Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Ομιλία και φωτογραφίες απο τα εγκαίνια Εκλογικού Κέντρου Φλώρινας της ΟΛΓΑΣ ΜΟΥΣΙΟΥ-ΜΥΛΩΝΑ

Αξιότιμη κ. Υφυπουργέ Εσωτερικών, Ηλεκτρονικής Διοίκησης και Αποκέντρωσης,





Αγαπητή φίλη κυρία Θεοδώρα Τζάκρη
Σας καλωσορίζω στη Φλώρινα,
στην πόλη των μουσικών και των ζωγράφων,
στην πόλη με τις μυρωμένες φλαμουριές και τους εγκάρδιους ανθρώπους,
στην ΦΛΩΡΙΝΑ του ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, της ΠΑΙΔΕΙΑΣ και της ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ.

Στη Φλώρινα, που, όπως όλη η Ελλάδα, πάλλεται στους ρυθμούς των προεκλογικών δραστηριοτήτων και σαν ώριμο άνθος ανοίγει τα πέταλά της στο καινούριο που έρχεται, στη μεγάλη αλλαγή του αυτοδιοικητικού σκηνικού του νέου διευρυμένου Δήμου.

Καλωσορίζω θερμά όλους εσάς, τον καθένα σας ξεχωριστά, που μας τιμάτε με την παρουσία σας. Εκλεκτούς φίλους, συναγωνιστές, συνεργάτες, φίλους της καρδιάς και τους πολλούς υποστηρικτές του Δημοτικού Συνδυασμού «ΦΛΩΡΙΝΑ – ΙΣΧΥΡΟΣ ΔΗΜΟΣ».

Επιτρέψτε μου κάποιες ξεχωριστές αναφορές. Καταρχήν, να ευχηθώ καλή επιτυχία στον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη, κ. Χρήστο Ναούμ. Να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον αγαπητό φίλο και εκλεκτό συναγωνιστή Θανάση Νικολαΐδη για τη στήριξή του και την αγάπη του, τον αγαπητό φίλο και πρώτο αναπληρωματικό Βουλευτή Θόδωρο Σουμπάση, τον αγαπητό π. Νομάρχη Φλώρινας Γιάννη Στρατάκη, που τόσο σθεναρά μάχεται στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, τον Γραμματέα της ΝΕ Φλώρινας, Αντρέα Κεχαγιά, τον Γραμματέα της Νεολαίας Βασίλη Μαύρου, τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Στέφανο Μπίρο, τους καλούς φίλους συναγωνιστές Γιάννη Στάιο, Στέφανο Σιδηρόπουλο, Παύλο Ιωάννου και Παύλο Μάγγο.
Σας ευχαριστώ όλους για τη συνεισφορά σας σε αυτόν τον αγώνα! Σας ευχαριστώ που είστε με όλη την ψυχή σας κοντά μας, που μας ενδυναμώνετε στον μεγάλο αγώνα που διεξάγουμε.

Σας εκφράζω την αμέριστη χαρά μου για την παρουσία πολλών νέων ανθρώπων στη συγκέντρωση και στον αγώνα μας, γιατί αυτό αποτελεί ένα πολύ ελπιδοφόρο μήνυμα για το μέλλον. Όταν οι νέοι δείχνουν ενδιαφέρον για τον τόπο τους, για τα κοινά, ανθίζει η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Εσείς, νέοι συμπολίτες μας, είστε το μεγαλύτερο κοινωνικό κεφάλαιο της πατρίδας μας, είστε η προωθητική δύναμη για την κοινωνία της δημιουργίας, και για μια πολιτική της ανθρωπιάς. Για αυτό σας θέλουμε κοντά μας, στο διάλογο, στη συμμετοχή, στη διαβούλευση και στη συναπόφαση, ακόμα και στη δημιουργική αμφισβήτηση.

Αγαπητές συμπατριώτισσες,
Αγαπητοί συμπατριώτες,
Εκλεκτοί προσκεκλημένοι μας,

Λίγες μόλις μέρες πριν τη μεγάλη αναμέτρηση κι ενώ βρισκόμαστε στην τελική ευθεία ολοκληρώνοντας έναν έντιμο, αξιοπρεπή και καθαρό αγώνα, έναν αγώνα που μας κράτησε σε εγρήγορση, σε ανοιχτή επικοινωνία και διαβούλευση με τους συμπολίτες μας, έναν αγώνα με πολλές χαρές και αγωνίες, με πολλές εκπλήξεις, οι πιο πολλές ευχάριστες, πολύτιμες και δημιουργικές, που αντιστάθμισαν με το παραπάνω τον κόπο και τις αντιξοότητες. Έναν αγώνα που μας χάρισε πλούσιες εμπειρίες, που ζύμωσε όλους εμάς τους υποψήφιους με την τοπική μας κοινωνία και που μας έφερε εγγύτερα τον έναν προς τον άλλον. Έναν αγώνα καρπός του οποίου είναι ένα άρτιο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα που στοχεύει στην ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου μας.

Ξεκινήσαμε έναν μακροσκελή και διαρκή διάλογο και μια άμεση επικοινωνία με τους πολίτες, με συνέπεια και αξιοπιστία. Απευθύναμε μια εγκάρδια ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους πολίτες και τους κατοίκους του Δήμου Φλώρινας να συμμετάσχουν στο μεγάλο μας εγχείρημα και συνδιαμορφώσαμε το προεκλογικό μας πρόγραμμα, συγκεράσαμε και συνθέσαμε τις ιδέες μας, με στόχο την ευρύτερη κοινωνική αποδοχή και συναίνεση.  Και νομίζω πως πετύχαμε το βέλτιστο αποτέλεσμα, γιατί βρήκαμε πολύ μεγάλη ανταπόκριση από τους όλους σας.

Με αρχές την ενεργή συμμετοχή των πολιτών, τη χρηστή και ορθολογική διοίκηση, τη διαφάνεια στη διαχείριση και την κοινωνική λογοδοσία, συμπεριλάβαμε στην κίνησή μας όλες τις δημιουργικές κοινωνικές δυνάμεις του Δήμου μας, ανεξάρτητα από κομματικές επιλογές και πολιτικές τοποθετήσεις.

Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, αγαπητοί φίλοι,
αποτελεί έναν συνολικό επανασχεδιασμό όλων των επιπέδων διακυβέρνησης της χώρας, μια Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης,
και είναι το μεγαλύτερο εγχείρημα ανασυγκρότησης του ελληνικού κράτους. Είναι στην ουσία μια διοικητική, οικονομική, πολιτική αλλά και ηθική επαναθεμελίωση της αυτοδιοίκησης. Εμείς θέλουμε ο νέος Δήμος Φλώρινας να καρπωθεί τα μέγιστα οφέλη από τις δυνατότητες που προσφέρει το νέο θεσμικό πλαίσιο του Καλλικράτη.

Να διαμορφώσουμε την ενιαία συλλογική συνείδηση της νέας ανθρωπο-γεωγραφικής ενότητας με την ισότιμη αντιμετώπιση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ και την επίλυση των άμεσων και των μεσοπρόθεσμων ζητημάτων και τη διάχυση σε όλη την εμβέλεια του Δήμου των οικονομικών, κοινωνικών και πολιτιστικών αγαθών.

Θέλουμε να φέρουμε ένα νέο ήθος στη σχέση του πολίτη με τη Δημοτική Αρχή και έναν φρέσκο πολιτικό λόγο, της εντιμότητας, της ειλικρίνειας και της γνησιότητας.

Βασικός μας στόχος είναι να λειτουργήσουμε με βάση ένα επιχειρησιακό αναπτυξιακό πρόγραμμα τετραετίας με ακτίνα εμβέλειας  όλο το Δήμο και ετήσια υποπρογράμματα δράσης. Σκοπός μας είναι να πετύχουμε την αειφόρο ανάπτυξη και ευημερία του Δήμου μας με επίκεντρο τον άνθρωπο και να θέσουμε το Δήμο μας στην υπηρεσία του πολίτη, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Στεκόμαστε, λοιπόν, εδώ μπροστά σας για να ξεδιπλώσουμε μαζί επιγραμματικά τα βασικά σημεία του χάρτη των ονείρων μας για το Δήμο της καρδιάς μας.

Στις προτεραιότητές μας για τον Ισχυρό Δήμο Φλώρινας

Είναι η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ για όλους τους κατοίκους
Καθαριότητα παντού και Ανακύκλωση
Ύδρευση, ποιότητα νερού και αποχέτευση σε όλες τις τοπικές κοινότητες
Αναδασμοί
Προσβασιμότητα για όλους στα αγαθά και στις υπηρεσίες του Δήμου για όλους
Επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης

ΣΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ
Υλοποίηση της ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Μελίτης – Φλώρινας, που βρίσκεται σε άριστη ετοιμότητα,  
Και Μελέτες για επέκταση της τηλεθέρμανσης σε όλη την εμβέλεια του νέου Δήμου
Η Ολοκλήρωση των ΦΡΑΓΜΑΤΩΝ και η υλοποίηση ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ έργων
Ο ΚΑΘΕΤΟΣ ΑΞΟΝΑΣ, ασφαλή οδικά δίκτυα παντού,  η αγροτική οδοποιία
Και οι ΓΕΦΥΡΕΣ Αρμενοχωρίου και Αχλάδας

ΠΥΛΩΝΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ Η ΠΑΙΔΕΙΑ
Θα αγωνιστούμε για Ισχυρά ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ Τμήματα και Τμήματα Τ.Ε.Ι.
Θα στηρίξουμε οικονομικά τη λειτουργία Μεταπτυχιακών Τμημάτων, που θα συνδέουν την ερευνητική δραστηριότητά τους με την τοπική ανάπτυξη
Θα αναπτύξουμε Μέριμνα για όλες τις Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και των Ολοήμερων Σχολείων
Θα αναβαθμίσουμε τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς

ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Με την Υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων
Με Διασυνοριακές συνεργασίες
Με Έργα και δράσεις για νέες ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Με Έμφαση στην πράσινη ανάπτυξη
Επίκεντρο των δράσεων μας είναι η Στήριξη του ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ και του εναλλακτικού τουρισμού (θρησκευτικός, αθλητικός, χειμερινός, κ.ά.), που αρμόζει στη φυσική ομορφιά και τον πολιτιστικό πλούτο της περιοχής μας

Θέλουμε να υποστηρίξουμε σθεναρά όλες τις ομάδες εργαζομένων στο νέο Δήμο:

Να ενισχύσουμε τον επιχειρηματικό κόσμο και να συνεργαστούμε με το Ε.Β.Ε. και τον Εμπορικό Σύλλογο
Να κάνουμε Εκστρατεία για τη στήριξη της τοπικής αγοράς
Να υποστηρίξουμε τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους μας με ενημέρωση και νέους θεσμούς

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Με Νέες μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος και με λειτουργία των ορυχείων μας ΜΟΝΟ
 με ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ (συστήματα αποθείωσης, φίλτρα, κλπ.)
και ΜΕΓΙΣΤΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ για τη Φλώρινα (θέσεις εργασίας, αυξημένος τοπικός πόρος, κλπ.)

ΣΤΟΧΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ με ανθρωπιά και ευαισθησία
Στην Υποστήριξη των Ατόμων με Αναπηρία, των απόρων, των πολυμελών και των μονογονεϊκών οικογενειών με μείωση των δημοτικών τελών και υποτροφίες σε φοιτητές
Στη Δημιουργία Δικτύου Κοινωνικής Προστασίας για συντονισμό όλων των κοινωνικών δομών: Κ.Α.Π.Η., Κ.Η.Φ.Η. και Βοήθεια στο σπίτι,
Στην Ίδρυση Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού
Και Κοινωνικού ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ για τους άπορους
Σε συνεργασία με την Εκκλησία για Προγράμματα Σίτισης και
Σε συνεργασία με ομάδες Εθελοντών και τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων

ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ
Επενδύουμε στο πολιτισμικό απόθεμα της περιοχής και
Αναδεικνύουμε το τοπικό επιστημονικό και καλλιτεχνικό δυναμικό.
Δημιουργούμε Δίκτυο Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων του νέου Δήμου
Κάνουμε μια νέα αρχή με τη φροντίδα του Δήμου για το ΩΔΕΙΟ Φλώρινας,
Ιδρύουμε Εργαστήρι Εικαστικών  και Παραδοσιακών τεχνών (κηροπλαστική, κεραμική)
Ανοίγουμε νέους δρόμους στη συνεργασία με τους πολιτιστικούς και αθλητικούς Συλλόγους μας  και συμβάλλουμε τα μέγιστα στα πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα της περιοχής
Με την αναβάθμιση των υποδομών και τη Λειτουργία ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ Φλώρινας

ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ
Με τη Διοικητική αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του νέου Δήμου
Με τη Στήριξη των πολιτών με το Συνήγορο του Δημότη και της Επιχείρησης
Αυτό που απαιτούν οι σημερινές συνθήκες είναι ο Εξορθολογισμός των εξόδων και ο Περιορισμός των δαπανών για δημόσιες σχέσεις
Το κακό παράδειγμα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, που προσβλέπει και στη Δημοτική Αρχή έχει κάνει την κοινωνία μας να ΒΟΑ. Εκατομμύρια ευρώ σε δημόσιες σχέσεις, εκδρομές στο εξωτερικό, εκθέσεις και συνέδρια που δεν απέδωσαν κανένα ουσιαστικό όφελος στην περιοχή, δεν αύξησαν την τουριστική κίνηση και δεν έφεραν κανέναν επενδυτή στην περιοχή.

Ακόμα και ο Τοπικός Πόρος, ένα σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο της περιοχής κατασπαταλήθηκε και εξανεμίστηκε μέσα από την ΑΝΦΛΩ, χωρίς να καρπωθεί η περιοχή κανένα περιβαλλοντικό έργο, όπως είναι το νόμιμο και επιβάλλεται από την ίδια τη φιλοσοφία του τοπικού πόρου.

Εμείς αποφασίσαμε να λειτουργήσουμε: Με διαφάνεια και εντιμότητα, Με φρέσκιες ιδέες και σχέδια, Με εμπειρία και εξορθολογισμό για να κάνουμε τη ΦΛΩΡΙΝΑ – ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΜΟ. Και είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να το επικαλεστούμε αυτό, γιατί εσείς όλοι γνωρίζετε καλά και τα πρόσωπα και τα έργα τους. Γνωρίζετε καλά τις απώλειες εκατομμυρίων ευρώ από τις εκατοντάδες κατατμήσεις και τις συνακόλουθες αναθέσεις έργων της Νομαρχίας για να ωφεληθούν οι «φίλοι» μας και οι ημέτεροι και να μείνουν εκατοντάδες εργολήπτες χωρίς δουλειά.

Για αυτό και θα κάνουμε τακτική ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ του έργου μας, με Δημόσια ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ σε λαϊκές συνελεύσεις και με ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΠΑΝΤΟΥ!

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,

Μετά την παρουσίαση των βασικών σημείων του προγράμματός μας θα ήθελα να σας πω ότι είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένη από την τελική μορφή του Συνδυασμού μας, γιατί είναι ένας Συνδυασμός ΝΙΚΗΣ, πολυσυλλεκτικός και πολυκομματικός. Στελεχώνεται από πρόσωπα αξιόλογα, σημαντικά, αξιόπιστα, που έρχονται να προσφέρουν με ανιδιοτέλεια και οράματα. Είναι πρόσωπα καταξιωμένα στον επαγγελματικό και κοινωνικό τους χώρο, με πολλά προσόντα και πλούσια κοινωνική και συνδικαλιστική δράση. Το ψηφοδέλτιό μας κοσμούν με την παρουσία τους δραστήριες και δυναμικές γυναίκες, αντάξιες των αντρών συνυποψηφίων τους. Είμαστε μια σφιχτοδεμένη ομάδα που με όπλα τη διάθεση, τη γνώση και την εμπειρία μας μπορούμε να επιλύσουμε τα προβλήματα του τόπου μας.  

Ευχαριστώ τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους και τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες και των Τοπικών Συμβουλίων, που θα δώσουν τη μεγάλη μάχη των εκλογών πόρτα-πόρτα και σπίτι-σπίτι, είναι η κινητήρια δύναμή μας και  τους ευχαριστώ για τον αγώνα που θα κάνουν τις μέρες που ακολουθούν.

Αγαπητές μου συμπατριώτισσες
και αγαπητοί μου συμπατριώτες,
           
Κλείνοντας την ουσιαστική μας συνάντηση, θα μου επιτρέψετε και μια τελευταία κατάθεση ψυχής. Η αγάπη σας είναι για μένα το ανεκτίμητο και το ανεξαργύρωτο δώρο όλης αυτής της σπουδαίας εμπειρίας. Σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά και σας παρακαλώ να πιστέψετε στην αξιοσύνη και τις δυνατότητες του Συνδυασμού μας και στέψετε με την εμπιστοσύνη και την ψήφο της ελπίδας σας την πρότασή μας για μια καλύτερη Φλώρινα, σας ζητώ να ορθοτομήσετε με ευθυκρισία τις ανάγκες των καιρών και τα σημαντικά δεδομένα των επικείμενων εκλογών και να μας δώσετε μια ευκαιρία να προσφέρουμε όλες τις δημιουργικές μας δυνάμεις, να δώσουμε όλοι μαζί νέα πνοή στη Φλώρινα και νέα ζωή στους κατοίκους της! 
     
Σας καλούμε να συμπορευτούμε όλοι μαζί, πάνω από μικροκομματικούς διαχωρισμούς, να κάνουμε ένα άλμα στο όραμα και να πετύχουμε τους στόχους μας για έναν Δήμο με ευημερία και πρόοδο, έναν Δήμο που να προσφέρει συνθήκες κοινωνικής συνοχής, οικονομικής ανάπτυξης με αειφορία, ανταγωνιστικότητας, καινοτομίας, διοικητικής αυτοδυναμίας, πολιτιστικής συνεργασίας και ποιότητας ζωής.
Εμπρός, λοιπόν, να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε όλοι μαζί   αυτόν τον «ωραίο αγώνα» και να κατακτήσουμε μαζί την κορυφή της επιτυχίας!
Το οφείλουμε στη Φλώρινα, το οφείλουμε στις επερχόμενες γενιές!
Είναι το στοίχημα που μπορούμε να κερδίσουμε όλοι μαζί! Για να κλείσει ο κύκλος των χαμένων ευκαιριών!
Για να κάνουμε τη Φλώρινα της καρδιάς μας έναν «Ισχυρό– Δήμο», όπως την ονειρευόμαστε για μας και τα παιδιά μας.
Σας ευχαριστώ πολύ! Καλή νίκη!



Όλγα Μούσιου-Μυλωνά
Υποψήφια Δήμαρχος Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια: