Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ:Δεν νοείται να μη θεωρείται παραμεθόριος ένας νομός με δύο δοκιμαζόμενα σύνορα, όπως της ΠΓΔΜ και της Αλβανίας.

Φλώρινα, 05/02/2011

                                                                 ΠΡΟΣ
                                                                  Μ.Μ.Ε.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, σχετικά με πληροφορίες που φέρουν την κυβέρνηση, δια του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, να εξετάζει τον αποχαρακτηρισμό 19 παραμεθορίων περιοχών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δεν νοείται να μη θεωρείται παραμεθόριος ένας νομός με δύο δοκιμαζόμενα σύνορα, όπως της ΠΓΔΜ και της Αλβανίας.
Επειδή μάλιστα αυτό το διάστημα ακούγεται έντονα ότι θα καταργηθούν το Δ΄ Σώμα Στρατού της Κοζάνης και η 15η Ταξιαρχία, που εδρεύει στην Καστοριά, αλλά και θα μετακινηθεί η 9η Ταξιαρχία, που βρίσκεται στη Φλώρινα, φοβούμαι, ότι το σχέδιο αυτό υποκρύπτει μεθοδεύσεις,  που τελικά θα οριστικοποιήσουν καταργήσεις στρατιωτικών μονάδων στρατού. Σε αυτή την περίπτωση θα μας βρουν απέναντι.
Η παρουσία του στρατού καλύπτει την ασφάλεια των κατοίκων μας.
 Το να γίνουν ρυθμίσεις με πολλή προσοχή αποκλειστικά για τις αγοραπωλησίες ακινήτων, ασφαλώς, θα είναι προς την θετική κατεύθυνση για τη χειμαζόμενη περιοχή μας, όπως θετικό είναι να απαιτείται έγκριση για μισθώσεις ακινήτου που ξεπερνούν τα 12 χρόνια από 6 που προβλέπει σήμερα ο νόμος. Αλλά μόνο γι’ αυτά. Η διάταξη αυτή δεν πρέπει και δε θα γίνει παράθυρο για τυχόν καταργήσεις δικαιωμάτων και προνομίων των κατοίκων των παραμεθορίων περιοχών».



Από το Πολιτικό Γραφείο

Δεν υπάρχουν σχόλια: