Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

ΚΑΙ ΑΛΑΞΑΜΕ ΚΑΙ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ !!!




Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΥΙΟΘΕΤΕΙ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Σε δραματικό ύφος ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου εξήγγειλε το έκτακτο πακέτο μέτρων για να σωθεί η οικονομία και να στηριχτεί από τις Βρυξέλλες. Τα κύρια σημεία των πρωθυπουργικών εξαγγελιών είναι η αύξηση των ορίων ηλικίας, το πάγωμα όλων των μισθών στον Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, το πάγωμα των προσλήψεων, οι συγχωνεύσεις Οργανισμών στο δημόσιο και η πρόσθετη φορολόγηση των καυσίμων.

Το σημαντικό είναι ότι από όλα αυτά, μόνο το τελευταίο μέτρο -έξτρα φορολόγηση καυσίμων- θα αποδώσει μέσα στο 2010, ενώ όλα τα υπόλοιπα από το 2011 και μετά! συνεπώς δεν αποκλείεται οι σημερινές εξαγγελίες (με τις οποίες πήγε στις εκλογές του Οκτωβρίου ο Κώστας Καραμανλής και συνετρίβη) να μην είναι οι τελευταίες…

********

Πάγωμα μισθών για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους και αύξηση του φόρου στα καύσιμα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, με δηλώσεις του προς τον ελληνικό λαό. Προανήγγειλε αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. «Ήρθε η ώρα να πάρουμε γενναίες αποφάσεις και στην Ελλάδα», είπε, υπογραμμίζοντας ότι ζούμε μία κρίση χωρίς προηγούμενο για τα δεδομένα της μεταπολίτευσης και οφείλουμε να δράσουμε άμεσα και αποφασιστικά. Δεσμεύτηκε για ελαφρύνσεις στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, μέσω του νέου φορολογικού συστήματος.
Με τη φράση “είναι εθνικό μας χρέος να ακυρώσουμε τις πράξεις που θα σπρώξουν τη χώρα στον γκρεμό” ο πρωθυπουργός προχώρησε στην ανακοίνωση των πρόσθετων μέτρων που αποσκοπούν στην άμεση μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος:
• Έκανε γνωστό ότι στο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα, θα συμπεριληφθεί διάταξη για την αύξηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα προκειμένου να υπάρξει “άμεση απόδοση στο σκέλος των εσόδων από το 2010”
• Ζητώντας από τους δημοσίους υπαλλήλους “να συνεισφέρουν στη δύσκολη σημερινή συγκυρία” αποφάσισε το καθολικό πάγωμα των μισθών για το 2010 και υποστήριξε ότι “δεν θα δοθούν αυξήσεις πέραν της ωρίμανσης”. Επίσης, ανακοίνωσε την περικοπή των επιδομάτων κατά 10% “λαμβάνοντας μέριμνα προκειμένου να προστατευτούν τα εισοδήματα των χαμηλόμισθων”. Επίσης, ο Γιώργος Παπανδρέου προανήγγειλε άμεση έναρξη του διαλόγου με την ΑΔΕΔΥ για το νέο μισθολόγιο. Υποστηρίζοντας ότι ήρθε η ώρα να ληφθούν γενναίες αποφάσεις ο πρωθυπουργός προανήγγειλε και αύξηση των ορίων ηλικίας.
• Ο πρωθυπουργός έκανε γνωστό ότι οι βασικές πτυχές του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα. Σε αυτό θα περιληφθούν τα ακόλουθα μέτρα:
* *Αύξηση στη φορολόγηση των επιχειρηματικών κερδών τα οποία δεν επανεπενδύονται. “Τα μερίσματα θα φορολογούνται με τον ίδιο τρόπο όπως και οι αποδοχές των εργαζομένων” είπε ο Γιώργος Παπανδρέου.
* *Αύξηση στη φορολόγηση των υπεράκτιων εταιρειών.
* *Διασταύρωση των εισοδημάτων με τα περιουσιακά στοιχεία των φορολογουμένων προκειμένου να περιοριστεί η φοροδιαφυγή.
“Οι έχοντες και κατέχοντες θα κληθούν να συμβάλλουν περισσότερο στα φορολογικά έσοδα” είπε ο Γιώργος Παπανδρέου “δείχνοντας” στη νέα κλίμακα που θα ενσωματωθεί στο φορολογικό νομοσχέδιο. Ταυτόχρονα, έκανε λόγο για ελάφρυνση των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η χώρα βρίσκεται στο επίκεντρο ενός ευρύτερου κερδοσκοπικού παιχνιδιού, με στόχο το ευρώ. Όπως είπε, λόγω των καταστροφικών επιλογών του παρελθόντος η Ελλάδα αντιμετωπίζεται ως ο αδύναμος κρίκος, με αποτέλεσμα οι όροι του δανεισμού να γίνονται κάθε μέρα επαχθέστεροι, να απειλούν να πνίξουν κάθε προσπάθεια δίκαιων αλλαγών και να τινάξουν στον αέρα τις θυσίες των Ελλήνων. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να λάβει όλα τα μέτρα για να αποφύγει αυτόν τον κίνδυνο, υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι έχει δώσει ρητή εντολή για την επιτάχυνση των προσπαθειών.
Από την Ελευθεροτυπία

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Γιωργάκης είναι πραγματικά αμετανόητος!
Εκεί που ανατρίχιασα απόψε είναι που είπε “είμαι ειλικρινής μαζί σας, όπως πάντα ήμουν”.
Τώρα, ΤΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΣ;
Ο εθνικός μας ψεύτης δεν άλλαξε.
Γι’ αυτό βουλιάζει. . . και μας παίρνει και εμάς κάτω.
Άς όψονται οι αγαθοί που τον ψήφισαν, να τον χαίρονται.
Τους αξίζει μία τέτοια τύχη, εμείς οι υπόλοιποι όμως τί φταίμε;

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ Κ ΕΠΑΥΞΑΝΩ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΗΣΥΧΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΑΣ,ΔΙΟΤΙ ΤΟΝ ΞΕΡΑΜΕ Κ ΔΕΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΜΕ.COMM...