαψε τα κοτόπουλα, παρουσία ΜΜΕ. Όλα ήταν εκεί. Στο επίπεδο του υδροφόρου ορίζοντα, με πολλές γεωτρήσεις στην γύρω περιοχή.

Ασυδοσία στον Νομό Ημαθίας

 
 
Βέροια 29-11-2010

Μια νταλίκα ψόφια κοτόπουλα, πέταξαν σε παράνομη χωματερή.Στις δύο μετά τα μεσάνυχτα, έφτασε η νταλίκα με τα ψόφια κοτόπουλα, σε παράνομη «ιδιωτική» χωματερή, μεταξύ Βέροιας και Νάουσας, στην Ημαθία. Την ίδια στιγμή, ειδοποιήθηκε και η Αστυνομία. Δυο περιπολικά, ένα από τη Νάουσα και ένα από τη Βέροια, έφτασαν στο σημείο. Κι

ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

Η Αγία Βαρβάρα έζησε και μαρτύρησε επί Αυτοκράτορα Μαξιμιανού. Η μνήμη της τιμάται στις 4 Δεκεμβρίου από την Ορθόδοξη Ανατολική και τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία. Η Αγία Βαρβάρα ήταν μονογενής θυγατέρα του πλούσιου Έλληνα ειδωλολάτρη Διόσκουρου , Σατράπη της Νικομήδειας.

Παρόλο που το περιβάλλον στο οποίο ανατράφηκε , το αποτελούσαν φανατικοί ειδωλολάτρες, η Αγία φωτίσθηκε από την αλήθεια του Θείου Λόγου και νέα ακόμα ασπάσθηκε το Χριστιανισμό.

Αυτό προκάλεσε την οργή του πατέρα της που μεταχειρίσθηκε κάθε μέσο, ακόμα και βασανισμούς για να την μεταπείσει. Όταν όμως βρέθηκε εμπρός στην υπερήφανη και σταθερή στάση της την παρέδωσε στο διοικητή της επαρχίας , για να την τιμωρήσει. Ο Έπαρχος εντυπωσιάσθηκε από την έξοχη ομορφιά της νέας και προσπάθησε να την επαναφέρει στην ειδωλολατρία. Εμπρός όμως στην αμετάκλητη απόφαση της να μην απαρνηθεί το Χριστό, την υπέβαλλε σε φρικτά μαρτύρια, γι' αυτό και ονομάσθηκε Μεγαλομάρτυρας
Τελικά αποκεφαλίσθηκε με το ξίφος του ιδίου του πατέρα της

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

...δημοκρατικότητας του ελληνικού κράτους και με τη συμμετοχή αυτή νομίζω ότι καταρρίπτεται και το τελευταίο επιχείρημά σας για έλλειμμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ «ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ»
Όλγα Μούσιου-Μυλωνά
Φλώρινα, 30-11-2010
Προς την Πολιτική Γραμματεία του Ε.Ε.Σ. - Ουράνιου Τόξου
Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση που εκδώσατε και τη θριαμβολογία σας με αφορμή την εκλογή του κ. Παναγιώτη Αναστασιάδη στην τοπική κοινότητα Μελίτης (Παρατηρητής, 25-11-2010, σ. 12, και διαδίκτυο) θεωρώ ότι πρέπει να σας κοινοποιήσω τις απόψεις μου για το θέμα, γιατί με την τοποθέτησή σας δημιουργείτε εσφαλμένες εντυπώσεις στην τοπική μας κοινωνία.
Ο κ. Αναστασιάδης προτάθηκε από ομάδα των συμπολιτών του που στήριξε το Συνδυασμό «Φλώρινα – Ισχυρός Δήμος» στη Μελίτη και συμμετείχε ως υποψήφιος στο ομώνυμο Τοπικό Συμβούλιο, με την ιδιότητα του κατοίκου της περιοχής και δημότη Μελίτης, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με βάση τις προγραμματικές εξαγγελίες του Συνδυασμού και ένα τοπικό πλαίσιο προτάσεων σε κείμενο που κυκλοφόρησε προεκλογικά, σχετικά με τις διεκδικήσεις της κοινότητας Μελίτης (δρόμοι, αναπλάσεις πλατειών, απασχόληση, ενεργειακά θέματα, τοπική

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,

Τώρα που έχει καταλαγιάσει ο απόηχος των εκλογών, απευθύνομαι σε όλους εσάς θέλοντας να σας ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου για τη συμπαράστασή σας και τη μεγάλη αποδοχή εκ μέρους σας της υποψηφιότητάς μου.
Η μοναδική στήριξή σας και αυτή τη φόρα με τη ψήφο σας , κατατάσσοντας με μάλιστα στην πρώτη θέση στην προτίμηση των δημοτών στο επίπεδο  περιφέρειας Μελίτης  αποτέλεσε τον κινητήριο μοχλό για την εκλογή μου ως δημοτικός σύμβουλος.
Η ευθύνη μου απέναντι σας , καθώς  απέναντι και σε εσάς   που για τους δικούς σας λόγους εκφραστήκατε   διαφορετικά, είναι μεγάλη.
Σας διαβεβαιώνω θα είμαι δίπλα σας και θα ανταποκριθώ με σεβασμό,  με πολλή δουλειά και πάντα με γνώμονα το γενικό και ευρύτερο συμφέρον.
Όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε την ανάπτυξη,  την πρόοδο και την επίλυση των τόσο σημαντικών προβλημάτων, του τόπου μας.
Τόσο ο συνδυασμός μας με επικεφαλή και πλέον νέο  Δήμαρχο  τον Γιάννη Βοσκοπουλο, όσο και εγώ δώσαμε μια έντιμη και καθαρή μάχη στην βάση της ειλικρινείας και της αλήθειας.

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

ΑΞΙΑ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Δ. ΝΕΟΧΩΡΑΚΙΟΥ

Μετά από ενέργειες της προέδρου του δημοτικού διαμερίσματος Νεοχωρακίου Μαρίας Γκιορτζινης   μπόρεσαν να υποβληθούν σε δωρεάν μαστογραφία  οι γυναίκες του χωριου  από τη κινητή μονάδα μαστογράφου της Αντικαρκινικής Εταιρείας Ελλάδος.
«Στόχος μας είναι με την προσπάθεια αυτή» τόνισε ο γραμματέας της εταιρείας και διευθυντής της κλινικής μαστού του Νοσοκομείου Αγίου Σάββα κ. Ελευθέριος Φιλόπουλος σε συνέντευξη του στην ΕΡΑ Φλώρινας «να δώσουμε την δυνατότητα και στις γυναίκες των ακριτικών και απομακρυσμένων περιοχών να υποβληθούν σε έλεγχο για καρκίνο του μαστού καθώς δεν έχουν την δυνατότητα να το κάνουν στη δική τους περιοχή».