Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011

ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Εφαρμογή ενιαίου μισθολογίου

ΕΡΩΤΗΣΗ
          
Προς τον Υπουργό Οικονομικών


Θέμα: Εφαρμογή ενιαίου μισθολογίου


Ο κ. Βενιζέλος σε δηλώσεις του για το ενιαίο μισθολόγιο πριν τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου είπε ότι από το ενιαίο μισθολόγιο δε θα επηρεαστεί το 80% των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ το 10% θα ωφεληθεί με αυξήσεις της τάξης του 7%. Στο Υπουργικό Συμβούλιο παρουσίασε τα παρακάτω στοιχεία: το 14,5% των υπαλλήλων θα υποστεί μεγάλες μειώσεις, δεν αλλάζει η μισθολογική κατάσταση για το 78% των υπαλλήλων και θα υπάρξει μικρή αύξηση για το 7,5% των υπαλλήλων.
Δεν ξεκαθαρίζει όμως, όταν μιλάει για αυξήσεις και διατήρηση των μισθών στα ίδια επίπεδα, εάν εννοεί το βασικό μισθό ή τις συνολικές αποδοχές των υπαλλήλων.
Για παράδειγμα, δημόσιος υπάλληλος, βάσει πραγματικών στοιχείων από τη βεβαίωση των μηνιαίων αποδοχών του, με μισθολογικό κλιμάκιο 12, παίρνει βασικό μισθό 1035 ευρώ.
Προσθέτοντας το επίδομα γάμου 35 ευρώ, το επίδομα περιοχής 97,15 ευρώ, προσωπική διαφορά 102 ευρώ και κίνητρο απόδοσης 64 ευρώ, έχει γενικό σύνολο αποδοχών 1333,15 ευρώ και μετά τις κρατήσεις λαμβάνει καθαρά 1053,60 ευρώ το μήνα.
Αν λοιπόν διατηρηθεί ο βασικός του μισθός στα ίδια επίπεδα ή αυξηθεί κατά 7% και κοπεί ένα ή παραπάνω από τα επιδόματα τότε οι συνολικές μηνιαίες αποδοχές θα μειωθούν.
Σε αυτήν την περίπτωση οι εξαγγελίες του Υπουργού θα αποδειχθούν ψευδείς, άρα οι διευκρινήσεις, οι οποίες δεν έχουν δοθεί, είναι απαραίτητες και επειδή δεν έχουν δοθεί μέχρι σήμερα δημιουργούν εύλογα καχυποψία. 

Κατόπιν τούτων ερωτάται  ο αρμόδιος Υπουργός:

1)      Οι ανακοινώσεις για διατήρηση στα ίδια επίπεδα ή για αύξηση 7% των μισθών του 85,5% των δημοσίων υπαλλήλων αφορά τις συνολικές μηνιαίες αποδοχές ή μόνο το βασικό μισθό;Αθήνα 3/10/2011
                                                                                             Ο ερωτών Βουλευτής
                                                                                              

                                                                             Ευστάθιος Κωνσταντινίδης
                                                                            Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια: