Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

ΒΕΓΟΡΑ: 80.000 Ευρώ για τον ποταμό Σολό

Το Δημοτικό Διαμέρισμα του Βεγόρα επισκέφθηκε ο Νομάρχης Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος, συνοδευόμενος από κλιμάκιο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φλώρινας, προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος των ζημιών, οι οποίες προκλήθηκαν από τις τελευταίες έντονες στην περιοχή βροχοπτώσεις.

Το μέγεθος των ζημιών είναι μεγάλο και κυρίως έχει επηρεάσει σημαντικά τον ποταμό Σολό, ο οποίος χρήζει άμεσης παρέμβασης για τη διατήρηση των πρανών του.

Οπως διαπιστώθηκε από την αυτοψία, έχουν καταστραφεί τα πρανή του ποταμού και οι ζημιές στα γειτονικά αγροκτήματα είναι πραγματικά μεγάλες.

Ο κ. Βοσκόπουλος, μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας, δήλωσε, ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φλώρινας θα αποστείλει αίτημα προς τον υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννη Ραγκούση, στον οποίο θα εκθέτει το μέγεθος των ζημιών και από τον οποίο θα ζητάει την άμεση οικονομική του παρέμβαση.

Η επιστολή, η οποία εστάλη προς τον υπουργό, είναι η ακόλουθη:

«Αξιότιμε κύριε υπουργέ,

Από το Δημοτικό Διαμέρισμα Βέγορα του Δήμου Αμυνταίου διέρχεται ο ποταμός Σολός, ο οποίος τον τελευταίο καιρό, λόγω έντονων βροχοπτώσεων έχει υποστεί σημαντικές ζημιές στα πρανή του. Τα φερτά στοιχεία, από την ορμή του νερού, έχουν προκαλέσει σημαντικές φθορές.

Αποτέλεσμα αυτών των ζημιών, είναι το πλημμύρισμα γειτονικών αγροτεμαχίων, δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα στους αγρότες της περιοχής, καθώς έχουν καταστραφεί οι παραγωγές τους, ενώ οι περιφερειακοί δρόμοι γύρω από το ποτάμι έχουν υποστεί σημαντικές φθορές και κάποιοι από αυτούς δεν είναι πλέον προσπελάσιμοι.

Οπως θα διαπιστώσετε και από τις φωτογραφίες τις οποίες και σας επισυνάπτουμε, το μέγεθος των ζημιών από τις έντονες αυτές βροχοπτώσεις είναι πραγματικά μεγάλες.

Το κόστος των έργων, τα οποία απαιτούνται για την διόρθωση των ζημιών, ανέρχεται στο ποσό των περίπου 80.000 ευρώ, ποσόν το οποίο δεν μπορεί να καλυφθεί από τον μικρό προϋπολογισμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φλώρινας.

Κύριε Υπουργέ, παρακαλούμε όπως προβείτε στην έκτακτη οικονομική ενίσχυση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φλώρινας, με το ποσό των 80.000 ευρώ, ώστε να μπορέσουμε να διορθώσουμε τις ζημιές που έχουν προκληθεί από έντονα καιρικά φαινόμενα στη συγκεκριμένη περιοχή.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.»
http://www.naftemporiki.gr/localnews/story.asp?id=1788661

Δεν υπάρχουν σχόλια: