Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΔΕΝ ΙΔΡΩΝΕΙ

Απορίας άξιο είναι τελικά αν θα ενεργοποιηθεί  η δικαιοσύνη της Φλώρινας  μετά από της εμπρηστικές και ανθελληνικές δηλώσεις του πρόεδρου Μελίτης σε σκοπιανή εφημερίδα  με άκρως  προσβλητικά μηνύματα για τους Έλληνες  και την Ελλάδα .
Έχει αναστατωθεί η τοπική κοινωνία, από τους απαξιωτικούς εθνοτικούς χαρακτηρισμούς και διαχωρισμούς, τα ιστολόγια να  έχουν πάρει φωτιά, τα  δε σχόλια εμπρηστικού περιεχομένου είναι στα ύψη , η οργή των πολιτών  ξεχειλίζει ,  όλοι οι τοπικοί άρχοντες έχουν ενοχληθεί οι πολιτευτές και οι βουλευτές έβγαλαν καταδικαστική ανακοίνωση.
Ζητούμε να ελεχθει ο πρόεδρος Μελίτης (και με το καλλικρατικό νόμο και με το σύνταγμα)  για της δηλώσεις του  που ως μάλιστα δημοτικός άρχων, άσκησε εξωτερική πολιτική (Δήλωσε "ευτυχισμένος" που φιλοξενεί "Τούρκους" από τη "Δυτική Θράκη", προχώρησε ο ίδιος στον ετεροπροσδιορισμό τους ως "Τούρκων", παρά τις συνθήκη της Λωζάνης), βάφτισε την διοικητική περιφέρεια της Ελληνικής Δημοκρατίας στην οποία είναι αιρετός ως "Αιγαιακή Μακεδονία", ετεροπροσδιορίζοντας τους κατοίκους αυτής ως "Αιγεάτες Μακεδόνες" και προσέβαλλε με απαξίωση τη χώρα της οποίας υπήκοος είναι και στην οποία έχει και υποχρεώσεις, εκτός από δικαιώματα.
Η κοινότητα της οποίας είναι πρόεδρος χρηματοδοτείται από τον ελληνικό προϋπολογισμό και επίσης έχει υποχρεώσεις κι όχι μόνο δικαιώματα
Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ!
Όπως το  1990, το πρωτοδικείο Φλώρινας απέρριψε την αίτηση εγγραφής του σωματείου στα βιβλία σωματείων της Φλώρινας, με το αιτιολογικό, ότι "σκοπός του συλλόγου ήταν η προώθηση της ιδέας ότι υπάρχει μια Μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα, η οποία έρχεται σε αντίθεση με το εθνικό συμφέρον και σε αντίθεση με το νόμο".
και στη συνέχεια στον Άρειο Πάγο, ο οποίος επίσης απέρριψε το αίτημα, για "προφανή παραβίαση της κείμενης νομοθεσίας".
Στις 21 Σεπτεμβρίου 2006,(αριθμός 243/2005) το εφετείο Μακεδονίας, αποτελούμενο από λαμπρούς δικαστές, εξέδωσε μια απόφαση-σταθμό, για το λεγόμενο "Μακεδονικό" πρόβλημα.
Δεν πρόκειται απλά για μια απόφαση δικαστηρίου, αλλά για ένα μάθημα ιστορίας, στο οποίο καταγράφεται το όλο πρόβλημα.

Απάντηση ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ σε Μούσιου

«Ειλικρινά με εκπλήσσουν οι δηλώσεις της κ. Μούσιου – Μυλωνά. Απορώ με τη διαπίστωση της για εκβιασμούς, συστάσεις και προσβολές. Δεν εκβιάζω, δε συστήνω, ούτε την προσβάλλω με τις δηλώσεις μου. Τέτοιο θέμα δεν υφίσταται. Απλά το δημουργεί κ.  Μούσιου – Μυλωνά για να εφαρμόσει μια γνωστή συνταγή πολιτικής τακτικής. Αλλού είναι η ουσία.
Η δήλωση μου είναι σαφής για τον κ. Αναστασιάδη. Συμβαίνει να είναι εκλεγμένος με συγκεκριμένο συνδυασμό. Θα μπορούσε πιθανόν να έχει εκλεγεί με άλλον συνδυασμό. Το ίδιο ζήτημα θα προέκυπτε. Τα ίδια θα ίσχυαν. Την ίδια άποψη, γιατί περί απόψεως πρόκειται, θα εξέφραζα για τη στάση του επικεφαλής του όποιου συνδυασμού, ανεξαρτήτως κομμάτων. Άρα δεν υπάρχει και θέμα κομματικής σκοπιμότητας, επειδή η κ. Μούσιου - Μυλωνά είχε την επίσημη στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Η κατάσταση αυτή ξεπερνάει τα κόμματα και πολύ περισσότερο βέβαια τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, στα οποία δεν έχω και φυσικά δεν επιθυμώ ουδεμία εμπλοκή.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΟΛΓΑΣ ΜΟΥΣΙΟΥ-ΜΥΛΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ κ. Π. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

Φλώρινα, 29-7-2011
Αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της Μελίτης, κ. Π.  Αναστασιάδη, σε εφημερίδα των Σκοπίων, τις οποίες οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι υποψήφιοι του Συνδυασμού «Φλώρινα-Ισχυρός Δήμος» ουδόλως συμμεριζόμαστε και καταδικάζουμε απερίφραστα, σας παραπέμπω σε προηγούμενη επιστολή μου με ημερομηνία 30-11-2011, όπου περιγράφεται το ιστορικό της αυτοδιοικητικής συνεργασίας μας, στα πλαίσια των ανοιχτών δημοκρατικών αρχών του ΠΑ.ΣΟ.Κ., και οι θέσεις μας για τα εθνικά μας θέματα.
Η επιλογή του κ. Αναστασιάδη να παρουσιάζεται στη συνέντευξή του ως εκπρόσωπος του «Ουράνιου Τόξου», αντί να αναφέρεται στα σοβαρά θέματα και τα προβλήματα ως πρόεδρος της Μελίτης, και η προτίμησή του να εκφέρει  ακραιφνείς εθνοτικές και εθνικιστικές απόψεις, αντί αυτοδιοικητικού λόγου, είναι μεν δημοκρατικό του δικαίωμα, κατοχυρωμένο από το Σύνταγμα του

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ Προς τον Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: Αναστολή πληρωμών μισθών και επιστροφής φόρων
Με την υπ'αρίθμ. 6289/28-7-2011 εγκύκλιο που υπογράφει και απέστειλε προς όλες τις Δ.Ο.Υ. ο
Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών κ. Καπελέρης ζήτησε τα εξής:
«Όλες οι πληρωμές που διενεργούνται από τις υπηρεσίες που προΐσταστε (δαπάνες μισθοδοσίας,
επιστροφές φόρων) που έχουν προγραμματιστεί για τις 28 και 29 Ιουλίου να γίνουν μετά την Γ1
Αυγούστου 2011».

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Φλώρινας κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, σχετικά με δηλώσεις του κ. Αναστασιάδη Παναγιώτη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Το παραλήρημα του κ. Αναστασιάδη δεν οφείλεται, όπως θα το εξηγούσε η ιατρική επιστήμη, σε οξεία ψυχική διαταραχή.
Είναι ένα τέχνασμα με το οποίο νομίζει ότι θα στηρίξει τους προσωπικούς  ανιστόρητους πόθους του.
Έχει βέβαια το δικαίωμα να ισχυρίζεται, μόνο για τον εαυτό του, ότι θέλει.
Ακόμα και το πιο εξωφρενικό.
Ακόμα και ότι κατάγεται από τον πλανήτη Άρη.
Έχει όμως και την υποχρέωση να σέβεται τους συμπολίτες του.
Επειδή νομίζει ότι κατάγεται από τον Άρη δε μπορεί να ισχυρίζεται το ίδιο για τους Έλληνες αυτόχθονες Μακεδόνες και δε μπορεί να υβρίζει με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς όπως Τούρκοι, Αλβανοί και Γραικομάνοι.

Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Oμιλία Βουλευτή Ν. Φλώρινας κ. Ευστάθιου Κωνσταντινίδη κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης με θέμα" Προβλήματα Ελλήνων Παλιννοστούντων"

«Το θέμα αυτής της επίκαιρης ερώτησης, σχετικά με τα προβλήματα των παλλινοστούντων ομογενών, μας θυμίζει αυτό που όλοι λίγο – πολύ δεχόμαστε αλλά δεν κάνουμε τίποτα για να το αλλάξουμε.
Ότι είμαστε η χώρα που τρώει τα παιδιά της και ταυτόχρονα η χώρα των μεγάλων αντιθέσεων.
Στην περίπτωση των παλλινοστούντων ομογενών η διαπίστωση αυτή συναντά ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.
Η Ελληνική Πολιτεία έχει εγκαταλείψει στην τύχη τους τους ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση. Το όνειρο του επαναπατρισμού εξελίχθηκε σε δράμα.
Οι περισσότεροι έμειναν τελικά, κυριολεκτικά, χωρίς πατρίδα και θα σας εξηγήσω αμέσως γιατί.
Προκειμένου να αποκτήσο

Πολιτιστικές εκδηλώσεις ΄΄ΦΙΛΩΤΕΙΑ 2011΄΄


ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΤΑ



Μουσική βραδιά στο Φιλώτα με έντεχνο λαϊκό τραγούδι στην πλατεία Αγ.Παρασκευής στις 9 το βράδυ της Κυριακής 24/07/2011 με το συγκρότημα «Μικρό Διάλλειμα»
Με την υποστήριξη του Δήμου Αμυνταίου.






Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                    ΦΥΛΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
                         

Ομιλία του κ. Ευστάθιου Κωνσταντινίδη στη Βουλή κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για την «Αναμόρφωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, ρυθμίσεις θεμάτων Κοινωνικής Ασφάλισης και άλλες διατάξεις».

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,


Το νομοσχέδιο «Αναμόρφωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και Ρυθμίσεις Θεμάτων Κοινωνικής Ασφάλισης και άλλες διατάξεις», πολύ δύσκολα θα δικαιολογήσει τον τίτλο του, δηλαδή αναμόρφωση του ΣΕΠΕ.
Προκειμένου να αναμορφώσεις έναν φορέα, ένα οργανισμό ή μία υπηρεσία, πρώτα έχεις διαπιστώσει αναποτελεσματικότητα και δυσλειτουργία.
Αφού συμβεί αυτό οδηγείσαι στις δράσεις εκείνες που θα αλλάξουν τη δομή και θα την κάνουν πιο ευέλικτη και πιο ουσιώδη.

Και εφέτος, η «ΑΛΛΗ ΟΨΗ» , επέλεξε την Βέροια και τον Αλιάκμονα


Και εφέτος, η «ΑΛΛΗ ΟΨΗ» ( http://alli-opsi.gr/ ), επέλεξε την Βέροια και τον Αλιάκμονα για ένα μέρος των δραστηριοτήτων της. Ήδη το 2010, έκανε την αρχή και οι εντυπώσεις ήταν εξαιρετικές. Τώρα, καινούρια παιδιά από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, βρέθηκαν στον Χώρο της Οικολογικής Ομάδας Βέροιας στον Αλιάκμονα, για δυο ημέρες. Τα καγιάκ της Ομάδας, διαμορφώθηκαν κατάλληλα από τον Ανδρέα για τις ιδιαίτερες ανάγκες των παιδιών. Απλά, ομόρφυναν δύο μέρες από την ζωή τους. Μια ζωή πλέον, υπόδειγμα επιμονής και δύναμης, κύρια

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΟΥΛΙΟΥ

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την συμμετοχή σας στο πένθος μας για την απώλεια του αγαπητού μας αδελφού
                                     ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΟΥΛΙΟΥ  
σας ενημερώνουμε ότι το 40ήμερο μνημόσυνο θα τελεσθεί την Κυριακή 24 Ιουλίου 2011 στην θεία λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό  Ναό του Αγίου Παντελεήμονα Φλώρινας.
     Σας καλούμε να προσευχηθούμε όλοι γι αυτόν.
      Αμέσως μετά θα προσφερθεί καφές στην ΟΔΟ ΟΝΕΙΡΩΝ
    Σας ευχαριστούμε!
     Η οικογένειά του