Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΣΠ ΠΤΔΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΟΥ ΤΡΑΙΝΟΥ

8 Φεβρουαρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΠ ΠΤΔΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Πριν από μερικές ημέρες έγινε η οριστική ΔΙΑΚΟΠΗ των δρομολογίων του ΟΣΕ από Θεσσαλονίκη για Φλώρινα.
Η λειτουργία της γραμμής Θεσσαλονίκη-Φλώρινα είναι πολύ σημαντική αν αναλογιστεί κανείς ότι με το μέσο αυτό μπορούν να μετακινούνται άνετα και οικονομικά τόσο οι χιλιάδες φοιτητές που σπουδάζουν στο ΑΕΙ και ΤΕΙ της Φλώρινας αλλά και πολλοί κάτοικοι των γύρω περιοχών.
Συνεπώς, το ζήτημα που δημιουργείται είναι πολύ σοβάρο αφού οι φοιτητές θα αναγκάζονται πλέον να ακριβοπληρώνουν την πρόσβασή τους στην πόλη και πολλοί πολίτες, που με την παρουσία τους την ενίσχυαν οικονομικά, να την αποφεύγουν. Το οικονομικό πλήγμα λοιπόν είναι διπλό, τόσο για εμάς τους φοιτητές, όσο και για την αγορά-την οικονομία της Φλώρινας.
Επιπλέον, το ζήτημα της διακοπής των δρομολογίων του τραίνου είναι π
ολιτικό και εθνικής σημασίας, αφού με την κίνηση αυτή αποκόπτεται από την εύκολη και οικονομική συγκοινωνία με την κεντρική Ελλάδα μία περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας που είναι σε ευαίσθητο σημείο.
Η ΠΑΣΠ ΠΤΔΕ, ως παράταξη ενεργών φοιτητών, σας καλεί όλους στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου στο κέντρο της Φλώρινας με αποκορύφωμα τη μεγάλη συγκέντρωση στις 18.00, στην κεντρική πλατεία ύστερα από πρωτοβουλία του εργατικού κέντρου και της «Κίνησης Φίλων Τραίνου Φλώρινας» με σκοπό την ηχηρή απάντηση στην Κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: