Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Το «1ο Φεστιβάλ Γαλλικών Ταινιών», ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ


Τα εγκαίνια του «1ου Φεστιβάλ Γαλλικών Ταινιών» πραγματοποίησε την Πέμπτη ο Νομάρχης Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος και ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη Christian Thimonier.

Το «1ο Φεστιβάλ Γαλλικών Ταινιών», πραγματοποιείται με τη συνδιοργάνωση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φλώρινας, του Γενικού Προξενείου της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη καθώς και με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και Αθηνών.

«Απόψε, με την προβολή των Γαλλικών ταινιών, με το πρώτο φεστιβάλ, η πόλη μας κάνει άλλο ένα ποιοτικό άλμα στην ποιότητα ζωής και ευχή και ελπίδα μου είναι να συνεχίσουμε αυτή τη διοργάνωση κάνοντας την θεσμό» τόνισε ο κ. Βοσκόπουλος στην ομιλία του.

Το «1ο Φεστιβάλ Γαλλικών Ταινιών», συνεχίζεται μέχρι και την Κυριακή 07 Μαρτίου 2010, όπου καθημερινά θα προβάλλονται ταινίες.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Συνάντηση Νομάρχη με τον Γάλλο πρόξενο


Με το γενικό πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, Christian Thimonier, συναντήθηκε χθες ο Νομάρχης Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας του Νομού με τη Γαλλία, αλλά και θέματα τουρισμού εν όψει και της επικείμενης συμμετοχής της Νομαρχίας Φλώρινας στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Μ.Α.Ρ. του Παρισιού, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως και τις 21 Μαρτίου 2010.

Ο Thimonier, επισκέφθηκε το Νομό Φλώρινας για τα εγκαίνια του «1ου Φεστιβάλ Γαλλικών Ταινιών», το οποίο ανοίγει σήμερα την αυλαία του και το οποίο θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 07 Μαρτίου 2010.

Mετά τη συνάντηση, ο κ. Βοσκόπουλος δήλωσε:

«Στο πλαίσιο της φιλίας και της συνεργασίας της Ελλάδας και της Γαλλίας, διοργανώνουμε ως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, φέτος για πρώτη φορά, το «1ο Φεστιβάλ Γαλλικών Ταινιών», σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη και με το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών και Θεσσαλονίκης, το οποίο θα διαρκέσει από τις 04 μέχρι και τις 07 Μαρτίου 2010.

Με την πραγματοποίηση του φεστιβάλ αυτού, αλλά και με τη συμμετοχή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φλώρινας στην έκθεση του Παρισιού, προσπαθούμε να κάνουμε πιο στενές τις σχέσεις της περιοχής της Φλώρινας με τη Γαλλία και με την κουλτούρα της. Ούτως ή άλλως στην πόλη της Φλώρινας υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι ενδιαφέρονται και για την εκμάθηση της γαλλικής γλώσσας, αλλά και για την γαλλική κουλτούρα και το τετραήμερο αυτό φεστιβάλ δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους Φλωρινιώτες να έρθουν σε επαφή με τη γαλλική κουλτούρα.

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ


Ένας τύπος πηγαίνει σε ένα pet shop αποφασισμένος να αγοράσει το πιο περίεργο

ζώο που θα βρεί.

Μετά την σχετική συννενόηση με τον υπάλληλο ο τελευταίος του προτείνει eνα

εξωτικό ιγκουάνα.

- Αααα, ιγκουάνα μέχρι και η πεθερά μου έχει πάρει, τί άλλο έχετε ?

- Έχουμε επίσης και αυτόν τον απίθανο σκίουρο ο οποίος πλένει πιάτα λέει ο

υπάλληλος!

- Καλή φάση σκέφτεται ο τύπος αλλά έχω πλυντήριο σπίτι οπότε μάλλον

αχρείαστος θα μου είναι. Τίποτα άλλο ?

Έπειτα απο αρκετή ώρα καταλήγουν στο πιο εξωτικό ζώο του καταστήματος,

μία σαρανταποδαρούσα που μιλάει !!!

Ο.ΞΙ.Φ : Στους 32 ο Ιορδάνης


Μακριά από τους στόχους τους έμειναν οι αδερφοί Ηλιάδη την πρώτη μέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εφήβων στην Αθήνα.
Ο Ιορδάνης με 4 νίκες και 2 ήττες στον 1ο γύρο, νίκησε τον Ισραηλινό Ζούκερμαν για τους 32 αλλά έχασε από τον Γάλλο Αλλεή για την 16άδα. Αντίστοιχα ο Δημήτρης Ηλιάδης με 2 νίκες και 4 ήττες στον 1ο γύρο είχε ελάχιστες ελπίδες απέναντι στον Εγγλέζο με ελληνικό επώνυμο Τοφαλίδη, από τον οποίο και έχασε με 6-15. Τις προσπάθειες των παιδιών παρακολούθησαν και παρότρυναν οι Βουλευτές του Νομού κ.κ. Λιάνης και Κωσταντινίδης.
Οι ελπίδες για διάκριση περιορίζονται στο ομαδικό αγώνισμα του ξίφους ασκήσεως την ερχόμενη Πέμπτη.

Σκληρότερα οικονομικά μέτρα της τελευταίας 20ετίας


Η ανακοίνωση, από τον πρωθυπουργό των σκληρότερων οικονομικών μέτρων της τελευταίας 20ετίας βάζει τέλος σε ένα πεντάμηνο κυβερνητικών πειραματισμών και λαθών, που ανέβασαν στα ύψη το λογαριασμό για τον Ελληνα φορολογούμενο.

Οι προεκλογικές δεσμεύσεις του κ. Παπανδρέου ότι διαθέτει σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση και θα αξιοποιήσει τα «λεφτά που υπάρχουν» κάηκαν από τους κερδοσκόπους της αγοράς, οι οποίοι έβαλαν φιτίλι στα ελληνικά ομόλογα, εκμεταλλευόμενοι τις ατυχείς δημόσιες εμφανίσεις του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών στα διεθνή μέσα ενημέρωσης περί πιθανής χρεοκοπίας και «Τιτανικού» της ευρωζώνης.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση δεν έπεισε ούτε την Κομισιόν ούτε τις αγορές ότι διαθέτει πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης, με αποτέλεσμα να υποχρεώνεται σήμερα να λάβει επώδυνα μέτρα με πρωτοφανείς μειώσεις μισθών και αυξήσεις φόρων, υιοθετώντας στην ουσία συνταγές Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΡΥΟΥ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ - FLORINA


O Καιρός: ΦΛΩΡΙΝΑ - FLORINA : (meteo.gr) Μετεωρολογικές προγνώσεις: "Σάββατο 06/03/2010 02:001 °C88%2 Μποφόρ BΑΣΘΕΝΗΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ
Σάββατο 06/03/2010 08:00-3 °C
-7 °C 86%3 Μποφόρ BΑΣΘΕΝΗΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ
Σάββατο 06/03/2010 14:002 °C
-2 °C 57%3 Μποφόρ BΑΣΘΕΝΗΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ
Σάββατο 06/03/2010 20:000 °C68%2 Μποφόρ ΒΔΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ"

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΑΝ ΕΣΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙN


Δυστυχώς ο κ. Γ. Παπανδρέου με τη χθεσινή του επιλογή στρέφεται προς μια γραφειοκρατικού τύπου διακυβέρνηση όπως συμβαίνει π.χ στο Βέλγιο και την Ολλανδία. Δηλαδή μια σημειακή γραφειοκρατική διακυβέρνηση που πρέπει να κλείσει προϋπολογισμό. Είναι βαθιά διαχειριστικός ο ρόλος του.


Μα η χώρας μας ( και γενικότερα η Ευρώπη αφού ΑΥΤΟ είναι στην ουσία το πρόβλημά της) δεν χρειάζεται λογιστή , αλλά ΗΓΕΤΗ !


Και στο πρόσωπο του κ. Παπανδρέου δυστυχώς η χώρα μας δεν θα τον βρει!
Γιατι ...

Ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται.

">
Όποιος δει το video θα εκνευρισθεί πολύ.
Όποιος έχει ψηφίσει ΠΑΣΟΚ και έχει πρόβλημα και ανεβάζει πίεση να μην δει το video.

Έτσι μας κορόιδευαν...
Και χρειάστηκαν Μονό 6 μήνες για να ξεγυμνώθουν

Το ΠΑΣΟΚ μας έφερε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας


Οι χειρισμοί του ΠΑΣΟΚ το τελευταίο πεντάμηνο έφεραν τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, υποστήριξε ο πρόεδρος της Ν.Δ., Αντώνης Σαμαράς. Έκανε λόγο και για ευθύνες της Ν.Δ., λέγοντας όμως ότι δεν απολογείται για το κυβερνητικό παρελθόν του κόμματος, από τη στιγμή που έχει γυρίσει σελίδα.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι στην πιο κρίσιμη στιγμή φυγομάχησε, αφήνοντας τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να κάνει τις ανακοινώσεις. Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, ο πρωθυπουργός άργησε πέντε ολόκληρους μήνες να πάρει μέτρα, εκτιμώντας ότι “αν τα είχε πάρει νωρίτερα, θα ήταν πολύ ηπιότερα και λιγότερο επώδυνα. Και δεν θα τα επέβαλλαν κοινοτικοί «ελεγκτές»”.


Κατά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης η αναποφασιστικότητα της κυβέρνησης έχει μεγάλο κόστος, καθώς ο δανεισμός με αυξημένα επιτόκια στοίχισε περί τα 300 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σχεδόν τα μισά από όσα θέλει να εξοικονομήσει με την περικοπή επιδομάτων, χάθηκαν ήδη από το αυξημένο κόστος δανεισμού. Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι τα μέτρα θα βαθύνουν την ύφεση, αφού θα χαθεί το 25-30% της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών, αναφέροντας ότι “αν δεν πάρουν άμεσα τα μέτρα τόνωσης της Οικονομίας, για τα οποία φωνάζω εδώ και τρεις μήνες, θα υποχρεωθούν σε νέες οδυνηρές για το λαό αποφάσεις”.

Ο Αντ. Σαμαράς μίλησε για την ανάγκη να υπάρξει ένα άλλο μείγμα πολιτικής, αναφέροντας ότι η Ν.Δ. απορρίπτει την αύξηση του ΦΠΑ, την αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα και την περικοπή του 14ού μισθού, προτείνοντας μεγαλύτερο φόρο στον καπνό και τα ποτά, μεγαλύτερη φορολογία στα είδη πολυτελείας, αύξηση των εσόδων από την αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου και μεγαλύτερες περικοπές στα λειτουργικά έξοδα του κράτους.

Μάλιστα έθεσε “κόκκινες γραμμές” σε θέματα όπως η προστασία των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων και η στήριξη της μεσαίας τάξης. Δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική για εγκατάλειψη, όπως είπε, του τουρισμού και της ναυτιλίας.

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

ΦΛΩΡΙΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: ΕΧΥΣΑΝ ΤΟ ΓΑΛΑ



Σε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι, με δραματικό φινάλε η Φλώρινα αν και προηγήθηκε δυο φορές επι της Ένωση Αποστόλου Παύλου δεν κατάφερε να πάρει ούτε το βαθμό της ισοπαλίας , στις καθυστερήσεις του αγώνα διαμορφώθηκε το τελικό 2-3.

Να σημειωθεί πως αποβλήθηκε ο Φωτεινός στο 84’.
ΦΛΩΡΙΝΑ: Ταντσούκης, Μουρουζίδης, Τσαπαρής, Ασλάνογλου, Φαρμάκης, Ιωαννίδης, Ζήκος (64' Κήμες), Τράικος, Φουδούλης, Πλαγιάντσης (60' Λίτας), Φωτεινός.
ΕΝΩΣΗ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ: Θεοδωρίδης, Συμεωνίδης, Παπάς, Σταφυλίδης (46' Δημούλτσης), Τζεϊρανίδης, Παπαδόπουλος, Τσιάμης, Ηλιάδης Α., Ηλιάδης Κ. (90' Ηλιάδης Γ.), Τσακαλίδης (46' Γιάννου), Κελεσίδης

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Στην έκθεση F.R.E.E., Φλώρινα, Γρεβενά, Καστοριά


Στη Διεθνή Εκθεση του Μονάχου F.R.E.E., η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 18 μέχρι και τις 22 Φεβρουαρίου 2010, συμμετείχε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φλώρινας, μαζί με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καστοριάς.

Η έκθεση παρουσίασε μεγάλη επισκεψιμότητα, καθώς την επισκέφθηκαν πάνω από 70.000 άτομα. Το περίπτερο των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Φλώρινας, Γρεβενών και Καστοριάς κέρδισε το ενδιαφέρον των επισκεπτών και κυρίως των επισκεπτών, οι οποίοι έρχονται στην Ελλάδα από την Ηγουμενίτσα και αναζητούν εναλλακτικές διαδρομές, με σκοπό τον τουρισμό στο βουνό.

Να σημειωθεί ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φλώρινας συνεχίζει την εξαιρετική της συνεργασία με τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις Γρεβενών και Καστοριάς για την αποτελεσματικότερη προβολή σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

ΦΛΩΡΙΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ



Το αποφασιστικό βήμα για την παραμονή της στην κατηγορία έκανε η Φλώρινα, που επικράτησε με 1-0 στα Γρεβενά, επί των τοπικών Αεράτων. Το «χρυσό» τέρμα σημείωσε ο Μάνος στο 90’ με προβολή, λυτρώνοντας τους φιλοξενούμενους.
Τα Γρεβενά, είχαν ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, αλλά ο Ταντσούκης ήταν εκπληκτικός και αποσοβούσε κάθε κίνδυνο!
Διαιτητής ήταν ο Τσαγγάρης.
ΓΡΕΒΕΝΑ ΑΕΡΑΤΑ: Βίδρας, Λάλλος, Ευαγγελόπουλος, Δεληβός, Χερίδης, Δημητριάδης, Κατσαντώνης, Χάστας, Μπαλοδήμος, Αναστασιάδης, Γάκης.
ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ: Ταντσούκης, Τράικος (61 Πλαγιάντσης), Μουρουζίδης, Μάνος Π., Μάνος Γ. Ιωαννίδης, Ζήκος, Φουδούλης, Μητρεβόλης (71’ Ασλάνογλου), Φωτεινός (86’ Λίτας), Καρακόλης

Επιτροπή σοφών :‘Αυτός είναι τελείως άσχετος’


Ο Άγγλος Καθηγητής κ. Κέβιν Φέδερστοουν, ο οποίος μετέχει στην «επιτροπή σοφών» που συγκρότησε ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου και υπό τον υπουργό Επικρατείας κ. Χάρη Παμπούκη , και η οποία θα εισηγηθεί τρόπους σύγχρονης λειτουργίας της κυβέρνησης, δεν άντεξε, μας πληροφορεί ο Γιάννης Μακρυγιάννης και άρχισε τις εξομολογήσεις για τις πρώτες εμπειρίες του από την επαφή με την ελληνική πραγματικότητα και ορισμένους κορυφαίους υπουργούς.