Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011

ΑΠΕ στο νομό της Φλώρινας

Aνεμος, ήλιος και νερό στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας
Θετικές προϋποθέσεις για την εγκατάσταση μονάδων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) στο νομό της Φλώρινας έχουν δημιουργηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, χάρη στο νέο νομοθετικό πλαίσιο.
Σύμφωνα με το τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2010 δόθηκαν άδειες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε επενδύσεις ΑΠΕ, που εφόσον λειτουργήσουν θα παράγουν συνολική ισχύ μεγαλύτερη των 600 Μεγαβάτ, τη στιγμή που σήμερα το σύνολο των μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη στην περιοχή δεν ξεπερνούν σε ισχύ τα 1000 Μεγαβάτ.
Από τις παραπάνω αδειοδοτήσεις, τη «μερίδα του λέοντος» κατέχουν τα αιολικά πάρκα, σύμφωνα με τον μηχανολόγο μηχανικό του Τμήματος Περιβάλλοντος Φλώρινας, Χρήστο Ιωάννου. Συγκεκριμένα δόθηκαν 18 άδειες για αιολικά πάρκα που αναμένεται να παράγουν ισχύ 580 Μεγαβάτ. Οι άδειες για τα φωτοβολταϊκά πάρκα αφορούν επενδύσεις για συνολική ισχύ 13 Μεγαβάτ ενώ για τα υδροηλεκτρικά έργα αφορούν έξι επενδύσεις, συνολικής ισχύος 4,5 Μεγαβάτ.

ΠΗΓΗ http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1955091

Δεν υπάρχουν σχόλια: