Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ - ΕΠΙΚΑΙΡΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ

Βρίσκεται ένας τύπος με το αυτοκίνητό του οδηγώντας στην Εθνική οδό. Στην πορεία του ξαφνικά μένει από μηχανική βλάβη. Σκέπτεται ότι δεν έχει οδική βοήθεια και αποφασίζει να κάνει ωτοστόπ να πάει σε κοντινή πόλη για ανεύρεση συνεργείου κλπ. Σταματάει ένα φορτηγό εξηγεί στον οδηγό την πορεία του και ο οδηγός προθυμοποιείται να τον πάει στην πόλη. Στην διαδρομή, μετά από πολλές συζητήσεις ο οδηγός τον ρωτά: Τι ψηφίζεις;

Αυτός με καμάρι του απαντά: Ν.Δ. !

Φρενάρει απότομα ο οδηγός το φορτηγό και του λέει: κατέβα γρήγορα από το αυτοκίνητό μου ρε μαλάκα!!!

Απορημένος ο κακομοίρης τι να κάνει, κατεβαίνει και...

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

LEADER για Φλώρινα


Εγκρίθηκε από την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή το ποσό των περίπου 80 εκατομμυρίων ευρώ για το πρόγραμμα LEADER, που αφορά 17 νομούς της χώρας. Ανάμεσα στους νομούς βρίσκεται και της Φλώρινας. Οι συμβάσεις αφορούν δράσεις για ανάδειξη των φυσικών και πολιτιστικών πόρων της περιοχής, την εξασφάλιση προστιθέμενης αξίας των τοπικών ποιοτικών προϊόντων και τη δημιουργία υποδομών για την ανάπτυξη νέων τουριστικών δραστηριοτήτων.

Το Μυστήριο του Ελληνικού Αλφαβήτου από την Ιαλυσό

Μια αρχαία προσευχή-επίκληση υπάρχει και λειτουργεί μυστικά μέσα στο Ελληνικό Αλφάβητο από τότε που δημιουργήθηκε. Η αλληλουχία των γραμμάτων, όταν προφέρεται εξ ολοκλήρου (Alpha, Beta, Gamma, κλπ.) δεν έχει σε όλα τα επιλεγμένα έχουν τυχαία, αλλά υπάρχει μια πλήρης γραμματική, διαρθρωτικές και θεωρητική συνέχεια της τριτοβάθμιας σύλληψη συγκεκαλυμμένη πίσω από αυτό. Σύμφωνα με τον γνωστό άρθρωση, των ελληνικών γραμμάτων (μετά την προσθήκη των ελλειπόντων έκτο γράμμα Στίγμα ή Δίγαμμα F δεν είναι σε χρήση σήμερα) ακούγονται και γράφονται ως εξής:
ALPHA – BETA – GAMMA – DELTA – EPSILON – STIGMA – ZETA – ETA – THETA – IOTA – KAPPA – LAMTHA – MI – NI – XI – OMIKRON –PI – RO – SIGMA – TAF – IPSILON – FI – HI – PSI – OMEGA. ALPHA - ΒΗΤΑ - GAMMA - ΔΕΛΤΑ - ΕΨΙΛΟΝ - στίγμα - ΖΕΤΑ - ETA - THETA - IOTA - ΚΑΠΠΑ - LAMTHA - MI - NI - ΧΙ - ΟΜΙΚΡΟΝ-ΠΙ - RO - ΣΙΓΜΑ - TAF - ipsilon - FI - HI - PSI - OMEGA.http://www.youtube.com/watch?v=-8WTWdcnqQw&feature=player_embedded

ΟΙ ΠΑΛΙΡΡΟΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΟΡΘΜΟΥ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΟΥ

Παλίρροιες: Έχει παρατηρηθεί, κυρίως σε στενά περάσματα θαλασσών, ισθμούς, πορθμούς αλλά και στην ανοικτή θάλασσα η στάθμη των νερών για 6 ώρες συνέχεια να ανεβαίνει και ύστερα πάλι για 6 ώρες να κατεβαίνει. Δηλαδή κάθε 24ωρο παρατηρούνται δύο ανυψώσεις και δύο ταπεινώσεις. Η άνοδος της στάθμης του νερού ονομάζεται πλημμυρίδα, η δε κάθοδος αμπώτη. Και τα δύο φαινόμενα μαζί αποτελούν το φαινόμενο της παλίρροιας.
Το φαινόμενο της παλίρροιας προκαλείται κυρίως από τη Σελήνη. Είναι γνωστό ότι η Σελήνη είναι μεν μικρό ουράνιο σώμα, αλλά βρίσκεται πολύ κοντά στη Γη, με αποτέλεσμα να δεσμεύεται και να αναγκάζεται να κινείται γύρω σαν δορυφόρος. Επίσης, γνωρίζουμε ότι η έλξη που ο Ήλιος ασκεί πάνω στη Γη είναι τόσο έντονη ώστε να την αναγκάζει να κινείται γύρω από αυτόν σαν πλανήτης. Εντούτοις έχει αποδειχθεί ότι η έλξη που ασκεί η Σελήνη πάνω στη Γη και συγκεκριμένα πάνω στο υγρό στοιχείο της, είναι 2,2 φορές μεγαλύτερη από την έλξη που ασκεί ο Ήλιος στο ίδιο στοιχείο. Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι, ο Ήλιος μπορεί μεν να έχει 1.500.000 φορές περισσότερη μάζα από τη Σελήνη, βρίσκεται όμως σε απόσταση 375 φορές μεγαλύτερη από την απόσταση που βρίσκεται η Σελήνη.
Με αυτό σαν δεδομένο, αν υποθέσουμε, ότι όλη η επιφάνεια της Γης ήταν αποκλειστικά υδάτινη, τότε με την επίδραση της έλξης της Σελήνης τα νερά θα μαζεύονταν περισσότερο προς το μέρος της Σελήνης και, όπως διδάσκει η Μηχανική των ρευστών, θα μαζεύονταν και στο διαμετρικά αντίθετο μέρος της Γης, όπως φαίνεται στην επόμενη Εικόνα 1.