Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

ΑΞΙΑ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Δ. ΝΕΟΧΩΡΑΚΙΟΥ

Μετά από ενέργειες της προέδρου του δημοτικού διαμερίσματος Νεοχωρακίου Μαρίας Γκιορτζινης   μπόρεσαν να υποβληθούν σε δωρεάν μαστογραφία  οι γυναίκες του χωριου  από τη κινητή μονάδα μαστογράφου της Αντικαρκινικής Εταιρείας Ελλάδος.
«Στόχος μας είναι με την προσπάθεια αυτή» τόνισε ο γραμματέας της εταιρείας και διευθυντής της κλινικής μαστού του Νοσοκομείου Αγίου Σάββα κ. Ελευθέριος Φιλόπουλος σε συνέντευξη του στην ΕΡΑ Φλώρινας «να δώσουμε την δυνατότητα και στις γυναίκες των ακριτικών και απομακρυσμένων περιοχών να υποβληθούν σε έλεγχο για καρκίνο του μαστού καθώς δεν έχουν την δυνατότητα να το κάνουν στη δική τους περιοχή».
 Όπως είπε ακόμα, ο καρκίνος του μαστού πλέον θεραπεύεται και έχουμε ένα μικρό ποσοστό θνησιμότητας  αλλά καλό θα είναι οι γυναίκες κυρίως των 40 ετών και άνω να υποβάλλονται δύο φορές τον χρόνο σε έλεγχο για καρκίνο του μαστού.Ο δωρεάν έλεγχος των γυναικών από την κινητή μονάδα θα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 και την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου στο δ.δ. Νεοχωρακίου.
Πηγη ΕΡΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ontos poly kalh proedros h mariam, kai giayto vgainei me diafora

Ανώνυμος είπε...

mpravo sthn mairh mas..ths aksizoun polla sygxarhthria! einai drasthria proedros kai ths aksizei na ksanavgei polles akoma tetraeties.. mpravo mairh..