Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ "Η ΟΛΥΜΠΙΑΣ"


ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



Αγαπητά μέλη και φίλοι του Συλλόγου μας,


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης σας εύχεται ολόψυχα: «Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονία, ειρηνική και δημιουργική και στον καθένα προσωπικά, υγεία, αγάπη, προκοπή και  επίτευξη στόχων».

Η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 18:00 στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Δυτικομακεδονικών Σωματείων (Βενιζέλου 30, 4ος όροφος).
Στην εκδήλωση, ομιλητής θα είναι ο Φλωρινιώτης Δικηγόρος κ.Γεώργιος Κων. Μπίος, με θέμα: «Η Φλώρινα μέσα από τα μάτια ενός Φλωρινιώτη δεύτερης γενιάς».

Η συμμετοχή σας στην εκδήλωση θα μας προσδώσει ιδιαίτερη τιμή και χαρά.

Ο Πρόεδρος                        Ο Αντιπρόεδρος                Η Γεν.Γραμματέας

                                               

Δημ.Γάκης                  Νικ.Βασιλειάδης                  Γεωργία Λιαντζάκη

Έρευνα: Προφίλ & Προσόντα υποψήφιου Δήμαρχου Φλώρινας.



-Η έρευνα ταράσσει τα λιμνάζοντα νερά  και αμφισβητεί εκ θεμελίων το μοντέλο των υποψηφίων με
κομματική ταυτότητα, κυρίως όμως με πολυετή θητεία στα κοινά!
Πεδίο μεγάλων ανατροπών - μεταβολών που είναι σε θέση να επηρεάσει τον κεντρικό άξονα των μέχρι τώρα δεδομένων είναι το γεγονός ότι  οι πολίτες επιθυμούν νέα πρόσωπα με επαγγελματική καταξίωση, αλλά μεγαλύτερο προσόν για τους υποψηφίους Δημάρχους  θεωρείται η αποδέσμευσή τους από κομματικούς μηχανισμούς.
Τον Μάιο του 2014 οι εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα είναι η πλέον κρίσιμες διότι  καταδικάζεται από τους πολίτες  ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζονται το δημοτικό ταμείο  και τις εξουσίες οι δήμαρχοι.
Οι πολίτες απεγνωσμένα αναζητούν νέα πρόσωπα, αδιάφθορα και καταγόμενα από την «λαϊκή τάξη»… έχουν κατασταλαγμένα κριτήρια περισσότερο από κάθε άλλη φορά.
Καταδικάζουν έντονα πρώην και νυν αποτυχημένους πολιτευτές και γόνους πολιτικών τζακιών, τους θεωρούν  βαρίδια πολιτικά και σκιές μιας άλλης εποχής.
-Οι ερωτήσεις της έρευνας αφορούσαν το προφίλ και τα προσόντα του υποψήφιου Δήμαρχου, έξι (6) από αυτές αξιολογήθηκαν από τον αναλυτή ως οι κυρίαρχες που θα πρέπει να χαρακτηρίζουν τον υποψήφιο:
1.Να μην έχει καμία σχέση με την πολιτική στο παρελθόν.
2.Να μπορεί να λύνει προβλήματα χωρίς την βοήθεια άλλων.
3.Να νοιάζεται για τους απλούς – καθημερινούς πολίτες.
4.Να είναι έντιμος και σώφρων.
5.Να είναι δυναμικός και να διεκδικεί από την κεντρική εξουσία.
6.Να είναι επιτυχημένος επαγγελματικά χωρίς οικονομικές εκκρεμότητες.
-Για πρώτη φορά οι ερευνητές κατέγραψαν προτάσεις και σκέψεις των πολιτών, έξω από τα στενά κλισέ των ερωτήσεων, έδωσαν την ευκαιρία να εκφραστούν οι συνεντευξιαζόμενοι ελεύθερα και κατέγραψαν τα εξής κύρια στοιχεία: