Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Εκοιμήθη, ο πρώην Μητροπολίτης Φλωρίνης Αυγουστίνος Καντιώτης!

 "Έφυγε" για την αιωνιότητα, στις 5 το πρωί, ο πρώην Μητροπολίτης Φλωρίνης Αυγουστίνος Καντιώτης!

 ΑΠΟ ΤΟ BLOGS ΜΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΝΑ ΕΧΕΙ  

ΤΟ ΕΞΠΡΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ

ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΕΛΑΒΕ, ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 28-8-2010, ΚΑΙ ΩΡΑ 5 π.μ.

http://www.augoustinos-kantiotis.gr/ 

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Εγκύκλιοι με τα πάντα για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές

Στο... παρά 5΄ δύο νέες εγκύκλιοι με τις ακριβείς λεπτομέρειες για τους υποψηφίους, το ασυμβίβαστο, τις ποσοστώσεις, τους συνδυασμούς, τα ψηφοδέλτια, τα δικαιώματα εκλέγειν και εκλέγεσθαι
http://www.eklogika.gr/uploads/files/pdf_files/eggyklios_dhmotikwn.pdf
http://www.eklogika.gr/uploads/files/pdf_files/eggyklios_perifereiakwn.pdf

Προβλήματα των αυτιών κατά τη θερινή περίοδο


Πολλοί από εμάς είχαμε την ευχαρίστηση να περάσουμε τις διακοπές μας σε μια παραλία και να κολυμπήσουμε στη θάλασσα η σε μια πισίνα. Δυστυχώς, για κάποιους οι διακοπές αφήνουν μια άσχημη εμπειρία εξαιτίας πόνου στο αυτί.
Η υγρασία στα τουριστικά θέρετρα, η αυξημένη θερμοκρασία, το νερό της πισίνας και της θάλασσας μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στα αυτιά. Όταν το νερό μπαίνει στο αυτί, μπορεί να μεταφέρει σε αυτό μικρόβια ή μύκητες. Συνήθως το νερό βγαίνει αμέσως μόνο του, το αυτί στεγνώνει και έτσι τα μικρόβια και οι μύκητες δεν προκαλούν κανένα πρόβλημα. Μερικές φορές όμως το νερό παραμένει εγκλωβισμένο στον έξω ακουστικό πόρο του αυτιού και το δέρμα μουλιάζει. Τότε τα μικρόβια και οι μύκητες αναπτύσσονται, πολλαπλασιάζονται και μπορεί να κάνουν μόλυνση στο εξωτερικό τμήμα του αυτιού (το δέρμα που επενδύει τον ακουστικό πόρο). Η κατάσταση αυτή λέγεται εξωτερική ωτίτιδα.
Επίσης, κάποιοι έχουν ήδη βουλωμένα αυτιά με κερί και αυτό εγκλωβίζει το νερό και δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη μικρόβιων, συνήθως σταφυλόκοκκο ή ψευδομονάδα. Το κερί μπορεί να λιώσει και αντί να βγει προς τα έξω, να μετακινηθεί προς το τύμπανο του αυτιού και να δημιουργηθεί ξαφνική παροδική πτώση της ακοής.

Τα συμπτώματα της εξωτερική ωτίτιδας

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Αλιάκμων SOS

Οικολογική Ομάδα Βέροιας
Στις 7.15΄ το απόγευμα σήμερα, τελείωσε η δίκη των τεσσάρων οικολόγων, που χθές, έριξαν ψόφια ψάρια από τον Αλιάκμονα, στο γραφείο του Νομάρχη Ημαθίας. Δέκα λεπτά πρίν την λήξη της δίκης, ο Νομάρχης Καραπαναγιωτίδης, απέσυρε την μήνυση. Χθές το μεσημέρι, οι ακτιβιστές, εισέβαλαν στο γραφείο του Νομάρχη και γέμισαν το γραφείο του με νεκρά ψάρια. Με αυτόν τον τρόπο, διαμαρτυρηθήκαν για την βιομηχανική ρύπανση που αποδεκάτισε την ιχθυοπανίδα του ποταμού. Αμέσως ο Νομάρχης κάλεσε την Αστυνομία και οι οικολόγοι συνελήφθησαν με την διαδικασία του αυτοφώρου. Η νύχτα για τους τέσσερις, πέρασε στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης. Σήμερα στις 2.45΄, άρχισε η δίκη και τελείωσε το απόγευμα.


Οι ακτιβιστές, ήταν δύο από την Οικολογική Ομάδα Βέροιας και δύο από την Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας.

Εν τω μεταξύ εκδόθηκε δελτίο τύπου.

Βέροια 23-8-2010


Αυτήν την εποχή, από όπου και να περάσει κάποιος από την Ημαθία, όλο και θα «πέσει» πάνω σε κάποια πολιτιστική εκδήλωση. Μία από από αυτές τις εκδηλώσεις, συντελείται εδώ και δεκαετίες, στο μεγαλύτερο ποτάμι της Ελλάδας, τον Αλιάκμονα.

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


Τον υποψήφιο που στηρίζει στο δήμο Φλώρινας,  ανακοίνωσε η Ν.Δ. Ο πρόεδρος του κόμματος επέλεξε και πάλι υποψηφίο με αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά.




ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ
Δήμος Φλώρινας: Βοσκόπουλος Ιωάννης, Νομάρχης Φλώρινας

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΛΓΑΣ ΜΟΥΣΙΟΥ ΜΕ ΕΥΘΕΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΑΙΜΙΛΙΟ ΑΣΠΡΙΔΗ

Ανοιχτή επιστολή

Προς τον Υπουργό και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής άμυνας
από τη Μείζονα Μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας
Φλώρινα, 17-8-2010


Αξιότιμε Υπουργέ, κ. Ε. Βενιζέλο,
Αξιότιμε Υπουργέ Αναπληρωτή, κ. Π. Μπεγλίτη,

ως Δημοτικοί Σύμβουλοι της Μείζονος Μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας (και ενδεχόμενα και πάλι υποψήφιοι για το Δήμο της Φλώρινας με τη στήριξη του ΠΑ.ΣΟ.Κ.) παίρνουμε την πρωτοβουλία να σας ενημερώσουμε για δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Βήμα της Φλώρινας» (17-8-2010, σελ. 1 και 4), σύμφωνα με το οποίο η «Δημοτική Κίνηση Πολιτών Φλώρινας» και ο επικεφαλής ανεξάρτητος (κατά τη δήλωσή του) υποψήφιος κ. Α. Ασπρίδης αναφέρει ότι «μετά από συνάντηση που είχε με τον Υπουργό, κ. Βενιζέλο, και τον αρχηγό του Γ.Ε.Σ., Αντιστράτηγο, κ. Φ. Φραγκούλη, έθεσε το θέμα της παραχώρησης μέρους του στρατοπέδου Σκιαδόπουλου για την κάλυψη αναγκών του διευρυμένου δήμου, ένα αίτημα που έγινε τελικά αποδεκτό και οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από τον ίδιο αρχηγό Γ.Ε.Σ. κατά την τελευταία επίσκεψή του στη Φλώρινα» (αντιγράφω αυτολεξεί και σας αποστέλλω το σχετικό φύλλο της εφημερίδας, αρ. 3205/17-8-2010), προφανώς αναφερόμενος στην ανακοινωμένη ήδη επίσκεψη του κ. Φραγκούλη στις εκδηλώσεις «Πρέσπεια», 21 και 22 Αυγούστου, όπου και θα του απονεμηθεί τιμητική διάκριση.

Καταρχήν, θεωρούμε ότι εμπλέκονται ΑΔΙΚΑ και εν αγνοία τους τα ονόματα του Υπουργού, κ. Βενιζέλου, και του αρχηγού του Γ.Ε.Σ., Αντιστράτηγου, κ. Φ. Φραγκούλη, σε μια υπόθεση δημιουργίας προεκλογικών εντυπώσεων και είμαστε αναγκασμένοι να κινηθούμε δημόσια μετά το προαναφερθέν δημοσίευμα, γιατί:


1. Δεν υπάρχει ανάλογο προηγούμενο παραχώρησης στρατοπέδου που βρίσκεται σε λειτουργία.

Πόσοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι εκλέγονται στην Περιφέρεια- Δήμο ΦΛΩΡΙΝΑΣ