Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Σ.Σ.Π.Δ.Μ.
ΕΔΡΑ: ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ
Δ/ΝΣΗ: Ν. ΠΛΑΚΟΠΙΤΗ & ΖΑΦΕΙΡΑΚΗ 4
Τ.Κ. 50100 ΚΟΖΑΝΗ Τ.Θ.-76
FAX: 2461036387 e-mail: sspdm@hotmail.com

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΟΜΙΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ
(ΑΡ. ΚΑΤ. ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ 2551/16-10-2008)
Αρ. Πρωτ. 075 Κοζάνη 20-05-2010


                                             ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Με την παρούσα επιστολή, θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας και την δικαιολογημένη αγανάκτηση όλων των Συμβασιούχων Πυροσβεστών, για την απόφαση που πάρθηκε την Παρασκευή 14 Μαΐου από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ραγκούση και αφορά την μείωση χρόνου εργασίας μας από 8 σε 7 μήνες, αναιρώντας τόσο την προηγούμενη απόφαση όσο και την εξαίρεση που είχαμε λάβει από το Νόμο 3833/15-3-2010 διότι η πρόσληψή μας γίνεται για την κάλυψη απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών.

Η παραπάνω αιφνιδιαστική κίνηση μόνο αδιάφορους δεν μπορεί να μας αφήσει, δημιουργώντας πάμπολλα ερωτηματικά για τον χειρισμό και τις σκέψεις της Κυβέρνησης

Το οικοσύστημα των Πρεσπών αντιστέκεται ακόμη, σε πείσμα των καιρών...

Υπάρχει μια γωνιά στο βορειοδυτικό άκρο της Βαλκανικής χερσονήσου, όπου άνθρωποι και φύση συνυπάρχουν σε πλήρη αρμονία, όπου η ... εύλαλη σιωπή της φύσης αποτελεί μοναδικό καταφύγιο, όχι μόνο για όσους θέλουν να "δραπετεύσουν" από την πολύβουη καθημερινότητα των πόλεων, αλλά και για ζώα, πουλιά και ψάρια, από τα σπανιότερα του πλανήτη. Πρόκειται για τις Πρέσπες, όπου σ' ένα περιβάλλον προστατευμένο μέσα στον κλοιό των βουνών που το περιβάλλουν, μεταξύ της Ελλάδας, της Αλβανίας και της ΠΓΔΜ, αναπτύσσεται ένα από τα πιο σημαντικά οικοσυστήματα της Ελλάδας- και όχι μόνο. Την ίδια ώρα που ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι, ο ρυθμός απώλειας των ειδών είναι 100 φορές μεγαλύτερος του αναμενόμενου και ότι, σήμερα, ο πλανήτης μας "χάνει" τρία είδη την ώρα, στις Πρέσπες το οικοσύστημα αντιστέκεται ακόμη, διατηρώντας μοναδικές μορφές ζωής και οικοτόπων. Το ταξίδι για την ακριτική αυτή περιοχή του νομού Φλώρινας, μέσα από τους καταπράσινους ορεινούς όγκους είναι σίγουρα μακρύ και ενίοτε δύσκολο, αλλά ο τόπος "αποζημιώνει" τον επισκέπτη. Με έκταση που ξεπερνά τα

Μνήμη Αλώσεως 1453 και ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στην σημερινή άλωση της Πατρίδας μας


Η ΠΟΛΙΣ ΕΑΛΩ Μνήμη Αλώσεως 1453 και ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στην σημερινή άλωση της Πατρίδας μας.

ΣΑΒΒΑΤΟ 29/5/10, 7μμ. Πλατεία Μητροπόλεως, ΑΘΗΝΑ

Τα ιστορικά μαθήματα της Άλωσης της Πόλης το 1453, οδηγοί μας.

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ!

Το ιερό καθήκον καλεί όλους τους Έλληνες να πάρουν την θέση τους στις πολεμίστρες του Έθνους για να πολεμήσουν τον προαιώνιο εχθρό. Αυτοί που ήδη έχουν πυκνώσει τις γραμμές του Αγώνα σας καλούν στις 29 Μαΐου στην Μητρόπολη Αθηνών για να θυμηθούμε όλοι μαζί τι έγινε πριν 557 χρόνια και να ορκιστούμε να μην συμβεί πάλι και σήμερα.

ΣΑΒΒΑΤΟ 29/5/10, 7μμ. Πλατεία Μητροπόλεως, ΑΘΗΝΑ

Το πρόσωπό του πέρασε στους θρύλους του Γένους μας...

Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος δεν σκοτώθηκε στη μάχη με τους Τούρκους αλλά “ήρθε άγγελος Κυρίου και τον άρπαξε και τον πήγε σε μια σπηλιά βαθιά στη γη κάτω, κοντά στην Χρυσόπορτα. Εκεί μένει μαρμαρωμένος ο βασιλιάς και καρτερεί την ώρα να’ ρθει πάλι ο άγγελος να τον σηκώσει...Όταν είναι θέλημα Θεού, θα κατέβει ο άγγελος στη σπηλιά και θα τον ξεμαρμαρώσει και θα του δώσει στο χέρι πάλι το σπαθί που είχε στη μάχη.

Το Σκοπιανό ανιστόριστο αδελφάτο μαζεμένο

">
http://florinacity.blogspot.com/2010/04/blog-post_05.html
http://florinacity.blogspot.com/2010/04/blog-post_06.html

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ :Xωρίς ίχνος ντροπής ξεπουλάνε την μεγαλύτερη επιχείρηση του Ελληνικού λαού

Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Σ Η

 Χωρίς ίχνος ντροπής ξεπουλάνε την μεγαλύτερη επιχείρηση του Ελληνικού λαού.
 Προσφέρουν τις φθηνότερες και κερδοφόρες λιγνιτικές μονάδες στα ξένα συμφέροντα.
 Ενώ αφαιρούν το επίδομα αδείας κλείνουν και το Υδρίλι

Με εντολές της Τρόικας (ΔΝΤ –E.E) η κυβέρνηση προχωρά άμεσα στην πώληση λιγνιτικών μονάδων παραγωγής 3000MW. Την ώρα που ανακοινώνει επενδύσεις άνω των 2 δις ευρώ στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, πουλά την βάση της παραγωγής της Ηλεκτρενέργειας της χώρας.
Ο κ. Παπανδρέου που ως χθες αρνούνταν έως και την μικρή συμμετοχή των Ελλήνων ιδιωτών, για να απελευθερωθεί η αγορά, τώρα παραδίδει την βάση της παραγωγής στους ξένους ιδιώτες και εξαρτά την ασφάλεια της χώρας στις ξένες δυνάμεις. Ακόμη και ο ΄΄φίλος΄΄ του Ερντογάν μπορεί να αγοράσει. Ο λιγνίτης μας, τα ποτάμια μας, τα δίκτυα μας στους ξένους.
Η εθνική ανεξαρτησία του Αντρέα μετατρέπεται σε πλήρη υποτέλεια του Γιώργου.
Είναι προφανές ότι οι μονάδες οι οποίες θα πουληθούν θα είναι από την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου ΄΄έγραψε στα παλιά

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

ΦΛΩΡΙΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Αγώνας - τελικός με την Αθλητική Ένωση Ποντίων Κατερίνης.



Ο ΠΑΣ Φλώρινα προετοιμάζεται για τον αγώνα - τελικό με την Αθλητική Ένωση Ποντίων Κατερίνης, όπου θα κριθεί και η παραμονή της ομάδας. Η νίκη και οι τρεις βαθμοί είναι αυτό που σκέφτονται όλοι στην Φλώρινα, έτσι ώστε να αυξήσουν τις πιθανότητες να διασωθεί η ομάδα χωρίς μπαράζ (σε όλες τις ισοβαθμίες ο ΠΑΣ υπερτερεί) ή να πάει στα μπαράζ με τον Κάστορα και να διεκδικήσει την παραμονή του εκεί.

Φλώρινα - Το Ν.Σ. Φλώρινας ζητά η έδρα της αποκεντρωμένης περιφέρειας Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας να βρίσκεται στη Δυτική Μακεδονία


Ψήφισμα με αφορμή το σχέδιο «Καλλικράτης» εξέδωσε το νομαρχιακό συμβούλιο Φλώρινας το οποίο ζητά η αποκεντρωμένη διοίκηση Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας, που εκτείνεται στα όρια των περιφερειών Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, να έχει έδρα στη Δυτική Μακεδονία και όχι στα Ιωάννινα, όπως προβλέπει η νέα διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας. Στο αιτιολογικό του ψηφίσματος επισημαίνεται ότι η παραπάνω ενέργεια επιβάλλεται από λόγους χωροταξικούς, αναπτυξιακούς, οικονομικούς και ιστορικούς.

© 2010 ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010