Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου 2010

155 μετανάστες ψηφίζουν στις δημοτικές εκλογές στο Ν ΦΛΩΡΙΝΑΣ- Αναλυτικά σε κάθε δήμο

Για πρώτη φορά, στις προσεχείς δημοτικές εκλογές ψηφίζουν 155 ομογενείς και μετανάστες που ζουν νόμιμα και μακροχρόνια στην ΦΛΩΡΙΝΑ-Ελλάδα. Από αυτούς, οι 59 ψηφίζουν στο δήμο ΦΛΩΡΙΝΑΣ.
Δείτε αναλυτικά τον ακριβή αριθμό των εγγραφέντων σε κάθε δήμο, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, έχει ως εξής:

5001 ΑΕΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ 4

5002 ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ 22
5008 ΝΥΜΦΑΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ 1
5009 ΠΕΡΑΣΜΑΤΟΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ 23
5010 ΠΡΕΣΠΩΝ ΦΛΩΡΙΝΗΣ 25
5011 ΦΙΛΩΤΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ 21
5012 ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ 59

Όσοι εκλογείς θα εγγράφονται στο εξής, θα μπορούν να ψηφίσουν από τις επόμενες εκλογές και μετά. Υπενθυμίζεται δε ότι οι ομογενείς και μετανάστες συμμετέχουν μόνον στις δημοτικές εκλογές και όχι στις εκλογές για την ανάδειξη των οργάνων της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, ενώ μπορούν να συμμετέχουν ως υποψήφιοι και να εκλεγούν μέχρι και το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, «με τον τρόπο αυτό ενεργοποιείται στις τοπικές κοινωνίες των νέων Δήμων, που ιδρύει το σχέδιο "Καλλικράτης", μια διαδικασία δραστικής ένταξης των νόμιμων μεταναστών που ενισχύει και θωρακίζει την συνοχή του κοινωνικού ιστού της χώρας. Την ίδια στιγμή διαψεύδονται όλοι όσοι επίμονα διεκήρυσσαν τους τελευταίους μήνες ότι το μέτρο της συμμετοχής των μεταναστών στις δημοτικές εκλογές αποβλέπει δήθεν στη ψηφοθηρία, αλλά και καταρρέουν παταγωδώς τα φοβικά μυθεύματα περί αλλοίωσης της εθνικής υπόστασης του εκλογικού σώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: