Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΓΑΠ-ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ 1

Τι απ’ όλα αυτά δεν καταλαβαίνει ο κ. Ραγκούσης;
. Τελικά το σύστημα άσκησης πολιτικής μέσω της επικοινωνίας, η οποία εμπεριέχει πλάνες και συνεπικουρείται από τα ΜΜΕ , τείνει να εξελιχθεί σε επικοινωνιακό φασισμό.
Το «διακύβευμα» των όσων ζούμε σήμερα εμπεριέχεται στο όρο «πολιτική αποχαύνωση κάθε υγιούς σκέψης». Θυμίζω τα λόγια του Γάλλου Φιλόσοφου Jean-Paul Sartre : «Ο φασισμός δεν ορίζεται από τον αριθμό των θυμάτων, αλλά από τον τρόπο που τα σκοτώνει».
Η τηλεοπτική δημοκρατία που εγκαθίδρυσε το ΠαΣοΚ προωθεί αποσπασματικά πυροτεχνήματα με σκοπό την στρέβλωση θέσεων και απόψεων. Έτσι συνέβη και σήμερα από τα δελτία των «κεραμιδόγατων της δημοσιογραφίας» , τα οποία στρέβλωσαν πλήρως τη χθεσινή αναφορά του κ. Σαμαρά για το μεταναστευτικό, προβάλλοντας κατά κόρον μια συνερραμμένη επικοινωνιακή απάντηση «κρότου –λάμψης» του Υπουργού Εσωτερικών.
Ο κ. Ραγκούσης ( μέσω του προβαλλόμενου αποσπάσματος εν είδει πολιτικής διαφήμισης) κατηγορεί τον κ. Σαμαρά για ….«τακτική παραπληροφόρησης», με σκοπό «να δικαιολογήσει την απαράδεκτη διολίσθησή του σε ακραίες θέσεις, τακτική που δεν συνάδει με τη σοβαρότητα του θέματος».
Σε πόσο δύσκολη θέση βρίσκεται αλήθεια ο κ. Ραγκούσης για να παραποιεί τις θέσεις της ΝΔ που τις έχει αναλυτικά στη διάθεσή του εδώ και μια εβδομάδα; όπως σωστά του ανταπάντησε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών της ΝΔ κ. Χρήστος Ζώης.
Η χθεσινή δημόσια αναφορά του Προέδρου της ΝΔ στο «Γερμανικό μοντέλο» αφορούσε τη γενικότερη προσέγγιση του μεταναστευτικού προβλήματος στη Γερμανία, όχι το συγκεκριμένο Νόμο περί απόδοσης ιθαγένειας – ο οποίος, άλλωστε, είναι πολύ αυστηρός.
Προς αποκατάσταση της αλήθειας σημειώνονται τα εξής: Για παράδειγμα το Γερμανικό μοντέλο δεν δίνει ψήφο στους (μη πολιτογραφημένους) μετανάστες στις δημοτικές εκλογές. Ούτε η Γαλλία. Το Σχέδιο Ραγκούση δίνει!
Το Γερμανικό μοντέλο έδωσε ιθαγένεια στα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στη Γερμανία, αλλά όχι αναδρομικά. Ο σχετικός Νόμος ψηφίστηκε το 1999, αλλά ισχύει μόνο για όσα παιδιά γεννήθηκαν μετά το 2000. Το «Σχέδιο Ραγκούση» δίνει ιθαγένεια ….αναδρομικά Πρόκειται για πολύ μεγάλη διαφορά…
Το Γερμανικό μοντέλο, δίνει ιθαγένεια στα παιδιά μεταναστών με οκτώ χρόνια νόμιμη παρουσία στη Γερμανία, πριν από τη γέννησή των παιδιών. Το «Σχέδιο Ραγκούση» δίνει ιθαγένεια στα παιδιά μεταναστών που συμπληρώνουν πενταετία ακόμα και μετά τη γέννηση των παιδιών. Κι αυτό κάνει επίσης πολύ μεγάλη διαφορά…
Tο Γερμανικό μοντέλο έχει σαφείς ασφαλιστικές δικλείδες, ώστε η μεταναστευτική πολιτική να μη λειτουργήσει ως μαζική και «αυτόματη» νομιμοποίηση των πάντων. Η ΝΔ πρότεινε τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα από γονείς νόμιμους μετανάστες, να παίρνουν ιθαγένεια στη ενηλικίωσή τους, έχοντας προηγουμένως παρακολουθήσει τουλάχιστον την 9ετή υποχρεωτική, για όλα τα ελληνόπουλα, εκπαίδευση.
Συνεπώς, το μεν γερμανικό μοντέλο έχει ασφαλιστικές δικλείδες και μάλιστα πολύ αυστηρές, και κανείς δεν μπορεί να καταγγείλει τον Καγγελάριο Σρέντερ, ο οποίος τις ψήφισε, ως…. «ακραίο»!
Στη δε πρόταση της ΝΔ η ασφαλιστική δικλείδα που κυριαρχεί είναι η συμμετοχή στην «ημετέρα παιδεία». Τι απ’ όλα αυτά δεν καταλαβαίνει ο κ. Ραγκούσης ;
Ημερομηνία ανάρτησης: 18 Ιανουαρίου 2010 από politis-gr blog

Δεν υπάρχουν σχόλια: