Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Μην ξεχάσετε να αλλάξετε την ώρα (ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΩΡΑ)

Μην ξεχάσετε τις 04.00 να μετακινήσετε τους δείκτες των ρολογιών μία ώρα πίσω , ώστε να δείξουν 03.00.

Η χειμερινή ώρα θα ισχύσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Απριλίου.

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Με μαθητικές παρελάσεις και  τη στρατιωτική παρέλαση ενώπιον αιρετών και επισήμων του νόμου ολοκληρώθηκαν  σήμερα οι εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου στην Φλώρινα, στην ιδιαίτερη σημασία και το συμβολισμό που αποκτά η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου και η ηρωική στάση του «Όχι» στη σύγχρονη Ελλάδα με μοναδικό μελανό σημείο την βίαια και απρόσκλητη είσοδο ''φοιτητων'' από το τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών κρατώντας ένα φέρετρο στους ώμους τους. 

Οι μελανοχίτωνες νεαροί θα έπρεπε να σεβαστούν την ιερότητα της ημέρας και την παρέλαση στην οποία υπήρξαν θλιβερή παραφωνία.Όλοι διαφωνούν με την άθλια νεοκατοχική κυβέρνηση αλλά σέβονται και κάποια πράγματα όπως τη θυσία των προγόνων μας για να ζούνε αυτοί ελεύθεροι και να ασχημονούν ανήμερα της εθνικής εορτής.Αλλά για κάποιους αναρχοαυτόνομους της αριστεράς αυτά είναι ψιλά γράμματα
Πατριώτες είναι εκείνοι που αμαυρώνουν μια εθνική επέτειο; Αγωνιστές είναι όσοι προσβάλλουν; Δίκιο έχει όποιος φωνάζει περισσότερο; Είναι δημοκράτες όσοι αντιμετωπίζουν το δημόσιο χώρο ως ιδιοκτησία τους; Και πώς μετριέται η πλειοψηφία; Με τη συμμετοχή σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ή με τις εκλογές που, με βάση το Σύνταγμα, γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια;".










Kρίση χρέους. Υπάρχει λύση.

Δεδομένων των εξαιρετικά δύσκολων στιγμών, που περνά η Ελλάδα αλλά και λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης η Ευρώπη στο σύνολο της και ενώ βρισκόμαστε σε κρίσιμο σταυροδρόμι πολύ σημαντικών αποφάσεων, τόσο για την δύσμοιρη χώρα μας, όσο και για την πορεία της ευρωζώνης και του κοινού μας νομίσματος, κρίνω σκόπιμο, να κοινοποιήσω στο ευρύ κοινό για άλλη μια φορά τις απόψεις μου, για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους και δανεισμού, η οποία μας εξουθενώνει τα τελευταία δύο χρόνια και έχει οδηγήσει σε σοβαρή απώλεια μέρους της εθνικής μας κυριαρχίας.
Έχω τονίσει σε όλες τις δημόσιες παρεμβάσεις μου,  ποια είναι η λύση, που θεωρώ εφικτή και βιώσιμη ενώ και μετά την απόφαση της 21 Ιουλίου είχα ξεκαθαρίσει αμέσως, ότι δεν είναι επαρκής αυτή , δεν δίνει βιώσιμη λύση αν και άρχιζε η Ευρώπη, να κινείται στην σωστή κατεύθυνση επιτέλους και ότι δεν εξασφάλιζε, ούτε την βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους μας, ούτε την σταθεροποίηση της ευρωζώνης απέναντι στις κατά κύματα επιθέσεις των αγορών.

• Οι πραγματικοί συνδικαλιστές αγωνίζονται και ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ στον ΔΡΟΜΟ

 Νέο  Ξεκίνημα
             Σήμερα είναι το αύριο που φοβόσασταν χθες. Αντισταθείτε!!

Πτολεμαΐδα 22/10/2011

·        Οι πραγματικοί συνδικαλιστές αγωνίζονται και ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ στον ΔΡΟΜΟ.
·        Οι ΑΓΩΝΕΣ τους δεν μπορούν να διαγραφούν από κανέναν.

         Τραγικό θάνατο βρήκε ο συνδικαλιστής του Π.Α.ΜΕ Κοτσαρίδης Δημήτρης ο οποίος μαζί με άλλους χιλιάδες εργαζόμενους αγωνίζονταν καθημερινά στον δρόμο, για την ανατροπή της πολιτικής «ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ» των Ελλήνων και «ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ» της Ελλάδας που επιχειρείται από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
         Εμείς δεν θα στείλουμε τυπικά συλλυπητήρια στην οικογένεια και την παράταξη του τιμούμε τους αγώνες τους.
Το μήνυμα που θα στέλνει πάντα σ΄εμάς ο Δημήτρης Κοτσαρίδης είναι πως, δεν έχουμε το δικαίωμα να σιωπούμε και να θυσιάζουμε την αλήθεια στο βωμό της πολιτικής και των συμφερόντων.
Είμαστε υποχρεωμένοι να αγωνιζόμαστε και να συγκρουόμαστε με τις οικονομικές και πολιτικές συντεχνίες.
         Σήμερα το οργισμένο ποτάμι των ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ πολιτών οι οποίοι κατεβαίνουν στους δρόμους και γεμίζουν τις πλατείες εκφράζοντας την ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ τους απέναντι στα μέτρα της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της ΤΡΟΙΚΑΣ, μόνο από εργατικές ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ δεν αποτελείται.
        Έχοντας επίγνωση των πράξεων και των λόγων μας, με μόνο στόχο  τη συμβολή μας στον κοινό αγώνα των Ελλήνων που δεν έσκυψαν ποτέ το κεφάλι, είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε να συμμετέχουμε σ΄αυτόν  τον αγώνα που απ ΄τους πρωτους ξεκινήσαμε, όσο ποιο ενεργά και δυναμικά γίνεται.

ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΛΙΩΤΗΣ «Η ΠΥΞΙΔΑ» ΤΟΥ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΥ ΠΑΣΟΚ

Θούλη - Χρυσάνθη Σιδηροπούλου,
Φίλη του Ενθουσιασμού και
του Συναισθήματος στην Πολιτική.
Μέλος Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ -
Νομός Ημαθίας
Διαβάζοντας την «ΠΥΞΙΔΑ» του Κώστα Λαλιώτη, ο αναγνώστης βρίσκεται περίπου έκπληκτος με την ακριβή συνέχεια της μεγάλης πολιτικής παρακαταθήκης του Ηγέτη της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, Ανδρέα Γ. Παπανδρέου. Διαμορφώνει ένα ύφος ζωής και συγκροτεί ένα ήθος ανθρώπων, που δικαιωματικά μπορούμε να τα χαρακτηρίσουμε ελληνικά. ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΣΤΟ LINK

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΩΣ ΠΟΛΟΣ ΕΛΞΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ: Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
 ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΠΟΛΥΜΟΡΦΟ»
 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ
 
 
Δια της παρούσης ανακοινώνεται ότι στο Μικρό Αμφιθέατρο του Παιδαγωγικού του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας,
 
την Πέμπτη 15  Δεκεμβρίου 2011
και ώρες 10 π.μ. -13 μ.μ. & 15 μ.μ. - 19  μ.μ.
 
θα διεξαχθεί ημερίδα με θέμα
 
Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΩΣ ΠΟΛΟΣ ΕΛΞΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ:
Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
 
Επιμέρους θέματα: Τρόποι προσέλκυσης της προσοχής των μαθητών στη σχολική τάξη-Μέθοδοι για να γίνει ένα (οποιοδήποτε) μάθημα πιο ελκυστικό-Οι Παραστατικές Τέχνες ως μοχλός αναγωγής των μαθημάτων σε ποιοτικά και ενδιαφέροντα-Εμπειρίες και προτάσεις εκπαιδευτικών σε αντίστοιχα επίπεδα- Ο εκπαιδευτικός σε ρόλο εμψυχωτή και υποκινητή ευχάριστων καταστάσεων

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Η πιο τρανταχτή απόδειξη της χρεοκοπημένης οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης είναι το πολυνομοσχέδιο που συζητάμε σήμερα.

Λαμβάνονται διαρκώς νέα μέτρα, που δεν αποδίδουν, η ύφεση βαθαίνει και κάθε δύο - τρεις μήνες έρχεται ο Υπουργός Οικονομικών στη Βουλή με ένα νέο πακέτο μέτρων αλλά πάντα με την ίδια παλιά γαρνιτούρα, τον ίδιο εκβιασμό.

 Ή ψηφίζετε τα νέα μέτρα ή αναλαμβάνετε την ευθύνη της στάσης πληρωμών, μισθών και συντάξεων. Απευθύνεται βέβαια στους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, για να κάμψει τις δίκαιες αντιδράσεις τους στα άδικα και αντιλαϊκά μέτρα. Και αυτή η συνταγή πάντα πετυχαίνει. Τουλάχιστον σε αυτό δε μπορούμε να αρνηθούμε στον Πρωθυπουργό και στον πρωθυπουργεύοντα αντιπρόεδρο την αποτελεσματικότητα τους.

Γιατί σχετικά με τα μέτρα ακόμα και ο κ. Παπανδρέου δήλωσε στην εφημερίδα «ΒΗΜΑ», ότι δεν είναι σίγουρος για την αποτελεσματικότητα τους.

Ιδιαίτερη εντύπωση μου προκάλεσαν οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου στην τελευταία συνέντευξη του. Μας είπε με περισσό θράσος, ότι χτίζουμε ένα σύγχρονο κράτος και ερχόμαστε σε σύγκρουση με κατεστημένα συμφέροντα.
Και ρωτώ.
Με ποια κατεστημένα συμφέροντα ήρθε σε σύγκρουση αυτή η κυβέρνηση;
Ποια είναι αυτά τα κατεστημένα συμφέροντα;
Οι μισθωτοί του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα;
Οι συνταξιούχοι;
Οι έμποροι και οι επαγγελματίες;
Οι άνεργοι;
Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι;
Γιατί μόνο με αυτούς έρχεται καθημερινά σε σύγκρουση η κυβέρνηση.
Μόνο αυτοί καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα και την ανικανότητα στην άσκηση αποτελεσματικής οικονομικής πολιτικής.

Έχετε αναλογιστεί πόσα χρήματα είναι η μείωση του αφορολογήτου στα 5.000 ευρώ;
Σε λίγο θα βάλετε να πληρώσουν φόρο, για την πενιχρή τους σύνταξη, και τους συνταξιούχους του ΟΓΑ, για τους οποίους χύνατε κάποτε δάκρυα, μέσα και έξω από αυτήν την αίθουσα.

Να πάμε παραπέρα.
Στην πατρίδα μου, στη Φλώρινα, πως θα πληρωθεί το πετρέλαιο θέρμανσης;
Υπάλληλος με 14000 ευρώ το χρόνο θα πληρώσει φόρο εισοδήματος με τα νέα μέτρα 1200