Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011

Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων ΕΛΤΑ σε κοινότητες του Νομού Φλώρινας

ΕΡΩΤΗΣΗ
                         Ευστάθιος Κωνσταντινίδης                                  Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Φλώρινας

Προς τον Υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων
 
Η κυβέρνηση συνεχίζει στην ίδια τακτική του «πονάει δόντι, κόβει κεφάλι». Πρόσφατα ανεστάλη η λειτουργία του καταστήματος των ΕΛΤΑ Βεύης του Νομού Φλώρινας και το ίδιο πρόκειται να συμβεί για το κατάστημα του Σκλήθρου.  Με τον λανθασμένο τρόπο του λουκέτου, που χάριν της δημαγωγίας έχει βαφτιστεί αναστολή λειτουργίας, η κυβέρνηση ευελπιστεί σε δημοσιονομικά αποτελέσματα. Δεν αναζητεί λύσεις, δεν προσπαθεί και επίσης δε διαθέτει κανένα στοιχείο κοινωνικής ευαισθησίας και πρόνοιας.
Τα καταστήματα Βεύης και Σκλήθρου εξυπηρετούν 2 μεγάλες γεωγραφικές περιοχές του Νομού στις οποίες βρίσκονται δεκάδες κοινότητες. Ο πληθυσμός είναι κυρίως αγροτικός και προχωρημένων ηλικιών και αδυνατεί να εξυπηρετηθεί από τα καταστήματα των αστικών κέντρων Φλώρινας και Αμυνταίου και  εξαιτίας της απόστασης και πολύ περισσότερο κατά την περίοδο του πολύμηνου χειμώνα της Φλώρινας. Ακόμα όμως και στα πλαίσια μιας πολιτικής περικοπών και μειώσεων δαπανών υπάρχουν και άλλα κριτήρια που σχετίζονται με πραγματικές ανάγκες εξυπηρέτησης των πολιτών και στήριξης των ανθρώπων της υπαίθρου, όπως στην προαναφερθείσα περίπτωση. Δυστυχώς δε λαμβάνονται υπόψη και νέα προβλήματα προστίθενται στα ήδη υπάρχοντα με αποτέλεσμα η κατάσταση στο Νομό Φλώρινας να γίνεται ασφυκτική.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1)      Προτίθεται να παρέμβει για την αναθεώρηση της απόφασης αναστολής λειτουργίας των καταστημάτων ΕΛΤΑ Βεύης και Σκλήθρου;
2)      Με ποια κριτήρια πάρθηκε η απόφαση αυτή;
3)      Υπάρχουν οικονομικά οφέλη για τα ΕΛΤΑ από το κλείσιμο των δύο καταστημάτων; Εάν ναι, σε ποιο ποσό ανέρχονται;


Αθήνα 23/2/2011                                                       

Δεν υπάρχουν σχόλια: