Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ – ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΩΝ ΒΕΥΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ – ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΩΝ ΒΕΥΗΣ
ΑΡΙΘΜ. ΑΠΟΦ. ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ 177/2010 ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2010              http://e-vevi.blogspot.com                     Τ.Θ. 185                   ΒΕΥΗ 53074
Βεύη 2 Απριλίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Απάντηση, στην με αριθμ. πρωτ. 8 της 4ης Μαρτίου 2011 επιστολή μας, λάβαμε από την Διεύθυνση Δικτύου Λιανικής της Κεντρικής Υπηρεσίας των ΕΛ.ΤΑ. την οποία υπογράφει ο Δ/ντής  κ. Νίκος Φραγκούλης, από το περιεχόμενο και το ύφος της οποίας επιβεβαιώνονται οι φόβοι και οι ανησυχίες μας για το κλείσιμο του Ταχυδρομικού Γραφείου Βεύης.
Συγκεκριμένα η απαντητική επιστολή αναφέρει:
Αθήνα 29-3-2011
Προς τον Σύλλογο Περιβάλλοντος Πολιτισμού & Ποιότητας Ζωής – Πληττομένων Βεύης
ΘΕΜΑ: «Λειτουργία Μονάδων Δικτύου Λιανικής»
Απαντώντας στην 08/04-03-2011 επιστολή σας, σας πληροφορούμε τα εξής:
Η Α.Ε. ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ (ΕΛΤΑ), σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο, είναι ο Φορέας Παροχής Καθολικών Ταχυδρομικών Υπηρεσιών, σε όλη τη χώρα.
Ο ΕΛΤΑ, ο οποίος λειτουργεί σε ανταγωνιστικό περιβάλλον, σύμφωνα με τους κανόνες της οικονομίας, αναπτύσσει και υποστηρίζει το Ταχυδρομικό Δίκτυο με συγκεκριμένα κριτήρια.
Ειδικότερα, ο ΕΛΤΑ παρακολουθεί πανελλαδικά τις δημογραφικές, κοινωνικές, οικονομικές και διοικητικές αλλαγές που συντελούνται, αξιολογεί τα νέα δεδομένα και όπου απαιτείται, επαναπροσδιορίζει και επανασχεδιάζει τον τρόπο λειτουργίας του Ταχυδρομικού Δικτύου, το οποίο περιλαμβάνει τα Ταχυδρομικά Καταστήματα, τα Ταχυδρομικά Πρακτορεία, τους Αγροτικούς Διανομείς κλπ, στοχεύοντας πάντα στη βέλτιστη Ταχυδρομική εξυπηρέτηση των πολιτών.
Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται και το Ταχυδρομικό Κατάστημα Βεύης του Δήμου Φλώρινας, με στόχο ο ΕΛΤΑ, ως ο Φορέας Καθολικών Ταχυδρομικών Υπηρεσιών, να διασφαλίζει πάντοτε την ποιοτική εξυπηρέτηση σε όλους τους κατοίκους της περιοχής.»
Ο Δ/ντής
Νίκος Φραγκούλης

Στην με αριθμ. Πρωτ. Β-759 της 14ης Μαρτίου 2011 επιστολή - απάντησή του στην ερώτηση που κατέθεσε (12028/24-2-2011) ο βουλευτής Φλώρινας κ. Στάθης Κωνσταντινίδης αναφέρει ο αρμόδιος υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σπύρος Βούγιας:
« ΠΡΟΣ: Βουλή των Ελλήνων, Δ/νση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, Τμήμα Ερωτήσεων
Σε απάντηση της Ερώτησης με αριθμό 120028/24-2-2011, που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, θέτουμε υπόψη σας τα εξής:
Τα ΕΛΤΑ ως φορέας παροχής της Καθολικής Ταχυδρομικής Υπηρεσίας σχεδιάζουν ένα συνολικό πρόγραμμα εξυγίανσης και αναδιάρθρωσης υπηρεσιών με στόχο τη βιωσιμότητα και την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας τους αλλά και τη διασφάλιση της ποιοτικής ταχυδρομικής εξυπηρέτησης σε όλους τους κατοίκους της χώρας.
Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζεται και η δυνατότητα συγχωνεύσεων περιφερειακών διευθύνσεων αλλά και ορισμένων τοπικών καταστημάτων σε κάποιες περιοχές, όπου η εξυπηρέτηση μπορεί να αντικατασταθεί ή και να βελτιωθεί από «πρακτορεία» ή άλλα γειτονικά καταστήματα.
Η διερεύνηση αυτή, που γίνεται από τη Διοίκηση των ΕΛΤΑ, δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί και επομένως δεν έχει ληφθεί καμία οριστική απόφαση για συγκεκριμένα καταστήματα σε οποιαδήποτε περιοχή της χώρας.
Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΒΟΥΓΙΑΣ
Κοινοποίηση: Βουλή των Ελλήνων και Βουλευτή κ. Ευστάθιο Κωνσταντινίδη

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Βεύης κ. Δημήτριος Κυριακού, δικαιολογώντας την άρνησή του, στο αίτημα του Συλλόγου μας να συγκαλέσει συνεδρίαση του συμβουλίου για το θέμα αυτό, ισχυρίστηκε ότι δεν χρειάζεται να κάνει κάτι γιατί «το έλυσε ο Λιάνης το θέμα, δεν θα κλείσει το ταχυδρομείο», κάτι το  οποίο μετέφερε και σε κατοίκους της Βεύης.

Εν τέλει ποιος λέει την αλήθεια? Ο Υφυπουργός κ. Βούγιας, ο κ. Φραγκούλης Δ/ντής  Διεύθυνσης Δικτύου Λιανικής Κεντρικής Υπηρεσίας ΕΛ.ΤΑ. ή ο βουλευτής κ. Λιάνης (δια στόματος κ. Κυριακού)?

«Εντάσσεται(;) και το Ταχυδρομικό Κατάστημα Βεύης του Δήμου Φλώρινας» (κ. Φραγκούλης) στον σχεδιασμό των ΕΛΤΑ για κλείσιμο, δεν εντάσσεται(;) αφού «δεν έχει ληφθεί καμία οριστική απόφαση για συγκεκριμένα καταστήματα σε οποιαδήποτε περιοχή της χώρας» (κ. Βούγιας),  ή «δεν πρόκειται να κλείσει γιατί το έλυσε ο Λιάνης» (κ. Κυριακού)?

Γενικώς …μπάχαλο!!!

Υ.Γ.
Με το χαράτσι των 3,00 ευρώ ανά μήνα, στις επιταγές των συνταξιούχων και επιδοματούχων του ΟΓΑ, που επέβαλαν τα ΕΛΤΑ τεχνηέντως με αφορμή την πρόσφατη απογραφή τους (πριν 2 μήνες), θα επιβραβεύουν οι γέροντες και οι γυναίκες τα ΕΛΤΑ για την ταλαιπωρία που θα τους επιβάλλει?
ΟΧΙ γιατί έχουν γνώση οι φύλακες!!

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: