Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΣΑΜΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

Από την εποχή της Τουρκοκρατίας ήταν με τον ισχυρό (Τούρκους). Άρπαζαν έκλεβαν από τους χωριανούς και γείτονές τους. Έτσι είχαν και την γη, «αρπαγμένη» με την ανοχή των Τούρκων… Όταν οι «προστάτες τους εκδιώχτηκαν (1912-13) έζησαν εδώ με όλα τα προνόμια και χωρίς να τους πάρει κανείς πίσω τις (από παλιά κλεμμένες από χριστιανούς κατοίκους ) περιουσίες τους καθώς και τα προνόμια.



Φωτό: Ένοπλοι Τσάμηδες στο πλευρό των Γερμανων κατακτητών!!!
Το 1912-13 επικράτησε η Λατινική Γραφή στην Αλβανία με «Βέτο» του Πάπα της Ρώμης ενώ ήταν να «υιοθετήσει» η Αλβανία την Ελληνική γραφή.Ως τότε ο γειτονικός λαός δεν είχε γραφή
.
Το 1940 Πριν ξεκινήσει ακόμη ο πόλεμος οι Τσάμηδες πανηγύριζαν υπέρ του Μουσολίνι και απειλούσαν σε κάθε ευκαιρία τον ντόπιο πληθυσμό…(Χωριανούς τους και γείτονές τους, μερικές φορές).
Όταν έφτασε ο στρατός του Μουσολίνι ξέχασαν τους «φίλους και γείτονες Χριστιανούς» και ενώ είχαν Ελληνική υπηκοότητα βάλανε φωτιές σε χωριά μας, σκοτώνανε σε ενέδρες συνήθως άμαχους, διότι οι μάχιμοι είχαν βγει αντάρτες, συμπράξανε με τον κατακτητή, ρουφιανεύανε Έλληνες αντάρτες.
Όλα αυτά γιατί τους είχαν υποσχεθεί κάποιοι από Αλβανία αυτονόμηση (;), Ενώ αποτελούσαν εδώ μειονότητα το πολύ 20% του λαού.
Όταν τελείωνε ο πόλεμος και υποχωρούσαν οι Γερμανοί και Ιταλοί, οι αντάρτες μας απομάκρυναν τους προδότες, οι οποίοι έφυγαν σκοτώνοντας όποιον εύρισκαν στο δρόμο τους. Δεν ήξεραν όμως προς τα πού να πάνε… Κάποιοι έφυγαν για Τουρκία.* Οι περισσότεροι τελικά γύρισαν προς Αλβανία.
Πριν ξεκινήσει ο εμφύλιος αφού οι ντόπιοι αντάρτες ήταν στον Ζέρβα αυτοί αμέσως προτίμησαν τους κομμουνιστές..!!! επιδίωκαν πάντα αντιπαλότητα με τον ντόπιο πληθυσμό…
Εφ όσον επικράτησαν οι φίλοι τους οι κομμουνιστές στην Αλβανία, ο «σύντροφος» Ενβέρ τους ταχτοποίησε με καιρό με αποζημιώσεις που πήρε από το Ελληνικό κράτος.
(Εκτός και δεν το ξέρουν !).
Εκείνοι δημιουργούσαν συμμορίες και περνώντας τα σύνορα ερχόταν και συνέχιζαν τις δολοφονίες και τις αγριότητες. Όσοι συλλαμβάνονταν από την αστυνομία και τον στρατό περνούσαν στρατοδικείο στα Γιάννενα και καταδικαζόταν ανάλογα.
Στα διεθνή δικαστήρια έχουν τιμωρηθεί και χαρακτηριστεί (και είναι) εγκληματίες πολέμου και αυτή η ποινή δεν εξαλείφεται και δεν παραγράφεται ΑΙΩΝΙΩΣ !!!

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΣΑΜΗΔΕΣ
Οι περισσότεροι ήταν κάποτε παλιά και Αρβανίτες αλλαξοπιστήσαντες οι οποίοι λόγω κοινής θρησκείας με προσκυνημένους Έλληνες και Αλβανούς, παντρευόταν με Τούρκους λόγω κοινής Θρησκείας. Αυτό το συνονθύλευμα εθνικοτήτων ήταν οι Τσάμηδες Μουσουλμάνοι, που και σήμερα μισούν το Ελληνικό στοιχείο και «γλύφουν» όποιον θεωρούν ισχυρό για να επαναλάβουν την ιστορία. Δεν διδάχτηκαν από αυτήν και δεν μετανόησαν και πότισαν και τα παιδιά τους με μίσος. Είτε ζουν, λαθρομετανάστες στην Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική, είτε στην Αλβανία…

Οι «Αρβανίτες» στην Ελλάδα είναι Δωριείς, υπερήφανοι που είναι Έλληνες.
* Έχυσαν το αίμα τους για την Ελλάδα και θα το ξανακάνουν αν χρειαστεί…!!!!

* Σ.Σ.: ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: