Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010

«Πνίγονται» από μόλυβδο οι Πρεσπες


Μέτρια και ελλιπής είναι η οικολογική κατάσταση στα μισά ελληνικά ποτάμια και λίμνες σύμφωνα με την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής. Απολύτως κακή είναι η κατάσταση στο 1,2% των ελληνικών υδάτων. Η Επιτροπή ενημερώθηκε χτες σχετικά από τον Ειδικό Γραμματέα της Κεντρικής Υπηρεσίας Υδάτων του υπουργείου Περιβάλλοντος κ. Α. Ανδρεαδάκη.

Πάντως η κατάσταση φαίνεται να είναι καλή σε ό,τι αφορά τοξική ρύπανση, εκτός από μεμονωμένες περιοχές. Ωστόσο, καταγράφονται υπερβάσεις κυρίως σε ό,τι αφορά στο μόλυβδο, στο νικέλιο και τον υδράργυρο.

Υπέρβασεις
Ειδικότερα οι υπερβάσεις σε μόλυβδο αφορούν 20 περιοχές: Μεγάλη Πρέσπα, Κορώνεια, Λίμνη Αβρακία, Αλιάκμονας, Λίμνη Πολυφύτου, Βεγορίτιδα, Αξιός, Μικρή Πρέσπα, Εβρος, Αρδας, Νέστος, Βιστωνίδα, κ.ά.)

1 σχόλιο:

daskalos είπε...

Προς το Blog σας
Ένα νέο blog γεννήθηκε με σκοπό να δώσει βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατότητα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες
Ζητάμε και την δική σας στήριξη καθώς το Blog προωθεί τις απόψεις των Blogger και των πολιτών, και όχι δικές μας…..
www.ksipnistere.blogspot.com

www.ksipnistere.gr
Βάλτε και εμάς στη λίστα με τα ιστολόγια σας... ότι θέλετε μπορείτε να το στείλετε στο e-mail μας και από κάτω το link σας και δημοσιεύετε ακέραιο.