Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ΄΄ΑΡΚΟΥΔΟ ΠΑΡΤΙ ΄΄


Ενα παστέλι 20 μέτρων, που έχει γραφτεί ήδη στο βιβλίο Γκίνες, ένα λαχταριστό γλυπτό από μέλι και δεκάδες μπισκότα μελιού και βουτύρου, διά χειρός Στέλιου Παρλιάρου, ήταν τα... συστατικά του «αρκουδο-πάρτι» που στήθηκε χθες το μεσημέρι στο Καταφύγιο Αρκούδας της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Αρκτούρος» στο Νυμφαίο της Φλώρινας.


Οι 13 πρώην αιχμάλωτες αρκούδες που φιλοξενούνται σ’ αυτό μυρίστηκαν από μακριά τις λιχουδιές και στήθηκαν από νωρίς σε... παράταξη μπροστά στην περίφραξη, περιμένοντας το ανέλπιστο δώρο.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ - Σύλληψη διακινητών και λαθρομεταναστών

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών διακινητών και δύο λαθρομεταναστών προχώρησαν άνδρες της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας, έξω από τη Φλώρινα. Όπως ανακοινώθηκε από τις αστυνομικές αρχές, συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Βουλγαρίας, οι οποίοι μετέφεραν με το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητό τους δύο λαθρομετανάστες, υπηκόους Αλβανίας, στο εσωτερικό της χώρας. Οι δύο λαθρομετανάστες είχαν συμφωνήσει να καταβάλλουν στους διακινητές το ποσό των 5.500 ευρώ, μόλις φθάσουν στον προορισμό τους. Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας

© 2010 ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο ανδριάντας του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην πλατεία Αριστοτέλους

* Αποφάσισε τελικώς ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Β. Παπαγεωργόπουλος να τοποθετήσει τον ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην πλατεία Αριστοτέλους και να υπερβεί τις- μάλλον ανώφελες και αφελείς- ενστάσεις μελών του δημοτικού συμβουλίου της συμπρωτεύουσας. Πρόκειται για ένα άγαλμα ύψους ως 5,65 μέτρων του οποίου την τοποθέτηση στη συγκεκριμένη θέση είχε εγκρίνει με απόφασή του ο κ. Αντ. Σαμαράς ως υπουργός Πολιτισμού. Ο δωρικός Καραμανλής δεν θα έδινε ιδιαίτερη σημασία σε αγάλματα, αλλά η πρωτοβουλία είναι σημαντική καθώς ένας λαός δεν μπορεί να προχωρεί στο μέλλον χωρίς να τιμά τους ηγέτες που με το ήθος, τη διαδρομή και την προσφορά τους στον τόπο κατέκτησαν τον σεβασμό και την αποδοχή των αντιπάλων τους.

Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Καλλικράτης o πράσινος


Ο «Καλλικράτης» βάφει πράσινο τον χάρτη  εκτός απο την περιφέρεια Πελοποννήσσο, τη Δυτική Μακεδονία και την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
 Στην καλύτερη περίπτωση τρεις από τις δεκατρείς περιφέρειες της χώρας μπορεί να διεκδικήσει η Ν.Δ. στις αυτοδικοικητικές εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου. Αρκετοί εκλογολόγοι μάλιστα χαρακτηρίζουν άκρως αισιόδοξη (για τη Ρηγίλλης) τη συγκεκριμένη πρόβλεψη, εκτιμώντας ότι υπάρχει περίπτωση η αξιωματική αντιπολίτευση να περιοριστεί σε δύο, μία ή και καμία από τις 13 περιφέρειες της χώρας. Με συνέπεια από τις 30 (εκ των 56) νομαρχιών που «κατέχει» σήμερα, να βρεθεί με 10,5 ή και καμία, και τον εκλογικό χάρτη του Νοεμβρίου να βάφεται κατά κυριολεξία καταπράσινος.