Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΛΓΑΣ ΜΟΥΣΙΟΥ ΜΕ ΕΥΘΕΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΑΙΜΙΛΙΟ ΑΣΠΡΙΔΗ

Ανοιχτή επιστολή

Προς τον Υπουργό και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής άμυνας
από τη Μείζονα Μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας
Φλώρινα, 17-8-2010


Αξιότιμε Υπουργέ, κ. Ε. Βενιζέλο,
Αξιότιμε Υπουργέ Αναπληρωτή, κ. Π. Μπεγλίτη,

ως Δημοτικοί Σύμβουλοι της Μείζονος Μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας (και ενδεχόμενα και πάλι υποψήφιοι για το Δήμο της Φλώρινας με τη στήριξη του ΠΑ.ΣΟ.Κ.) παίρνουμε την πρωτοβουλία να σας ενημερώσουμε για δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Βήμα της Φλώρινας» (17-8-2010, σελ. 1 και 4), σύμφωνα με το οποίο η «Δημοτική Κίνηση Πολιτών Φλώρινας» και ο επικεφαλής ανεξάρτητος (κατά τη δήλωσή του) υποψήφιος κ. Α. Ασπρίδης αναφέρει ότι «μετά από συνάντηση που είχε με τον Υπουργό, κ. Βενιζέλο, και τον αρχηγό του Γ.Ε.Σ., Αντιστράτηγο, κ. Φ. Φραγκούλη, έθεσε το θέμα της παραχώρησης μέρους του στρατοπέδου Σκιαδόπουλου για την κάλυψη αναγκών του διευρυμένου δήμου, ένα αίτημα που έγινε τελικά αποδεκτό και οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από τον ίδιο αρχηγό Γ.Ε.Σ. κατά την τελευταία επίσκεψή του στη Φλώρινα» (αντιγράφω αυτολεξεί και σας αποστέλλω το σχετικό φύλλο της εφημερίδας, αρ. 3205/17-8-2010), προφανώς αναφερόμενος στην ανακοινωμένη ήδη επίσκεψη του κ. Φραγκούλη στις εκδηλώσεις «Πρέσπεια», 21 και 22 Αυγούστου, όπου και θα του απονεμηθεί τιμητική διάκριση.

Καταρχήν, θεωρούμε ότι εμπλέκονται ΑΔΙΚΑ και εν αγνοία τους τα ονόματα του Υπουργού, κ. Βενιζέλου, και του αρχηγού του Γ.Ε.Σ., Αντιστράτηγου, κ. Φ. Φραγκούλη, σε μια υπόθεση δημιουργίας προεκλογικών εντυπώσεων και είμαστε αναγκασμένοι να κινηθούμε δημόσια μετά το προαναφερθέν δημοσίευμα, γιατί:


1. Δεν υπάρχει ανάλογο προηγούμενο παραχώρησης στρατοπέδου που βρίσκεται σε λειτουργία.
 Τα ως τώρα παραχωρηθέντα από τον κ. Βενιζέλο ήταν στρατόπεδα που δεν λειτουργούσαν επί μακρό χρονικό διάστημα.

2. Επίσης, δεν υπάρχει ανάλογο προηγούμενο παραχώρησης στρατοπέδου με αίτημα ενός προσώπου αποκλειστικά, χωρίς το προηγηθέν αίτημα της τοπικής κοινωνίας και προφανώς δεν είναι δυνατόν να παίρνονται τόσο σοβαρές αποφάσεις χωρίς την έκφραση άποψης από τους θεσμικούς φορείς του Δήμου Φλώρινας (Δήμος, Νομαρχία, κλπ.) και τους πολίτες.

3. Δεν είθισται να επιλέγεται υπηρεσιακός παράγοντας για την ανακοίνωση μιας σημαντικής πολιτικής απόφασης.

4. Διανύουμε μεταβατική και προεκλογική περίοδο και δεν υπάρχει λόγος να λαμβάνονται βιαστικές αποφάσεις, οι οποίες πιθανόν να λειτουργούν ως προεκλογικές πριμοδοτήσεις.

5. Η μέθοδος της κατάτμησης και της «σαλαμοποίησης» του στρατοπέδου υποβαθμίζει τη μεγάλη οικοπεδική αξία του και τη μελλοντική αξιοποίησή του.

6. Η συρρίκνωση του χώρου σχεδόν πάντα συνεπάγεται και συρρίκνωση του αριθμού των στρατιωτικών και πιθανή μετακίνηση της Ταξιαρχίας από τη Φλώρινα.



Αντιλαμβάνεστε ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα προκαλέσει αναστάτωση στην πόλη μας, που είναι η τελευταία συνοριακή πόλη στο τριεθνές Ελλάδας-FYROM-Αλβανίας, έξω από τη γραμμή άμυνας που βρίσκεται στο Κλειδί, μια πόλη που θεωρεί την παρουσία του στρατού ως ένδειξη της προστασίας του κράτους (ακόμα και σε έκτακτες συνθήκες από φυσικές καταστροφές) και επωφελείται παράλληλα από τη διαμονή τόσων στρατιωτικών και την οικονομική λειτουργία τους στην πόλη μας.



Κυρίως, όμως, αγαπητοί κ.κ. Υπουργοί, με την παρούσα δημόσια επιστολή σας ενημερώνουμε για τη δική μας πρόταση που συνίσταται στην ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ του στρατοπέδου ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, μια πολύτιμη τοποθεσία στην καρδιά της πόλης, με το πρώην στρατόπεδο ΤΑΓΑΡΗ, που έχει ήδη παραχωρηθεί στο Δήμο Φλώρινας και βρίσκεται έξω από την πόλη (λειτουργεί κυρίως ως αποθηκευτικός χώρος), με την παράλληλη υποχρέωση να παραχωρηθούν και οι ανάλογες εγκαταστάσεις ανακαινισμένες και διαμορφωμένες σύμφωνα με τις ανάγκες της Ταξιαρχίας. Έτσι, θα κερδίσουμε ως Δήμος έναν μοναδικό χώρο στην καρδιά της πόλης, χωρίς να στερηθούμε την παρουσία του στρατού από την περιοχή μας.



Την πρότασή μας αυτή:



1. Την καταθέσαμε δημόσια στις Συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας στις 21-1-2008 και στις 23-3-2009, όπως αναγράφεται στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας και δημοσιεύεται στις τοπικές εφημερίδες της περιόδου εκείνης (Βήμα της Φλώρινας, Πολίτης, Έθνος, Παρατηρητής, Ηχώ, Περισκόπιο, Πτολεμαίος).

2. Την δημοσιοποιήσαμε σε συνεντεύξεις τύπου στις 9-7-2008 και στις 26-2-2010 (επίσης υπάρχουν τα σχετικά δημοσιεύματα στις τοπικές προαναφερθείσες εφημερίδες).

3. Την κοινοποιήσαμε ήδη σε σχετική μας ηλεκτρονική επιστολή προς τον Αναπληρωτή Υπουργό, κ. Μπεγλίτη, στις 12-8-2010 (στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό μήνυμα).



Με την πεποίθηση ότι θα ενεργήσετε ώστε οι αποφάσεις σας για τον τόπο μας να συμβάλουν στην ανάπτυξη και την πρόοδο του νέου διευρυμένου Δήμου Φλώρινας, ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο σας και ελπίζουμε να μας επισκεφτείτε σύντομα στη Φλώρινα!



Με ειλικρινή εκτίμηση



Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Μείζονος Μειοψηφίας του Δήμου Φλώρινας

Όλγα Μούσιου-Μυλωνά

Μουρατίδης Ιωάννης

Κεβρεκίδου Αλεξάνδρα

Μάγγος Παύλος

Γεωργιάδης Αριστοτέλης





Κοινοποίηση: Γραφείο Πρωθυπουργού

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΠΩΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΠΡΙΔΗ ΚΡΥΒΕΤΑΙ Ο ΠΑΜΠΟΝΗΡΟΣ κος ΛΙΑΝΝΗΣ.
ΜΠΡΑΒΟ ΟΛΓΑ ΧΩΣΤΑ