Κυριακή, 3 Απριλίου 2011

Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Φλώρινας ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΟΣΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Μεταφορών Υποδομών και ΔικτύωνΘέμα: Απίστευτη ταλαιπωρία εργαζομένων και συνταξιούχων ΟΣΕ του Νομού Φλώρινας
           


Μετά την άδικη απόφαση διακοπής των δρομολογίων του ΟΣΕ από Φλώρινα προς Θεσσαλονίκη και το αντίστροφο, έκλεισαν τα σταθμαρχεία Φλώρινας και Αμυνταίου.
Μέχρι τότε οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι του ΟΣΕ θεωρούσαν τα βιβλιάρια υγείας στα δύο σταθμαρχεία- στον εκάστοτε σταθμάρχη- και κατόπιν εισέπρατταν το χρηματικό αντίτιμο των επισκέψεων,  που είχαν καταβάλλει σε γιατρούς και ιατρικά εργαστήρια.
Σήμερα αναγκάζονται να ταξιδέψουν ως τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να πραγματοποιήσουν αυτή τη διαδικασία και η  ταλαιπωρία, στην οποία υπόκεινται, πολύ περισσότερο οι συνταξιούχοι, είναι απίστευτη.
Τις περισσότερες φορές οι συνταξιούχοι χάνουν τα χρήματά τους αφού δε μεταβαίνουν στη Θεσσαλονίκη, είτε γιατί αδυνατούν βιολογικά, είτε γιατί το κόστος μετάβασης είναι υψηλότερο από το κόστος των ιατρικών υπηρεσιών που έχουν πληρώσει.

Το θέμα δεν αφορά στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής αλλά στον στοιχειώδη σεβασμό και στην ανθρωπιά που πρέπει να επιδεικνύεται απέναντι σε ηλικιωμένους και εργαζομένους.


Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:


1)      Προτίθεται να λύσει το πρόβλημα και με ποιο τρόπο;Αθήνα 23/03/2011                                                        
                                                                            Ο ερωτών Βουλευτής                                                                             Ευστάθιος Κωνσταντινίδης
                                                                             Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια: