Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011

ΣΩΠ ΑΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ

       Φλώρινα 18/01/2011
         
Ξεκίνησε η νέα χρονιά για τους εργαζόμενους και έγινε η πρώτη συνεδρίαση του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ για την νέα χρονιά, βάζοντας νέους στόχους  και δράσεις επίλυσης των προβλημάτων του 2010. Ξεχνώντας τους πανηγυρισμούς που ¨κάνανε ¨ από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την κατασκευή της 5ης μονάδος Πτολεμαΐδας και την 2η Μελίτης, έχοντας πατήσει το μαγικό κουμπί που έσβησε την πρώτη μονάδα της Πτολεμαΐδας, μέσα σε φιέστες – χαμόγελα και φωτογραφίες μαζί με την υπουργό κ. Μπιρμπίλη, τους βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Με την νέα χρονιά άρχισαν σιγά σιγά να βγαίνουν σαν ΄΄τυφλοπόντικες΄΄ από τα λαγούμια και να ανακαλύπτουν αυτά τα οποία κάποιοι από μας έλεγαν, για τα οποία τότε μας κατηγορούσαν ως υπερβολικούς και ανεύθυνους λαϊκιστές (το δεύτερο γίνετε και σήμερα) και να προβληματίζονται έντονα. 
Ενώ πριν λίγο καιρό κατηγορούσαν για δημαγωγούς και καιροσκόπους όσα στελέχη τους έλεγαν ότι αυτά που λέτε στους εργαζόμενους και στην κοινωνία: οι περικοπές δεν θα είναι τόσες όσες λέει ο Παπακωνσταντίνου, η οικονομική ανταπόδοση στο ασφαλιστικό μας δεν θα μειωθεί, δεν θα θιγούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης από τις αλλαγές του ασφαλιστικού νόμου, κ.α.
Αύριο, ίσως να ανακαλύψουν και το πτώμα του ασφαλιστικού φορέα, του συνταξιοδοτικού, των ορίων ηλικίας, της μείωσης των μισθών μας, την κατάργηση των επιδομάτων, των δώρων και να ΄΄κλαίνε΄΄, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό και την κακή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Θα (ξανα) ενημερώσουν για τα (ίδια) προβλήματα, θα προασπίσουν τα
 συμφέροντα, θα απαιτήσουν να σταματήσουν οι οικονομικές σπατάλες στην επιχείρηση ,να εφαρμοστούν οι αποφάσεις και οι νόμοι, θα έρθουν σε ρίξει με κακές αντιλήψεις και νοοτροπίες.
Αλήθεια, όλα αυτά θα κάνει το Δ.Σ. του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ το επόμενο διάστημα.
Αυτό  που δεν θα κάνει, θα είναι να πει την αλήθεια και να απολογηθεί: για την διαχείριση των μέτρων της κυβέρνησης, για την προάσπιση των συμφερόντων των δικών τους και των κολλητών τους, για την μη συμμόρφωση σε αποφάσεις των εργαζόμενων και των δικαστηρίων, στις διατάξεις του καταστατικού του σωματείου, για την αύξηση της συνδρομής των μελών στην παρούσα δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και των εργαζόμενων, για τις σπατάλες των χρημάτων του σωματείου.
Αποφάσισαν αύξηση της συνδρομής για να καλύψουν τις οικονομικές ανάγκες του σωματείου,
τις ανάγκες για να ικανοποιήσουν το πείσμα τους και να επιβάλουν με τσαμπουκά τους φίλους τους και όχι αυτούς που οι εργαζόμενοι επέλεξαν. Επιδίδονται σε ηρωισμούς με ΄΄ξένα΄΄ λεφτά (των εργαζόμενων).
        Τις ανάγκες των υπέρογκων δικαστικών εξόδων που οδηγούν το σωματείο με την συμπεριφορά τους.
Για την συνεχιζόμενη παρανομία τους να μην σέβονται και να μην υλοποιούν την απόφαση των δικαστηρίων για την συγκρότηση του Σω.Π Μελίτης και να έχουν τους διορισμένους φίλους τους.
                 Δυστυχώς για αυτούς όμως το πανηγύρι τελείωσε, ας το καταλάβουν.
Τις αποφάσεις των δικαστηρίων μπορεί να τις γράφουν εκεί που νομίζουν και να μένουν ατιμώρητοι.
Την ετυμηγορία των εργαζόμενων όμως όχι, γιατί ο εργαζόμενος τιμωρεί όποιον δεν τον σέβεται.
         Ο δρόμος του συνδικαλιστή είναι μακρύς, με θυσίες (προσωπικές και οικονομικές) και σκοπό την προάσπιση των συμφερόντων των εργαζόμενων και την επίλυση των προβλημάτων του.
 Όποιος τον αντέχει τον περπατά,
όποιος όχι βρίσκει αλλού την λύση των υπαρξιακών, οικονομικών, προσωπικών, πολιτικών  λόγων του. 
                                                          
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΑΒΕΛΛΑΡΗΣ Ν.                                                        ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: