Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου 2010

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
 Ανάλυση για τους Πράσινους(στη Θράκη μιλά για μουσουλμανική μειονότητα, στη Θεσσαλονίκη για Ουράνιο Τόξο και Σκοπιανούς, στην Ήπειρο για Τσάμηδες.)


Ένα κριτικό κείμενο για την Πολιτική Οικολογία και τον ρόλο των πράσινων κομμάτων, στην τρέχουσα πολιτική συγκυρία στην Ευρώπη και την Ελλάδα.
Ακολουθούν περίληψη του άρθρου, και εδώ ο σύνδεσμος για τη σελίδα με το πλήρες άρθρο, το οποίο περιέχει βίντεο και συνδέσμους προς αναφορές τεκμηρίωσης και πηγές πληροφόρησης.
 

1. ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ
Από την ίδρυση του κόμματος των «Οικολόγων Πρασίνων» το 2003 μέχρι σήμερα, παρατηρείται μία έντονη πολιτική και φραστική διασύνδεση με τους Ευρωπαίους Πράσινους (το "κόμμα των Ευρωπαίων Πρασίνων", "το Ευρωπαϊκό πράσινο κόμμα", "τα Ευρωπαϊκά πράσινα κόμματα"). Κάποιοι από τους «Οικολόγους Εναλλακτικούς» του 1989-90, μετά την εκλογική τους πανωλεθρία, έστρεψαν εκτός συνόρων τις πολιτικές τους βλέψεις προς τους Ευρωπαίους Πράσινους. Μια επισταμένη ματιά στη σύγχρονη Ευρωπαϊκή ιστορία αποκαλύπτει τις καταβολές και την εξέλιξη του οικολογικού κινήματος στην Ευρώπη, όπως επίσης αποκαλύπτει και το ρόλο των ηγετών του, οι οποίοι πρόδωσαν τον οικολογικό χώρο και τα κοινωνικά κινήματα που τους ανέδειξαν, υποταγμένοι στην κυρίαρχη άτεγκτη Ευρωπαϊκή πολιτική.
Πρόσωπα που βρέθηκαν στις ηγετικές θέσεις των Πράσινων και θεωρούνταν ως οι καίριοι εκφραστές της πράσινης πολιτικής έφτασαν μέχρι τα κυβερνητικά πόστα, συμβάλλοντας ενεργά και απροκάλυπτα σε μαύρες σελίδες της σύγχρονης ιστορίας, όπως η Βοσνία, το Κόσοβο, το Αφγανιστάν, το Ιράκ κλπ. τασσόμενοι υπέρ των πολέμων και των βομβαρδισμών ακόμα και κόντρα στις θέσεις των ίδιων τους των κομμάτων. Σε αυτούς τους βρώμικους πολέμους αυτό που ακολουθεί είναι το πολιτικό χάος και η διάσπαση κυρίαρχων κρατών, που καταντούν προτεκτοράτα ισχυρών διεθνών οργανισμών. Οι Ευρωπαίοι Πράσινοι, παραδόξως, συμμετέχουν στο Ευρωκοινοβούλιο ως πολιτική ομάδα μαζί με το Ουράνιο Τόξο και την Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία, μικρά κόμματα που εκπροσωπούν «έθνη χωρίς κράτος» και διάφορες αυτονομιστικές παρατάξεις. Με μια αποικιοκρατική λογική, οι μεγάλες δυνάμεις προσπαθούν να διαλύσουν τα κυρίαρχα κράτη, μέσω της υποκίνησης αυτονομιστικών κινημάτων. Η μανιώδης υποστήριξη της στρατιωτικής επέμβασης της Γερμανίας στην πρώην Γιουγκοσλαβία από τον πολιτικό μέντορα των Πρασίνων Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ δεν μπορεί παρά να μας θυμίσει τις ανέκαθεν βλέψεις της Γερμανίας για τη διάλυσή της.
Οι Ευρωπαίοι έχουν ξετινάξει τη φύση τους και τους απέμεινε ένας αστικός πολιτισμός, διανθισμένος με «οικολογικές» πόλεις που συντηρούνται με τον πλούτο που αρπάζουν από τους άλλους, μεταξύ άλλων από τα γνωστά «γουρούνια» (PIGS) του νότου. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μία Ελληνική οικολογία, που θα έχει ως σημείο αναφοράς το πλούσιο ελληνικό περιβάλλον. Είναι αυτό το φυσικό κεφάλαιο που για τους Ευρωπαίους αντιπροσωπεύει μια ακόμη ευκαιρία για αρπαγή και πλουτισμό. Καλούμαστε να διαφυλάξουμε «ως κόρην οφθαλμού» την πολύτιμη φύση μας, με κριτική ματιά απέναντι στο ευρωπαϊκό αστικό οικολογικό κίνημα. Με τη λογική του δερβέναγα, οι Πράσινοι προσπαθούν να διαλύσουν τις ελληνικές οικολογικές οργανώσεις επενδύοντας στην Ευρωπαϊκή συνταγή της προπαγάνδας και της υποτέλειας. Οι πράσινοι πράκτορες των μαύρων αφεντικών εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία υποκινώντας εξεγέρσεις, ανταλλάσσοντας τις υπηρεσίες τους με τις πολιτικές τους καριέρες. Ο Έλληνας πράσινος Ευρωβουλευτής Τρεμόπουλος δεν χάνει ευκαιρία να ξύνει πληγές ή να προσπαθεί να δημιουργήσει καινούργιες: στη Θράκη μιλά για μουσουλμανική μειονότητα, στη Θεσσαλονίκη για Ουράνιο Τόξο και Σκοπιανούς, στην Ήπειρο για Τσάμηδες.
περισσότερα http://www.oikoen.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=386:2010-10-11-05-30-06&catid=50:2009-05-31-18-02-12&Itemid=84

1 σχόλιο:

Prespensis είπε...

Πολύ ενδιαφέρουσα συλλογή από κοτσάνες για τους Οικολόγους Πράσινους Μας καταγγέλετε ότι μιλούμε
-για μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη. (πλάκα κάνετε; ποιος δεν μιλάει για μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη;)
- Στη Θεσσαλονίκη για Ουράνιο Τόξο και σκοπιανούς(Ουράνιο τόξο στη Θεσσαλονίκη δεν έχω ξανακούσει ούτε από τους πράσινους ούτε από κανέναν άλλο)
- Στην Ήπειρο για Τσάμηδες. Ούτε οι Αλβανοί δεν μιλάνε για Τσάμηδες στην Ήπειρο διότι δεν υπάρχουν εκεί, τους έδιωξε ο Ζέρβας πριν από 65 χρόνια.

Το Πράσινο κίνημα δεν είναι εθνικιστικό στην Ελλάδα και δεν είναι εθνικιστικό πουθενά σε όλο τον κόσμο. Είναι μη βίαιο, παγκόσμιο και ολιστικό.

Η λάσπη στον Τρεμόπουλο έχει εξαντλήσει τις δυνατότητές της. Το παράδειγμα του Κον Μπεντίτ και πως μεταστράφηκε από το 2008 στον πιο φλογερό υποστηρικτή της Ελλάδας το 2010 (τα βίντεο είναι σε αντίστροφη χρονολογική σειρά) είναι ενδεικτικό της ανθελληνικής δραστηριότητας του Τρεμόπουλου στο Ευρωκοινοβούλιο.

Δυστυχώς για σας οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 δεν είναι σαν τις ευρωεκλογές του 2009 και η λάσπη δεν κολάει, υπάρχουν δείγματα γραφής και η ελληνική κοινωνία δεν χάφτει τις εθνικιστικές αρλούμπες, έχει σοβαρότερα προβλήματα.

Μιχάλης Πετράκος