Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΣΥ ΑΠΟ ΤΟΝ Παπαδόπουλο Μιχάλη και Κωνσταντινίδη Στάθη

Οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ.κ. Παπαδόπουλος Μιχάλης, Κοζάνης και Κωνσταντινίδης Στάθης, Φλώρινας, σχετικά με την ανακοίνωση της Τ.Ο. Εορδαίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας, με την οποία σχολιάζεται η ερώτηση τους για το εφάπαξ, τις συντάξεις και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των εργαζομένων της  ΔΕΗ, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Η ανακοίνωση της Τ.Ο. Εορδαίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας, μόνο θυμηδία προκαλεί.
Το στυγνό νεοφιλελεύθερο πρόσωπο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, του «κόμματος» των προθύμων, δε μπορεί να κρυφτεί πίσω από  καλοπροαίρετες προσωπικές απόψεις, όπως αυτές εκφράστηκαν από τον κ. Βαγγέλη Ιωαννίδη.
Η Δημοκρατική Συμμαχία έχει διαγράψει προ πολλού τη ΔΕΗ και τους εργαζομένους της επιχείρησης από την πολιτική της ατζέντα.
Παρατίθεται για την αλήθεια αυτούσια η δήλωση του εκπροσώπου τύπου της ΔΗ.ΣΥ. για το θέμα, που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος με ημερομηνία 1 Ιουλίου 2011:
«Το σχέδιο πώλησης λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ, αποτελεί σωστή κίνηση από την κυβέρνηση. Η εξέλιξη αυτή μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο στη δημιουργία υγιούς ανταγωνιστικού περιβάλλοντος, πετυχαίνοντας την ουσιαστική απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και την προσέλκυση νέων ιδιωτικών επενδύσεων. Βασικό, ωστόσο, παραμένει να αρθεί ουσία και όχι τύποις το μονοπώλιο της ΔΕΗ στην εκμετάλλευση των λιγνιτικών και υδάτινων πόρων για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας».
Άλλωστε, όλα αυτά που αναφέρονται στην ανακοίνωση της ΔΗ.ΣΥ., δεν είναι τίποτα άλλο από τα προσυμφωνηθέντα του μνημονίου, το οποίο όλοι γνωρίζουν ποιος το έχει ψηφίσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: