Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Γεώργιος Ε. Ψαλλίδας υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό « Ανοιχτοί Ορίζοντες» του υποψηφίου δημάρχου κ. Μάκη Ιωσηφίδη.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ


Φίλες και φίλοι , συνδημότες και συνδημότισσες του νέου Δήμου Αμυνταίου.

Με αυτήν μου την επιστολή θα ήθελα να γνωστοποιήσω την πρόθεση μου να συμμετέχω ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Οι επερχόμενες εκλογές σηματοδοτούν μια νέα αρχή και ένα νέο ξεκίνημα για την τοπική αυτοδιοίκηση καθώς ο ¨Καλλικράτης¨ φιλοδοξεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών.

Η περιοχή μας, η περιοχή του ευρύτερου λεκανοπεδίου του Αμυνταίου, ένας τόπος με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, απείρου κάλλους και προικισμένος από τη φύση θα πρέπει να αποτελεί πρότυπο ανάπτυξης για τον απλούστατο λόγο ότι υπάρχουν όλες εκείνες οι προϋποθέσεις που θα τη βοηθούσαν να αναπτυχθεί.

Κάνοντας μια περιοδεία σε όλο το νεοσύστατο δήμο, διαπιστώνει κανείς
εύκολα ότι οι ανωτέρω επισημάνσεις δεν αποτελούν ουτοπία αλλά μια ρεαλιστική κατάσταση.

Οι τέσσερις λίμνες του λεκανοπεδίου μας ( Βεγορίτιδα, Πετρών, Χειμαδίτιδα, Ζάζαρη ) , το πρότυπο ήπιας τουριστικής ανάπτυξης που λέγεται Νυμφαίο, το γραφικό μαστοροχώρι του Λεχόβου, οι εύφοροι κάμποι και οι δυναμικές καλλιέργειες των δημοτικών διαμερισμάτων των δήμων Φιλώτα , Αετού και Αμυνταίου, η κτηνοτροφία της ορεινής Κέλλης και άλλων δημοτικών διαμερισμάτων , τα σταφύλια του Αγίου Παντελεήμονα και τα κρασιά της ευρύτερης περιοχής του Αμυνταίου, τα φασόλια του Βαρυκού, οι πατάτες του Σκλήθρου , τα ιαματικά λουτρά «ΜΠΑΝΙΑ» του Λιμνοχωρίου και της Αγραπιδιάς , τα ξινά νερά του ομώνυμου χωριού, το σιδηροδρομικό σταυροδρόμι του Αμυνταίου σημείο αναφοράς και τόπος εμπορικών συναλλαγών από τα παλιά χρόνια, ο ΑΗΣ Αμυνταίου- Φιλώτα και τα ορυχεία των Αναργύρων σημαντικός οικονομικός πνεύμονας της περιοχής τα τελευταία 30 χρόνια, οι αρχαιολογικοί χώροι των Πετρών , του Αγίου Παντελεήμονα και του Λιμνοχωρίου, οι περικαλλείς εκκλησίες και μονές της περιοχής σημάδια της πίστης και της ευλάβειας των ανθρώπων στο Θεό , όλα αυτά αλλά και ακόμα περισσότερα που δεν είναι εύκολο να απαριθμηθούν στην παρούσα επιστολή , είναι μερικοί μόνο από τους οικονομικούς και αναπτυξιακούς πυλώνες που χαρακτηρίζουν το νεοσύστατο δήμο Αμυνταίου αλλά και σημεία αναφοράς ιστορικά και πολιτιστικά που όμοια τους σπάνια συναντάς σε άλλους δήμους στην Ελλάδα.

Φίλες και φίλοι

Όλο το προηγούμενο διάστημα πραγματοποίησα πολλές συναντήσεις και πάρα πολλές συζητήσεις με ανθρώπους απ’ όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του νέου μας δήμου. Μοιράστηκα τις σκέψεις, αντάλλαξα προβληματισμούς, αφουγκράστηκα τις αγωνίες τους ,συναισθάνθηκα την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου. Γνωρίζω από πρώτο χέρι την ανασφάλεια που διακατέχει τη νεολαία μας λόγω της ανεργίας αλλά και την αγωνία των ηλικιωμένων ανθρώπων για το αύριο που ξημερώνει .

Με όπλα την εμπειρία που αποκόμισα από την προηγούμενη θητεία μου ως νομαρχιακός σύμβουλος , την ειλικρίνεια και την εντιμότητα που χαρακτηρίζουν το άτομο μου αλλά και το δυναμισμό στη διεκδίκηση δίκαιων αιτημάτων κατέρχομαι στις εκλογές του Νοεμβρίου ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό « Ανοιχτοί Ορίζοντες» του υποψηφίου δημάρχου κ. Μάκη Ιωσηφίδη.

Αποφάσισα να συστρατευτώ με τον Μάκη Ιωσηφίδη παρά τις δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες για όλους μας, γιατί στο πρόσωπό του διέγνωσα έναν άνθρωπο καταξιωμένο κοινωνικά, χωρίς πολιτικές και κομματικές εξαρτήσεις , με όραμα ,ιδέες και διάθεση για προσφορά στον τόπο.

Συστρατεύομαι με τον Μάκη Ιωσηφίδη γιατί πιστεύω στην ακηδεμόνευτη τοπική αυτοδιοίκηση χωρίς χρίσματα και στηρίξεις.

Γιατί πιστεύω ότι μόνοι μας όλοι εμείς που κατοικούμε σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο μπορούμε να αλλάξουμε τη μοίρα μας και να τον παραδώσουμε καλύτερο στα παιδιά μας.


Φίλες και φίλοι

Σας καλώ όλους να στηρίξετε τους « Ανοιχτούς Ορίζοντες »και τον Μάκη Ιωσηφίδη , το συνδυασμό που εγγυάται ανάπτυξη, ευημερία ,ίσες ευκαιρίες για όλους, σε έναν ήρεμο και πολιτισμένο προεκλογικό αγώνα με ήθος, χωρίς ακρότητες, με σεβασμό στα πρόσωπα και στους θεσμούς.

Σας καλώ να μου δώσετε την ευκαιρία να σας εκπροσωπήσω στο νέο μας δήμο .Όραμα μου και ταυτόχρονα πρόκληση για όλους μας είναι ένας ισχυρός Δήμος Αμυνταίου που θα παρέχει υψηλό βιοτικό επίπεδο στους ανθρώπους που διαβιώνουν σε αυτόν με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον.

Δηλώνω παρών σ’ αυτή τη μάχη του δήμου μας για το μέλλον που του αξίζει.



Γεώργιος Ε. Ψαλλίδας

Νομαρχιακός Σύμβουλος

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΛΕΞΗ ΑΓΝΩΣΤΗ ΣΗΜΕΡΑ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΣΑΝ ΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΠΟΥ ΣΩΖΟΥΝ ΚΑΠΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΤΙΔΑ. ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ.

papagr είπε...

ΕΝΤΙΜΟΣ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΟΔΙΚΑΙΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΣΦΥΡΙΖΕΙ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ.....

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ Κ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ Κ ΚΕΙ.C