Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Δέκα χρόνια έκλεισε το Νομαρχιακό Ωδείο Φλώρινας


Εκδήλωση για τα 10 χρόνια λειτουργίας του Νομαρχιακού Ωδείου Φλώρινας, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας, «Θεόδωρος Αγγελόπουλος».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, βραβεύτηκε το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο του Ωδείου, το οποίο αποτελούνταν από τους:

1. κ. Τραϊανός Πετκάνης, πρώην Νομάρχης, ως Πρόεδρος του 1ου Διοικητικού Συμβουλίου του ΩΝΑΦ.

2. κ. Στέφανος Γιαγκούλης, πρώην Δήμαρχος Αμυνταίου, ως μέλος του 1ου Διοικητικού Συμβουλίου του ΩΝΑΦ.

3. κ. Ντάνη Δοσίου, Βιολονίστα με διεθνή καριέρα- Καθηγήτρια στην έδρα βιολιού του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, ως μέλος του 1ου Διοικητικού Συμβουλίου του ΩΝΑΦ.

4. κ. Δημοσθένης Μούσιος, μαέστρος μικτής χορωδίας Αριστοτέλη- Καθηγητής Μουσικής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Φλώρινας, ως μέλος του 1ου Διοικητικού Συμβουλίου του ΩΝΑΦ.

5. κ. Παναγιώτης Τουτσίδης, ως μέλος του 1ου Διοικητικού Συμβουλίου του ΩΝΑΦ.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν η διευθύντρια του Ωδείου, Δόμνα Ευνουχίδου και ο νομάρχης Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος.

Η ίδρυση του Ωδείου Φλώρινας ξεκινάει το 1997.
Ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε και υλοποίησε το σπουδαίο αυτό έργο, που χαρακτηρίζεται για την μοναδικότητα του, που ταιριάζει με τον μεγάλο πολιτισμό του τόπου μας, είναι ο πρώην Νομάρχης Τραϊανός Πετκάνης.

Σήμερα το Ωδείο έχει μια πληρότητα και επάρκεια, γιατί λειτουργούν τμήματα, μουσικής προπαιδείας, πιάνου, κλασικής κιθάρας, βιολιού, κλασικού κλαρινέτου, παραδοσιακού κλαρίνου, βυζαντινής μουσικής, ακουστικής κιθάρας, αρμόνιου, ακορντεόν, κρουστών, μπουζουκιού, ανώτερων θεωρητικών και χορωδίας. Από το 2009 προστέθηκαν τα τμήματα ελαφρού τραγουδιού και μονωδίας, βιολοντσέλου, φλογέρας και τζουρά.

Στη δεκαετή λειτουργία του, με την αρωγή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, παρουσιάζει αξιόλογη πορεία με πλούσιο και πολύμορφο έργο και παράλληλες εκδηλώσεις, ικανοποιώντας έτσι όχι μόνο τα παιδιά που φοιτούν στο Ωδείο αλλά και τους φιλόμουσους συμπολίτες μας.

Το Ωδείο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φλώρινας κατά το ακαδημαϊκό έτος 2000-2001, ξεκίνησε με 27 καθηγητές και 160 μαθητές στη Φλώρινα και το Αμύνταιο και έφτασε το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010 να έχει 446 μαθητές και 41 καθηγητές.

Η εκδήλωση έκλεισε με ομιλία του Δημήτρη Ιωάννου, καθηγητή του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Η ιστορία της κιθάρας μέσα από τις εικόνες», ενώ την εκδήλωση έκλεισε το ρεσιτάλ κιθάρας της Ελενας Παπανδρέου, καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: