Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Πασχαλινές ευχές από μέρους των εργαζομένων στο Κ.Α.Α.Κ.Υ.Α.μεΑ. Καστοριάς

                                          
                     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                          
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
3η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ)                            
ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ – ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ                             
ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
(Κ.Α.Α.Κ.Υ.Α.μεΑ.) ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ



Άργος Ορεστικό, 18 / 4 / 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
            Το Κ.Α.Α.Κ.Υ.Α.μεΑ. Καστοριάς προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες τόσο στον τομέα της φυσικής αποκατάσταση όσο και στον τομέα της κοινωνικής και ψυχολογικής υποστήριξης των Ατόμων με Αναπηρία. Από τον Ιούλιο του 2010 έχουν δημιουργηθεί νέες δομές και δράσεις, όπως τα απογευματινά Τμήματα Δημιουργικής Απασχόλησης και την «Ομάδα Χειροτεχνίας και Ψυχαγωγίας», που είναι στελεχωμένα με έμπειρο και εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό και αποτελούν πρωτοβουλίες που ξεκίνησαν από τη Νοσηλευτική υπηρεσία και υποστηρίχτηκαν στην υλοποίησή τους από τη Διοίκηση του Κ.Α.Α.Κ.Υ.Α.μεΑ.

            Η «Ομάδα Χειροτεχνίας και Ψυχαγωγίας» που έχει ως στόχο την επανένταξη, την ψυχαγωγία και τη δημιουργική δραστηριοποίηση των ατόμων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα των δράσεών της ενεργοποιείται με δημιουργικές δραστηριότητες κατασκευής χειροποίητων κοσμημάτων, διακοσμητικών αντικειμένων και χάρτινων κατασκευών. Παράλληλα, το προσωπικό και τα μέλη της Ομάδας και των Τμημάτων Δημιουργικής Απασχόλησης συμμετέχουν σε μορφωτικά παιχνίδια, προβαίνουν σε διεξοδικές συζητήσεις, οργανώνουν επισκέψεις σε κέντρα πολιτισμικής αναφοράς (μουσεία, κλπ.) και πραγματοποιούν ψυχαγωγικές εξόδους.
           
Την Κυριακή, 17 Απριλίου, το απόγευμα, στο Δημοτικό Ωδείο Άργους Ορεστικού, διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία η 2η Έκθεση Πασχαλινής Λαμπάδας και Χειροποίητων Κοσμημάτων, που έφτιαξαν τα μέλη της «Ομάδας Χειροτεχνίας και Ψυχαγωγίας» στο πλαίσιο μιας γιορτινής εκδήλωσης με θέμα «Προσμένοντας το Θαύμα της Ανάστασης». Η τοπική κοινωνία του Άργους Ορεστικού αγκάλιασε και πάλι την εκδήλωση με μεγάλη συμμετοχή και την ομόθυμη προσέλευση. Πλήθος επισκεπτών και φίλων του Κέντρου, ανάμεσα σε αυτούς και πολλά παιδιά και νέοι, προσήλθαν προκειμένου να επικροτήσουν την προσπάθεια και το δημιουργικό έργο των μελών της Ομάδας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Φ. Πετσάλνικος, απέστειλε εγκάρδιο χαιρετισμό και ευχές για την επιτυχία της εκδήλωσης, ενώ παρέστησαν ο Βουλευτής κ. Τζηκαλάγιας, ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Σαββόπουλος, ο Δήμαρχος Ορεστίδας, κ. Κεπαπτσόγλου, η υποψήφια Βουλευτής κ. Αλ. Λυγούρα,  η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστίδας, κ. Τερζοπούλου, ο πρώην Διοικητής του Κ.Α.Α.Κ.Υ.Α.μεΑ., κ. Αβραμίδης, πρόεδροι Συλλόγων και εκπρόσωποι φορέων.

Η Διοικήτρια του Κέντρου, κ. Όλγα Μούσιου-Μυλωνά, στον χαιρετισμό της μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:
«Πρόθεσή μας δεν είναι να δημιουργήσουμε εμπορική δραστηριότητα, άλλωστε η παραγωγή μας είναι περιορισμένη σε ποσότητα, ούτε να αποκτήσουμε μια πηγή κέρδους, αλλά να προβάλουμε τα αγαπητά μας  πρόσωπα που εκφράζουν τις δημιουργικές δυνάμεις τους μέσα από χειροτεχνίες και κατασκευές και περισσότερο από όλα να ευαισθητοποιήσουμε την τοπική κοινωνία απέναντι στα θέματα που απασχολούν τα ΑμεΑ. Για τον λόγο αυτό δώσαμε δημοσιότητα στη σημερινή Έκθεση και σας καλέσαμε για να γνωρίσετε μικρές πτυχές από τη δουλειά μας, εφόσον οι περισσότερες δράσεις και άλλες σημαντικές εκδηλώσεις γίνονται μέσα στο Κέντρο. Οργανώσαμε με επισημότητα τη γιορτή αυτή για να τιμήσουμε καταρχήν τα άτομα που περιθάλπονται στο Κ.Α.Α.Κ.Υ. και τις οικογένειές τους, άλλα και τους θεσμικούς φορείς που στηρίζουν κάθε ανάγκη μας, όπως και τους πολίτες όλης της Καστοριάς που είναι κοντά μας.»

Η κ. Μούσιου-Μυλωνά υπογράμμισε ότι είναι ευτυχής που της δόθηκε η δυνατότητα να προσφέρει σε αυτό το σημαντικό Κέντρο Αποκατάστασης και διαβεβαίωσε ότι καταβάλλει τις μέγιστες προσπάθειες για να το βελτιώσει και το καταστήσει ακόμα πιο αποτελεσματικό για τα ΑμεΑ και την τοπική κοινωνία της Καστοριάς. Ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Φίλιππο Πετσάλνικο, που υποστηρίζει θερμά την αδιατάρακτη λειτουργία του Κέντρου και τη δημιουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, τον Βουλευτή κ. Ζήση Τζηκαλάγια που είναι κοντά στο Κέντρο με τη φυσική και την πολιτική του παρουσία και συνδιεκδικεί τα αιτήματά του, τον νέο Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου, με τον οποίο υπάρχει άριστη συνεργασία, τον πρώην Δήμαρχο, κ. Νίκο Τοτονίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη, κ. Σαββόπουλο, το Νομαρχιακό Σύλλογο ΑμεΑ Καστοριάς, το Σύλλογο Εθελοντών Καστοριάς και όλους τους συνεργάτες της στο Κέντρο Αποκατάστασης.

Κλείνοντας τον χαιρετισμό της η κ. Μούσιου ανέφερε το μήνυμα των ημερών και απηύθυνε τις  πασχαλινές ευχές από μέρους των εργαζομένων στο Κ.Α.Α.Κ.Υ.Α.μεΑ. Καστοριάς:

«Το Πάσχα, μια γιορτή ταυτόσημη με το φως της ελπίδας, είναι η καλύτερη αφορμή για να αναπτερώσει το ηθικό όλων μας. Αν κάτι μακραίνει τα νήματα των ελπίδων μας είναι η επιθυμία της αρμονικής συνύπαρξης με τους άλλους, ένα συναίσθημα αγάπης και αλληλοπεριχώρησης που αναρριπίζει τις μύχιες διαθέσεις μας και μας δίνει την αισιοδοξία και τη δύναμη να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, να προσδοκούμε και να προσμένουμε. Ο κόσμος μας είναι πλασμένος από «αλγηδόνα και ευφροσύνη». Ας αναλογιστούμε ότι αυτή η πικρία και ο πόνος που κατακλύζει όλους μας τη Μεγάλη Εβδομάδα του Θείου Πάθους, για πολλούς συνανθρώπους μας είναι η αέναη καθημερινότητα της ζωής τους. Τα Άτομα με Αναπηρία περιμένουν να τους χαρίσουμε τη δική τους «Ανάσταση», που είναι η κοινωνική τους ένταξη, η προσβασιμότητά τους στα υλικά και πνευματικά αγαθά της σύγχρονης ζωής και η άρση κάθε κοινωνικού αποκλεισμού.

Για τις Άγιες Μέρες του Πάσχα εγκάρδιες ευχές για μια χαρούμενη Λαμπρή και μια δημιουργική άνοιξη. Το ανέσπερο φως της Ανάστασης ας οδηγεί όλους μας στη συναδέλφωση, την αλληλεγγύη και τη συναλληλία!»
                                                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια: