Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

ΓΝΩΣΤΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ


Η ιστορία γράφεται μόνο μια φορά και δεν μπορεί να αλλάξει
Σε δηλώσεις και συζητήσεις που θα δείτε στο παρακάτω άκρως διαφωτιστικό βίντεο από γνωστούς Σκοπιανούς παραδέχονται ότι δεν έχουν καμία σχέση με τους Μακεδόνες.
Ποια είναι τα λεπτά σημεία της εξωτερικής μας πολιτικής που μπορούν να πείσουν τον λαό τον Σκοπίων ότι δεν είναι Μακεδόνες;
Την ώρα που Αμερικανοί και διάφοροι μεγαλοεβραίοι χρηματοδοτούν την προπαγάνδα τους;
Ίσως ένα μεγάλο μουσείο που θα φιλοξενήσει όλη την Μακεδονική ιστορία για να προσκαλέσει τους αρχηγούς κρατών που έκαναν το λάθος να αναγνωρίσουν τους Σκοπιανούς ως Μακεδόνες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ http://florinacity.blogspot.com/2010/08/blog-post_10.html
Αν σας άρεσε το θέμα προωθήστε το στους φίλους σας για να τους ενημερώσετε

Η Καθημερινή βία του NOF στον Μακεδονικό λαό(1945 και αρχές του 1946)

Βρετανός διπλωμάτης είχε χαρακτηρίσει τους ενόπλους του Βιτσίου (και του Πάικου) «νταήδες και επαγγελματίες λαιμοκόφτες» χωρίς πολιτικές απόψεις.[82] Σε πολλά σημεία δεν απείχε πολύ από την πραγματικότητα. Σαν τις νυκτερινές διαδρομές τους πάνω στα ορεινά δασώδη μονοπάτια του Βαρνούντα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για να μπουν από τη Γιουγκοσλαβία στην Ελλάδα, έτσι σκοτεινές ήταν πολλές από τις πράξεις τους: Στρατολογούσαν άνδρες «πολύ συχνά με τη βία»[83] και λάβαιναν τρόφιμα με σκαιούς τρόπους,[84] συνήθειες τις οποίες είχαν αποκτήσει επί Κατοχής.[85] Ακόμη έστελναν επιστολές, ζητώντας λίρες ή τις λάβαιναν άμεσα δια της βίας και συμβούλευαν τους στρατεύσιμους να μην καταταχθούν στον Ελληνικό Στρατό.[86] Για να φανούν αρεστοί έδιωχναν τους ξένους βοσκούς που νοίκιαζαν στην περιοχή[87] κι απειλούσαν ιερείς και προκρίτους, όπως π.χ. τον ενορίτη της Καλλιθέας Πρεσπών.[88] Εκδικούνταν, τέλος, αντιπάλους τους με έμμεσο τρόπο, ανατινάζοντας π.χ. ένα μύλο στον Άγιο Παντελεήμονα του Αμυνταίου.[89]

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Αποκαλυπτήρια της προτομής της μακεδονομάχου Ελένης Χατζοπούλου

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής της Μακεδονομάχου Ελένης Χατζοπούλου στο Φυλάκιο του Ελληνικού Στρατού στο Λαιμό, την Τετάρτυη, 29 Δεκεμβρίου 2010.

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής έγιναν από τον Δήμαρχο Πρεσπών, κο Λάζαρο Ναλπαντίδη και το Διοικητή της 15ης Ταξιαρχίας Πεζικού, παρουσία απογόνων της Μακεδονομάχου, μελών της Εθνικής Οργάνωσης Μακεδονομάχων Φλώρινας «Παύλος Μελάς» και κατοίκων της περιοχής.

Κατά την τελετή εψάλει επιμνημόσυνη δέηση και κατατέθηκαν στεφάνια από την Εθνική Οργάνωση Μακεδονομάχων και τον υιό της Μακεδονομάχου, κο Κωνσταντίνο Χατζόπουλο.

 

 

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ

Γεννήθηκε στο Ανταρτικό το 1806. Ο πατέρας της ήταν ιερέας (Ηλίας Χρ. Ευθυμίου), ενώ νωρίτερα ήταν δάσκαλος στο Κρατερό. Μετά το θάνατό του η οικογένεια έλαβε το επώνυμο «Παπαηλιού».