Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Διατήρηση της ΕΡΑ Φλώρινας και του Πομπού μεσαίων

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο

Θέμα: Διατήρηση της ΕΡΑ Φλώρινας και του Πομπού μεσαίων
            κυμάτων του ραδιοσταθμού.

Σε συνέντευξη τύπου του Υπουργού Επικρατείας και Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Ηλία Μόσιαλου με θέμα «Αναδιοργάνωση της ΕΡΤ Α.Ε.», που αναρτήθηκε στον ιστότοπο ekprosopos.gov.gr, ο Υπουργός δήλωσε ότι, καταργούνται 15 από τους 20 πομπούς στα Μεσαία και διατηρούνται 5 από αυτούς για εθνικούς λόγους, ενώ συγχωνεύονται διοικητικά οι υφιστάμενοι 19 Περιφερειακοί Ρ/Σ σε 9 σε επίπεδο Κρατικών Περιφερειών.
            Στη συνέντευξη αυτή και σε άλλες αναφορές για το θέμα, ο κ. Μόσιαλος, δε διευκρινίζει, ποιοι είναι οι 5 πομποί οι οποίοι θα διατηρηθούν και πως εννοεί  τους εθνικούς λόγους, που επιβάλλουν τη διατήρησή τους. Έτσι, εύλογα δημιουργούνται ερωτηματικά. Η διατήρηση του πομπού της Φλώρινας για εθνικούς λόγους είναι αυτονόητη σε μια περιοχή με δύο σύνορα, τα Ελληνοσκοπιανά και τα Ελληνοαλβανικά.
Η Fyrom από τη μια εντείνει την αλυτρωτική προπαγάνδα, προκαλεί θρασύτατα, στήνει ανδριάντες του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Φιλίππου σε κάθε πόλη και χωριό, εξαπολύει εγκάθετους που ανακοινώνουν ακόμα και την ίδρυση «μακεδονικών» ραδιοσταθμών σε πόλεις της Β. Ελλάδας, ενισχύει με υποδομές και με κάθε μέσο τα σύνορα της, κυριαρχεί στα ερτζιανά με αρκετές συχνότητες.
Η Αλβανία, από την άλλη, κωφεύει σκόπιμα στην προπαγάνδα των εθνικιστών της για μεγάλη Αλβανία και Τσαμουριά.
Το αυτονόητο λοιπόν, η διατήρηση δηλαδή του πομπού του ραδιοσταθμού της Φλώρινας για εθνικούς λόγους, δεν κατονομάζεται ευθέως. Για τους ίδιους λόγους η ΕΡΑ Φλώρινας πρέπει να εξαιρεθεί από τα σχέδια συγχωνεύσεων εκτός αν αυτή η περιβόητη συγχώνευση αφορά αποκλειστικά την καθιέρωση πλέον ενιαίας διοίκησης χωρίς να θίγονται οι υπόλοιπες υφιστάμενες δομές και λειτουργίες.  

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1) Συμμερίζεται το αυτονόητο, που επιβάλλει για εθνικούς λόγους τη διατήρηση του πομπού της Φλώρινας και του σταθμού της ΕΡΑ;
2)  Θα διατηρηθεί το τοπικό πρόγραμμα των 51 ωρών την εβδομάδα;
3) Δεσμεύεται ότι διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας των 13 εργαζομένων της ΕΡΑ Φλώρινας;           
                  
Αθήνα 26/9/2011                                             Ο ερωτών Βουλευτής


                                                                     Ευστάθιος Κωνσταντινίδης
                                                                     Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια: