Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Πάλι φωτιά στην χωματερή της Βέροιας στην κοίτη του Αλιάκμονα.

Και τι έγινε μήπως; Μόνο αυτό μπορεί να πεί κάποιος. Ούτε να εξοργιστεί, ούτε να καταγγείλει. Εξ΄άλλου, δεν υπάρχει Δημόσια αρχή, ή κρατικός φορέας που μπορεί να καταγγείλει. Χάθηκε πιά ο λογαριασμός για το πόσες φορές πήρε φωτια και αυτή η χωματερή. Περίπου δέκα φορές τα τελευταία χρόνια. Έγιναν και μηνύσεις εδώ και τρία χρόνια και βέβαια, αγνοείται η τύχη τους. Μια αυθαίτερη και παράνομη χωματερή και του Δήμου Βέροιας, μέσα στην κοίτη του ποταμού Αλιάκμονα, συνεχίζει να υφίσταται και κάθε τόσο να καίγεται, με πολύ σοβαρές επιπτώσεις στην Δημόσια υγεία. Ο Δήμος Βέροιας και ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων, πλήρως αδιάφοροι
και με την απόλυτη και διαχρονική ανοχή και υπόθαλψη των ελεγκτικών μηχανισμών, συνεχίζουν να εγκληματούν κατά των δημοτών και του περιβάλλοντος, με εξασφαλισμένο το ακαταδίωκτο.
            Σήμερα, καίγονται δεκάδες τόνοι δεματοποιημένων ανακυκλώσιμων υλικών που καταλήγουν στην χωματερή και απροσδιόρηστης ποιότητας απορρίμματα. Ήδη από τον Μάρτιο του 2010, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, προσδιόρισε τα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν για να σταματήσει η απαράδεκτη κατάσταση, τονίζοντας ότι μόνον αστικά απορρίμματα θα δέχεται η Χωματερή ( Βλέπε επισυναπτόμενα έγγραφα). Όχι μόνον χειροτέρεψε η κατάσταση αλλά, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Παπαποστόλου, Δήμαρχος Βεργίνας, υπέγραψε βεβαίωση για να εξελιχθεί η κατάσταση σε τραγωδία. Πλήρης ασυδοσία, κανένα μέτρο προστασίας.
Αρχές και εισαγγελία, αδρανούν. Σε ένα μόνον δεν αδρανούν. Όταν πρόκειται να εκδικάσουν μηνύσεις κατά της Οικολογικής Ομάδας Βέροιας και άλλων Περιβαλλοντικών Οργανώσεων, που αντιδρούν, από αυτούς που δημιούργησαν και συντηρούν αυτήν την μεσαιωνική βαρβαρότητα.
            Οποιαδήποτε έκλυση σε αρχές επιβολής της έννομης τάξης, φαντάζει ανοησία. Η κατάσταση αφορά τους πολίτες και μόνον και τον πατριωτισμό τους, όπως αναφέρει και το Ελληνικό Σύνταγμα.



ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΕΡΟΙΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: