Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

ΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ : Ένα επίκαιρο κείμενο. Μια ιστορία.

Ένα επίκαιρο καίμενο. Μια ιστορία.


Αετός καλεί γεράκι. Ακόμη καλεί μάλλον.

Όποιος δεν βρέθηκε σε φωτιά αυτών των διαστάσεων που απλά παρακολουθούμε πάλι, δεν μπορεί να καταλάβει τι συμβαίνει ή τι μπορεί να συμβεί. Όποιος δεν αντιμετώπισε επικόρυφη φωτιά ( όταν καίγεται ολόκληρο το δέντρο), δεν μπορεί να καταλάβει. Δεν μπορεί να καταλάβει τον φόβο της φωτιάς που λικνίζεται σαν θηρίο στα δέκα μέτρα ψηλά. Να βλέπει και να ακούει απίθανα πράγματα. Έστω και με μισή ανάσα και αυτή η μισή από τον καπνό, να θέλει να ουρλιάξει και να πιάσει δυο τρείς από τον λαιμό.

Συντονισμός:

Μετά από τρείς μέρες φωτιάς στο βουνό, ήρθε και ο στρατός. Παιδιά. Δικά μας παιδιά, χωρίς καμία απολύτως γνώση του τι πάνε να κάνουν. Με μια πετσέτα, παγούρι και ένα φτυάρι. Να κάνουν τι στον χαλασμό; Ευτυχώς, επέστρεψαν

ΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΙΣΘΗΜΑ

Ναι ε;


Αφορμή αυτών των απλών σκέψεων στον ωκεανό ανάλογων από άλλους, είναι δύο φράσεις. Δυο ανθρώπων. Η μια του Πρωθυπουργού που είπε, “Η δικαιοσύνη είναι βέβαια ένας ανεξάρτητος πυλώνας αλλά δεν είναι ανεξάρτητη να κάνει ό,τι θέλει”. Η άλλη του κ. Σαμαρά που είπε ότι «κοινωνικά επτωχεύσαμε».


Δηλαδή τι θα πρέπει να κάνει η «ανεξάρτητη» Δικαιοσύνη; Να κάνει ποιανού τα θελήματα; Είναι εξοργιστικό ενώ όλος ο κόσμος ξέρει τι γίνεται και στην Δικαιοσύνη και αυτό που βλέπει να είναι μόνο ακούσματα σε συνεντεύξεις, σε ημερίδες και συμπόσια, περι ανεξαρτησίας και λειτουργήματος. Συνεχίζεται η Βυζαντινολογία, ενώ φτάσαμε στο δεν πάει παραπέρα. Και βέβαια η Δικαιοσύνη δεν κάνει ότι θέλει. Πάντα έχει χώρο για το τι λέει ένας Υπουργός, ένας Βουλευτής, Νομάρχης, Δήμαρχος ή οικονομικός παράγοντας. Αλήθεια, κανείς από τους πολιτικούς δεν ξέρει ότι αυτό γίνεται έναντι ανταλλαγμάτων; Επίκαιρη ακόμη μια φορά, η πρόσφατη φράση του κ. Ρακιτζή των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης: «Υπάρχουν κάποιες αποφάσεις, τις οποίες δεν μπορώ να εξηγήσω παρόλη την πείρα μου» και μπορεί να ξέρει «από μέσα πολλά πράγματα». Εάν δεν μπορεί να καταλάβει ο κ. Ρακιτζής, που σίγουρα μπορεί, μπορούν οι διωκόμενοι. Αυτοί που μπροστά στο δήθεν «σεβαστό Δικαστήριον», ακούνε καταδικαστικές αποφάσεις φάρσες. Ακούνε τοποθετήσεις Δικαστών και Εισαγγελέων και η οργή τους, ξεχειλίζει. Βλέπουν υποθέσεις για σπουδαίους της πολιτικής και του χρήματος, να είναι για χρόνια σε… προκαταρτική εξέταση και οι υποθέσεις των «ενοχλητικών», να εκδικάζονται σε χρόνο μηδέν. Οι διωκόμενοι και κάθε ανώνυμος πολίτης, διαπιστώνουν ότι δεν έχουν πουθενά να απευθυνθούν. Ούτε Δικαιοσύνη, ούτε Αστυνομία, ούτε πολιτικό. Και ω του θαύματος ο ανώνυμος πολίτης,

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΕΡΟΙΑΣ

Κουραστικά μονότονο, ενδεικτικό όμως.


Και νέα μήνυση στην Οικολογική Ομάδα Βέροιας χθές. Χθές, Πέμπτη, έγινε ακόμη μια διαδικασία στα Δικαστήρια της Βέροιας. Το ενδιαφέρον είναι αλλού όμως. Ενώ κατατέθηκαν μηνύσεις κατά Δημάρχων και λοιπών ανθρώπων της Διοίκησης εδώ και χρόνια, εκδικάζονται οι μηνύσεις μόνον για την Οικολογική Ομάδα. Όλες οι άλλες, είναι σε προανακριτικό στάδιο. Είναι περιττό, να ειπωθούν διάφορα και πολλά επι του παρόντος. Ένα είναι γεγονός. Οι συνθήκες, οι νοοτροπίες και τα εφόδια πολιτικής όσων διοικούν, είναι τα ίδια που οδήγησαν την χώρα ολόκληρη, σ΄αυτήν την θλιβερή θέση σήμερα. Οι διώξεις τρομοκράτησης ενεργών πολιτών, δεν έχουν καμία τύχη. Το ψέμα και η διαφθορά βολεμένων κρατικοδίαιτων άθαφτων νεκρών που νομίζουν ότι διοικούν, έχουν κοντά ποδάρια.


Το δευτερεύον στην υπόθεση είναι ότι η απόφαση ήταν αθωωτική.

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΕΡΟΙΑΣ

Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

1ο Παγκόσμιο Συνέδριο Απανταχού Νέων Φλωρινιωτών


To 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο Απανταχού Νέων Φλωρινιωτών θα γίνει από τις 6 μέχρι και τις 8 Αυγούστου, σύμφωνα με απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Η υλοποίηση του παραπάνω συνεδρίου είχε αποφασιστεί το 2008, κατά τη διεξαγωγή του «3ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Απανταχού Φλωρινιωτών», προκειμένου οι νέοι Φλωρινιώτες του εξωτερικού να αποκτήσουν ισχυρότερους δεσμούς με την ιδιαίτερη πατρίδα τους

ΕΠΙΚΑΙΡΟ !!!!!! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ

Στην αναζήτηση μας στο διαδίκτυο πέσαμε σε ένα θέμα που δεν το γνωρίζαμε μια και είναι και επίκαιρο με τα γεγονότα του νομού μας και σε συνδυασμό με το 1ο ΠΑΓΚΌΣΜΙΟ ΣΥΝΈΔΡΙΟ ΑΠΑΝΤΑΧΟΎ ΝΈΩΝ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΩΝ που θα γίνει στη Φλώρινα με τίτλο <<Φίμωμα ομογενών για τα μάτια του "Ουρανίου Τόξου" από τον (τότε) Νομάρχη Φλωρίνης Ιωάννη Στρατάκη>>

από την Αυστραλία
του κ. Γιάννη Παπαδημητρίου
Προέδρου της "Νέας Ενώσεως Χωριών Φλωρίνης"


Ο Νομάρχης Φλωρίνης, κ. Ιωάννης Στρατάκης
'Αγριος καβγάς Φλωρινιωτών της Μελβούρνης με νομάρχη Φλωρίνης και... πατριδοκαπηλίες!
Απίστευτες κατηγορίες για «ενδοτισμό», μαθήματα πατριωτισμού, απειλές και ύβρεις διατυπώνονται σε αλληλογραφία που ανταλλάχθηκε μεταξύ της παροικιακής οργάνωσης Νέα Ένωση Χωριών Φλωρίνης «Μακεδονικός Ελληνισμός» και του Νομάρχη Φλωρίνης, Ιωάννη Στρατάκη.
Αφορμή για τον «καβγά», όμοιος του οποίου ίσως να μην έχει ξαναγραφτεί στα παροικιακά χρονικά και στον οποίο εμπλέκονται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός και αρχηγοί των κομμάτων έδωσε ένα μήνυμα που έστειλε η Νέα Ένωση Χωριών Φλωρίνης στο Συνέδριο Απανταχού Φλωρινιωτών και το οποίο δεν διαβάστηκε.
Τη συνέχεια την εξιστορούν καλύτερα το ίδιο το μήνυμα και η αλληλογραφία που ακολουθεί.
Το μήνυμα που έστειλε η Νέα Ένωση Χωριών Φλωρίνης
«Συμπατριώτες, Φλωρινιώτες Αδελφοί,
Με την ευκαιρία του Παγκόσμιου Συνεδρίου Φλωριναίων κι επειδή δεν στάθηκε δυνατόν να παρευρεθεί κάποιος εκπρόσωπος του συλλόγου μας, κρίναμε καλό εμείς, το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη της εν Μελβούρνη Νέας Ένωσης Χωριών Φλωρίνης, να σας απευθύνουμε ένα μήνυμα βγαλμένο από την καρδιά μας, χωρίς φόβο και πάθος.

Πρώτα-πρώτα, χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία της Νομαρχίας Φλωρίνης και τη συγχαίρουμε για τη σύγκληση αυτού του σημαντικού Συνεδρίου, το οποίο θα αποτελέσει, ελπίζουμε, την απαρχή μιας στενότερης επαφής, συνεργασίας και συντονισμού των απανταχού της γης Φλωριναίων για το καλό της ιδιαίτερης πατρίδας μας και για το καλό όλων μας και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις εργασίες του.
Η Νέα Ένωση Χωριών Φλωρίνης ιδρύθηκε το 1993, όταν αρκετά, παραπλανημένα από τη σκοπιανή προπαγάνδα αδέρφια μας, μέλη του παλιού μας ελληνο-μακεδονικού συλλόγου, Ένωση Χωριών Φλωρίνης, συντάχθηκαν με τους αυτονομιστές ψευδο-μακεδόνες των Σκοπίων, υιοθετώντας ως γλώσσα του συλλόγου τη σκοπιανή ψευδο-μακεδονική.

Εμείς οι ντόπιοι, δίγλωσσοι Μακεδόνες, οι οποίοι μιλάμε το τοπικό ιδίωμα του τόπου μας αλλά στέλνουμε τα παιδιά μας στα ελληνικά σχολεία της Αυστραλίας, εμείς που, αν και κατά καιρούς, αδικηθήκαμε από την πατρίδα δεν αλλάξαμε συνείδηση, διότι η δική μας ελληνική συνείδηση είναι πολύ βαθιά για να την αλλάζουμε σαν να είναι πουκάμισο. Δηλώνουμε περήφανα την ελληνική μας καταγωγή και άλλη έγνοια δεν έχουμε εδώ στην ξενιτιά, παρά να διατηρήσουμε και να ενσταλάξουμε στα παιδιά μας την εθνική τους μνήμη, την αγάπη για τη γη και την πατρίδα, την οποία οι παππούδες μας και οι πατεράδες μας πότισαν με το άγιο αίμα τους και την κράτησαν ελληνική. Γι' αυτό συμμετέχουμε εμείς και οι νέοι μας περήφανα σε κάθε ελληνική εθνική επέτειο ή άλλη εκδήλωση, όπως πρόσφατα που ξενυχτήσαμε τυλιγμένοι στη σημαία μας, μικροί και μεγάλοι, για να πανηγυρίσουμε το θρίαμβο της Εθνικής Ελλάδος.
Κάθε χρόνο οργανώνουμε δική μας Μακεδονική Πολιτιστική Εβδομάδα με τεράστια επιτυχία και αθρόα συμμετοχή των νέων μας, η οποία τείνει να γίνει θεσμός. Διοργανώνουμε ομιλίες και προβολές ταινιών ιστορικού και γεωγραφικού περιεχομένου, κάνουμε λαογραφικές εκθέσεις, αναβιώνουμε τα ήθη και έθιμα, τους χορούς, τη μουσική και τις παραδόσεις της γενέτειρας γης. Όσοι μας επισκεφτήκατε θα πήρατε μια ιδέα τι σημαίνουν όλα αυτά για μας, εδώ στην ξένη γη.
Όλα αυτά, αγαπητοί μας συμπατριώτες, για να μπορούν να έρχονται τα παιδιά μας στην πατρίδα τους και να αισθάνονται ότι είναι κομμάτι αυτού του τύπου κι όχι να ακούν συνθήματα από τα ξενοκίνητα «Ουράνια Τόξα» και τραγούδια από Σκοπιανά συγκροτήματα να λένε «φύγετε Έλληνες από τη Μακεδονία». Φτάνει το δηλητήριο που μας ποτίζουν εδώ τα όργανα των Σλαβοσκοπιανών, όταν και στους τάφους ακόμα των παραπλανημένων αδελφών μας γράφουν με κυριλλικά γράμματα «Λερίν» και «Κοστούρ» και τα παρόμοια. Επιτέλους, σε ποια χώρα ανήκει αυτή η ιερή γη των προγόνων μας; Στην Ελλάδα ή στα Σκόπια; Τι λένε οι «ανθέλληνες υπήκοοι του «Ουρανίου Τόξου»;
Αυτό, αδελφοί μας,