Τρίτη, 2 Αυγούστου 2011

Επικύρωση από ΥΠΕΚΑ της short list για το λιγνιτορυχείο Βεύης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ – ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΩΝ ΒΕΥΗΣ
ΑΡΙΘΜ. ΑΠΟΦ. ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ 177/2010 ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2010    http://e-vevi.blogspot.com       Τ.Θ. 185    ΒΕΥΗ 53074

Βεύη 1 Αυγούστου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επικυρώθηκε η short list των πέντε για την εκμίσθωση του δημόσιου λιγνιτωρυχείου Βεύης (πρώην ΒΙΟΛΙΓΝΙΤ).  Η ΤΕΡΝΑ Α.Ε. πρώτη στη πεντάδα. Εκτός οριστικά η κοινοπραξία «HORIZON Μεταλλευτική (Κοπελούζος) – ΜΕΤΕ».
Στην τελική ευθεία εισέρχεται η εκμίσθωση του δημόσιου λιγνιτωρυχείου της Βεύης (πρώην ΒΙΟΛΙΓΝΙΤ) μετά και την οριστικοποίηση της short list των 5 ομίλων που θα το διεκδικήσυν.
Υπουργική απόφαση, με την οποία εγκρίνονται τα πρακτικά της συνεδρίασης της Επιτροπής για την Εκμίσθωση των Δικαιωμάτων Έρευνας και Εκμετάλλευσης του Δημοσίου λιγνιτωρυχείου Βεύης του Νομού Φλώρινας, υπέγραψε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, με την υπουργική απόφαση ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της διαδικασίας εκμίσθωσης και καταρτίστηκε πίνακας φθίνουσας βαθμολογικής κατάταξης όλων των συμμετεχόντων.
Οι πέντε πρώτοι συμμετέχοντες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των υποψήφιων εταιρειών, με τα οποία ικανοποιούν τα απαραίτητα κριτήρια αξιολόγησης είναι:

- Τέρνα Α.Ε.
- Μηχανική Α.Ε.
- Όμιλος Επιχειρήσεων Μυτιληναίος – ΜΕΤΚΑ
- Ακτωρ Α.Τ.Ε.
- Ακμή Α.Τ.Ε. Τεχνικά Έργα.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής θα προχωρήσει άμεσα στη δεύτερη φάση της διαδικασίας, κατά την οποία θα κληθούν από την Επιτροπή οι πέντε πρώτοι στη βαθμολογική κατάταξη συμμετέχοντες, κατά τα οριζόμενα στην υπ’ αρ. Δ9/Φ6/15636/2878/2.8.2010 Απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη. Οι εταιρείες αυτές θα κληθούν εγγράφως να υποβάλουν, σε δημόσια συνεδρίαση της Επιτροπής, πλήρη αναλυτικό φάκελο τεκμηρίωσης της δεσμευτικής πρότασής τους.
                                                                                                                                                         Για το Δ.Σ.
                                           Ο Πρόεδρος                        Ο Γεν. Γραμματέας

                                    Πέτρος Μαλλίνος                    Αναστάσιος Τσορλίνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: