Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΑΠΕ στο νομό της Φλώρινας

Aνεμος, ήλιος και νερό στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας
Θετικές προϋποθέσεις για την εγκατάσταση μονάδων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) στο νομό της Φλώρινας έχουν δημιουργηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, χάρη στο νέο νομοθετικό πλαίσιο.
Σύμφωνα με το τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2010 δόθηκαν άδειες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε επενδύσεις ΑΠΕ, που εφόσον λειτουργήσουν θα παράγουν συνολική ισχύ μεγαλύτερη των 600 Μεγαβάτ, τη στιγμή που σήμερα το σύνολο των μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη στην περιοχή δεν ξεπερνούν σε ισχύ τα 1000 Μεγαβάτ.
Από τις παραπάνω αδειοδοτήσεις, τη «μερίδα του λέοντος» κατέχουν τα αιολικά πάρκα, σύμφωνα με τον μηχανολόγο μηχανικό του Τμήματος Περιβάλλοντος Φλώρινας, Χρήστο Ιωάννου. Συγκεκριμένα δόθηκαν 18 άδειες για αιολικά πάρκα που αναμένεται να παράγουν ισχύ 580 Μεγαβάτ. Οι άδειες για τα φωτοβολταϊκά πάρκα αφορούν επενδύσεις για συνολική ισχύ 13 Μεγαβάτ ενώ για τα υδροηλεκτρικά έργα αφορούν έξι επενδύσεις, συνολικής ισχύος 4,5 Μεγαβάτ.

Αθρόες εισαγωγές τροφίμων και καυσίμων από τα Σκόπια και οι πλημμελείς έλεγχοι στο τελωνείο Νίκης , επιτείνουν τον οικονομικό μαρασμό του εμπορικού κόσμου στη Φλώρινα

ΛΑ.Ο.Σ.
Ν.Επιτροπή Φλώρινας

Ερώτηση του βουλευτή ΛΑ.Ο.Σ. κ.Άγγελου Κολοκοτρώνη για τις Αθρόες εισαγωγές τροφίμων και καυσίμων από τα Σκόπια και τους πλημμελείς έλεγχους στο τελωνείο Νίκης ,επιτείνουν τον οικονομικό μαρασμό

ΠΡΟΣ:- ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
-ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
- ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ,ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡ. ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ

ΘΕΜΑ: « Αθρόες εισαγωγές τροφίμων και καυσίμων από τα Σκόπια και οι πλημμελείς έλεγχοι στο τελωνείο Νίκης , επιτείνουν τον οικονομικό μαρασμό του εμπορικού κόσμου στη Φλώρινα ». Κύριοι Υπουργοί ,

Μπούκωμα ή ρινική συμφόρηση: Ένα συχνό σύμπτωμα της άνοιξης


Δρ Ιωάννης Μουμουλίδης
Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

Το μπούκωμα ή ρινική συμφόρηση, όπως αποκαλείται στην ιατρική ορολογία, χαρακτηρίζεται από αδυναμία αναπνοής λόγω απόφραξης της μύτης, με ή χωρίς ρινικές εκκρίσεις. Τα παθολογικά προβλήματα και τα νοσήματα που υποκρύπτονται πίσω από το μπούκωμα της μύτης είναι πολλά και περιλαμβάνουν λοιμώξεις του αναπνευστικού, ιογενείς λοιμώξεις (κρυολόγημα), αλλεργική και μη αλλεργική ρινίτιδα, καθώς και ανατομικές ανωμαλίες της μύτης όπως η σκολίωση του ρινικού διαφράγματος, οι ρινικοί πολύποδες και σπανιότερα καρκινώματα και όγκοι. Δυστυχώς, πολύς κόσμος παρερμηνεύει τον όρο ρινίτιδα με την ιγμορίτιδα αποκαλώντας κάθε μπούκωμα στη μύτη ιγμορίτιδα και έχει την εντύπωση ότι δεν αντιμετωπίζεται και είναι ένα χρόνιο πρόβλημα. Για αυτό το λόγο η εξέταση από Ωτορινολαρυγγολόγο (ΩΡΛ) και ειδικότερα η ενδοσκόπηση της μύτης επιβάλλεται για τον αποκλεισμό των αιτιών της ρινικής συμφόρησης.

Η σωστή λειτουργία της μύτης

Οι λειτουργίες που επιτελεί η μύτη είναι πάρα πολύ σημαντικές. Εκτός από την όσφρηση, η μύτη είναι το φυσικό air condition του ανθρώπινου σώματος. Καθώς ο αέρας περνάει μέσα από τη μύτη, θερμαίνεται ή ψυχραίνεται (αναλόγως με την θερμοκρασία του χώρου), υγραίνεται και καθαρίζεται από σκόνη και διάφορους μικροοργανισμούς. Έτσι, προστατεύει τους πνεύμονες και τον οργανισμό μας ολόκληρο από μικρόβια και διάφορες αλλεργιογόνες ουσίες αποφεύγοντας λοιμώξεις του ανώτερου και κατώτερου αναπνευστικού συστήματος. Συμμετέχει σε διάφορα αντανακλαστικά, όπως στο βήχα και στο φτέρνισμα, με σκοπό τη βίαιη απομάκρυνση ξένων ουσιών από το σώμα μας. Τέλος, συμβάλλει σημαντικά στην διαμόρφωση της φωνής και στην παραγωγή του λόγου. 

Κατάληψη εργαζομένων ΔΕΗ για το ασφαλιστικό


Αρ. Πρωτοκ. 1180            Φλώρινα 14/4/2011                   

                               
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Καλούνται  τα μέλη του Δ.Σ.  και των Τοπικών Παραρτημάτων στις 7 πμ. στην Περιφερειακή ενότητα Φλώρινας για την κατάληψη, σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. που αφορά  τον Γιατρό στο Ασφαλιστικό της Φλώρινας.

Η συμμετοχή όλων των συνδικαλιστών  ΚΡΙΝΕΤΑΙ  ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.

Καλούμε επίσης και όλους τους συναδέλφους καθώς επίσης και τους συνταξιούχους να ενισχύσουν τον αγώνα μας, γατί μας αφορά όλους.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ Κ.Α.Α.Κ.Υ.Α.μεΑ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Πρόσκληση για την Εκδήλωση - Έκθεση Πασχαλινής Λαμπάδας και Κοσμήματος


3η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ - ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην Εκδήλωση - Έκθεση Πασχαλινής Λαμπάδας και Κοσμήματος,
που διοργανώνει η "Ομάδα Χειροτεχνίας και Ψυχαγωγίας" του Κέντρου Αποθεραπείας - Αποκατάστασης και Κοινωνικής Υποστήριξης Ατόμων με Αναπηρία Καστοριάς με θέμα:
" Προσμένοντας το Θαύμα της Ανάστασης"
την Κυριακή των Βαΐων, 17 Απριλίου 2011, ώρα 5:00 μμ. - 8:00 μμ.,
στο Δημοτικό Ωδείο Άργους Ορεστικού (πρώην 1ο Δημοτικό Σχολείο).
Η έκθεση πλαισιώνεται με μουσική εκδήλωση.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.
Η Διοικήτρια
Όλγα Μούσιου-Μυλωνά

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΗ «ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ»


Αρ. Πρωτοκ. 1179                 Φλώρινα  11/04/2011

                              
ΠΡΑΚΤΙΚΟ

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΗ «ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ»
Σήμερα  11/04/2011 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας σύμφωνα με το άρθρο 10  του καταστατικού ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης   ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ καλεί τους εκλεγέντες στο 15μελές Διοικητικό Συμβούλιο για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο έχει ως εξής:



ΑΞΙΩΜΑ

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΞΙΩΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΡΙΣΤΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΟΡΓΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΟΥΙΤΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΤΑΜΙΑΣ
ΚΑΤΣΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
Β΄ ΤΑΜΙΑΣ
ΤΡΑΙΑΝΟΥ ΛΑΖΑΡΟΣ
ΕΚΤΕΛ. ΣΥΜΒ. ΠΑΡΑΓ.
ΜΑΒΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΕΚΤΕΛ. ΣΥΜΒ. ΟΡΥΧΕΙΩΝ
ΝΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣ. ΣΥΜΒ.ΔΙΑΝΟΜΗΣ
ΤΡΑΙΑΝΟΥ ΠΕΤΡΟΣ
ΕΦΟΡΟΣ
ΧΡΙΣΤΟΒΙΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ
ΤΣΙΣΜΑΙΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΜΕΛΟΣ
ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΦΙΛΙΠΠΑΣ
ΜΕΛΟΣ
ΠΑΣΣΑΣ ΠΑΥΛΟΣ

   

Υπήρξε ομοφωνία στο καθορισμό των αρμοδιοτήτων και η συγκρότηση έγινε σε ενωτικό κλίμα.
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συναδέλφους για την συμμετοχή τους, δίνοντας μας την εντολή εκπροσώπησης τους στην πρωτοβάθμια-δευτεροβάθμια όργανα.

                                                                                                              ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΟΛΓΑΣ ΜΟΥΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

                                        
                     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                          Άργος Ορεστικό, 05 / 04 /  2011
  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝ.ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
3η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ)                           Αριθ. Πρωτ.
ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ – ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ                           οικ. Φ.8/386
     & ΚΟΙΝ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑμεΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ  
   
Ταχ.Δ/νση
:
Άργος Ορεστικό

ΠΡΟΣ:
Ταχ.Κώδικας
:
522 00

τα  Μ.Μ.Ε.
Πληροφορίες
:
Π.Πάλμος

        
Τηλέφωνο
:
2467021732

                            
Fax
:
2467021745


e-mail
:
admin@




kaakykas.gr
      


ΚΟΙΝ/ΣΗ:




ΘΕΜΑ:  Υποβολή οικονομικών στοιχείων – Απάντηση σε δημοσίευμα
ΣΧΕΤ.:   

            Στην Εφημερίδα “Σαββατιάτικη Ελευθεροτυπία”, στο φύλλο του Σαββάτου, 02/04/2011, δημοσιεύτηκε άρθρο  με τίτλο «3 πανεπιστήμα, 37 νοσοκομεία και 195 Φορείς έχασαν την κρατική χρηματοδότηση». Στο άρθρο αυτό αναφέρεται ότι το Υπουργείο Οικονομικών προχώρησε στο “κόψιμο” της κρατικής επιχορήγησης και στην επιβολή ποινών έναντι των διοικητών που δεν αποστέλλουν οικονομικά στοιχεία στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Γραφειοκρατική παράλυση των υπηρεσιών του ΟΓΑ στερεί τη δυνατότητα απόκτησης δικαιωμάτων από νέους αγρότες


ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς:
1)      Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
2)      Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
ΘΕΜΑ: Γραφειοκρατική παράλυση των υπηρεσιών του ΟΓΑ στερεί τη δυνατότητα απόκτησης δικαιωμάτων από νέους αγρότες.

Η 15Η Μαίου είναι η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των δηλώσεων καλλιέργειας των αγροτών με την οποία γίνεται ταυτόχρονα και η αίτηση απόκτησης δικαιωμάτων από το Εθνικό απόθεμα. Νέοι αγρότες οι οποίοι το 2010 είχαν υπογράψει τις συμβάσεις τους και είχαν καταθέσει δήλωση καλλιέργειας δικαιούνται να υποβάλλουν αίτηση για να λάβουν δικαιώματα.

Διαβάστε το κείμενο της συνέντευξης τύπου του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Φλώρινας Αιμίλιου Ασπρίδη


«Δε θέλουμε να αποτύχει ο δήμαρχος. Αν αποτύχει, θα οπισθοδρομήσει η περιοχή. Θέλουμε να πετύχει στο ρόλο του και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν. Αρκεί να το θέλει και ο ίδιος» είπε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Φλώρινας, Αιμίλιος Ασπρίδης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Κυριακή, με θέμα τις 100 πρώτες ημέρες θητείας της νέας δημοτικής αρχής.
Ο κ. Ασπρίδης επισήμανε πως «τα μεγάλα έργα έχουν αφεθεί στην μοίρα τους, γιατί η δημοτική αρχή  έχει επιλέξει να ασχολείται με τα μικρά. Που βρίσκεται το θέμα της τηλεθέρμανσης; Τι γίνεται με το κολυμβητήριο; Δεν παρακολουθούμε από κοντά το αρδευτικό του φράγματος της Τριανταφυλλιάς

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Τρεμόπουλος εναντίων αυτονομιστών και Βοσκόπουλου (Ουράνιο Τόξο) ????

<<καταδικάζοντας ρητά την πολιτική του Γκρουέφσκι να συνδέει τη βασική εθνότητα της χώρας του με τους αρχαίους Μακεδόνες>>
<< Με επιστολή του στις 6 Απριλίου προς το προεδρείο της ομάδας των Πράσινων, ο πρόεδρος του κόμματος «Ουράνιο Τόξο» καταγγέλλει σε οξύτατους τόνους την παρέμβασή μου προς την ομάδα για την Έκθεση Προόδου της FYROM και ζητάει τη. διαγραφή μου ως «δήθεν Πράσινου» και ως «ρατσιστή κατά των Μακεδόνων». H επιστολή του στο αγγλικό πρωτότυπο αναρτήθηκε στο http://www.oikologoiprasinoi.eu/, για να γίνει αντιληπτό ότι οι εθνικιστές όλων των πλευρών καταλήγουν να συναντώνται, έστω και άθελά τους. Εμείς τη χώρα μας την αγαπάμε ως πολίτες και όχι ως οπαδοί.>>

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟΥ

Έκθεση Προόδου για FYROM: Ταυτόχρονη Επίθεση Βοσκόπουλου (Ουράνιο Τόξο) και εθνικιστικών ελληνικών blogs προς τον Μιχάλη Τρεμόπουλο

Σε διάφορα blog είναι ανηρτημένη μια είδηση που αφορά τον Μιχάλη Τρεμόπουλο αλλά δεν παρουσιάζεται καθόλου με αντικειμενικό τρόπο. Ο ίδιος, λοιπόν, έστειλε την παρακάτω επιστολή:
Η ενημέρωση έχει σίγουρα πρόβλημα, όταν έρχεται