Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Επιστολή Προς την Υπουργό Παιδείας απο την Όλγα Μούσιου-Μυλωνά

Επιστολή
Προς την Υπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κ. Άννα Διαμαντοπούλου


Φλώρινα, 28-9-2010

Αξιότιμη κ. Υπουργέ,

Με αφορμή την αναστολή λειτουργίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας από 28 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 4 Οκτωβρίου 2010 με πρωτοβουλία του Συλλόγου των φοιτητών, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την πραγματοποίηση ελάχιστων αποσπάσεων εκπαιδευτικών στο εν λόγω Τμήμα, σας παρακαλούμε να επανεξετάσετε το θέμα και, στο πλαίσιο της ορθολογικής κατανομής των εκπαιδευτικών, να ικανοποιήσετε τις ανάγκες του Τμήματος σε αποσπασμένο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Η Πρακτική άσκηση των φοιτητών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας είναι μια σημαντική διάσταση του
Προγράμματος Σπουδών και ουσιαστική παράμετρος για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των μελλοντικών δασκάλων. Απαρτίζεται από διαδοχικές φάσεις εξειδίκευσης, κατά τις οποίες οι φοιτητές παρακολουθούν και διδάσκουν στις σχολικές τάξεις και αποκτούν πολύτιμη διδακτική εμπειρία και ετοιμότητα για να διδάξουν στα σχολεία.          

Παράλληλα, οι φοιτητές θέτουν και άλλα μείζονα θέματα, όπως το ζήτημα των κτιριακών υποδομών του Πανεπιστημίου της Φλώρινας, των συγκοινωνιών του ΟΣΕ, κ.ά., τα οποία θα κληθούμε να επιλύσουμε από κοινού, εμείς ως τοπική κοινωνία και εσείς ως κεντρική διακυβέρνηση. Το τρέχον και άμεσο είναι αυτό της απόσπασης των απαιτούμενων εκπαιδευτικών για να ξεκινήσουν τα μαθήματα. 

Στο τιτάνιο εγχείρημά σας για την ουσιαστική ανασυγκρότηση και αναβάθμιση του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος σε όλες του τις βαθμίδες, μια παρέμβαση που στοχεύει να καταστείλει τις παθογένειες δεκαετιών, θα μας βρείτε αρωγούς. Σε ό,τι αφορά τη χωροταξική και θεματική αναδιάρθρωση των Πανεπιστημιακών Τμημάτων θεωρούμε ότι, στο νέο τοπίο που θα δημιουργηθεί μετά από ενδεχόμενες συνενώσεις, θα ενεργήσετε ώστε οι αποφάσεις σας για τον τόπο μας όχι απλά να μην θίξουν, αλλά να συμβάλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη και την πρόοδο της τοπικής ακαδημαϊκή κοινότητας και συνολικά του νέου διευρυμένου Δήμου Φλώρινας.

Εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο σας!

Με ειλικρινή εκτίμηση

Όλγα Μούσιου-Μυλωνά
Υποψήφια Δήμαρχος Φλώρινας

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"με πρωτοβουλία του Συλλόγου των φοιτητών"
__________________________________

ΔΕΝ είναι πρωτοβουλία του Συλλόγου των Φοιτητών κ. Μούσιου, αλλά ΑΠΟΦΑΣΗ του Προέδρου του Τμήματος και της Γενικής Συνεύλευσης των μελών Δ.Ε.Π.

(προς αποκατάσταση της αλήθειας...)

Ανώνυμος είπε...

gia to fainesthai to kanei.com