Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΔΕΗ

Σχετικά με την επίσκεψη του κλιμακίου της ΔΕΗ, ο Βουλευτής κ. Κωνσταντινίδης Ευστάθιος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καταρχήν να ζητήσω συγγνώμη, εάν το δελτίο τύπου με το οποίο ανακοινώθηκε η έλευση του κλιμακίου, έγινε αντικείμενο, με δική μου ευθύνη, παρερμηνειών και παρεξηγήσεων. ΄
Θεωρήθηκε σκόπιμο να ζητηθεί από τη ΔΕΗ να πραγματοποιήσει σύσκεψη για την απευθείας ενημέρωση των φορέων της περιοχής και των φορέων της Αχλάδας, για κάθε εξέλιξη και με τη σειρά μας να εκφράσουμε τις απόψεις μας και να αναλύσουμε τα δεδομένα.
Για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα αυτό συνέβη γιατί, οι φορείς και κάτοικοι της Αχλάδας, από την πρώτη στιγμή που τέθηκε θέμα μετεγκατάστασης από τον ιδιώτη, ζήτησαν εγγυήσεις και πιο συγκεκριμένα την εγγύηση του Δημοσίου ή της ΔΕΗ. Η ΔΕΗ πήρε μια γενναία απόφαση, να συμμετέχει για την οριστική λύση του προβλήματος της τοπικής κοινότητας Αχλάδας, πληρώνοντας και να παρακρατήσει το τίμημα από τη σύμβαση, που έχει με τον ιδιώτη για την τροφοδοσία του ΑΗΣ Μελίτης. Πρώτο και κύριο μέλημα, σε κάθε περίπτωση, είναι η κατοχύρωση των συμφερόντων των κατοίκων της Αχλάδας, οι οποίοι, όπως είναι φυσικό, πρέπει να έχουν άμεση γνώση. Από εκεί και πέρα ανακοινώθηκε με το δελτίο τύπου, απλά και μόνο, ή έλευση του κλιμακίου. Δεν απευθύνθηκε πρόσκληση. Και εγώ ήμουν καλεσμένος στη σύσκεψη και όχι διοργανωτής. Όλη η διαδικασία της

Αποτελέσματα εκλογών συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε Φλώρινας για το νέο Δ.Σ και Αντιπροσώπων για την 80η Γ.Σ της Δ.Ο.Ε


Ψήφισαν


417






Έγκυρα
403


Άκυρα - Λευκά
14






ΕΔΡΕΣ

ΔΑΚΕ
200
4

ΠΑΣΚ

170

3

ΕΣΑΚ - ΔΕΕ

33

0




Για το διοικητικό συμβούλιο εκλέγονται :


 Από τη Δ.Α.Κ.Ε. Π.Ε ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Μπάτσιος Ιωάννης        

Παρασχάκη Ξανθίππη 

Ρίσης  Γεώργιος           

Μουρατίδου  Σοφία      

 Από τη Π.Α.Σ.Κ   Π.Ε ΦΛΩΡΙΝΑΣ


Γέρου  Κωνσταντίνος     

Γροσδάνη  Άννα            

Μαζαράκη  Αναστασία   


Για την Ελεγκτική Επιτροπή εκλέγονται:
Από τη Δ.Α.Κ.Ε. Π.Ε ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Τριανταφυλλίδης Λεωνίδας

Ρωμανίδης Μιχάλης
        

Από τη Π.Α.Σ.Κ   Π.Ε ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Θωμάς Κωνσταντίνος


Για τη Γ.Σ ΔΟΕ εκλέγονται:

Από τη Δ.Α.Κ.Ε. Π.Ε ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Αντωνιάδης Αναστάσιος

Μπάτσιος Ιωάννης

Από τη Π.Α.Σ.Κ   Π.Ε ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Τσολοπάνης Κωνσταντίνος

Τσούλης Θωμάς

ΜΗΝΥΜΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Ν.ΦΛΩΡΙΝΑΣ,Στην παρουσίαση στη Φλώρινα του Λευκώματος:Δύο Πόλεις, Δύο Λίμνες μία ιστορία .

Σεβασμιότατε,
Αξιότιμες Αρχές,
Κυρίες και Κύριοι,
 
Η τιμή της πρόσκλησης είναι μεγάλη και η ανταπόκριση σε αυτήν καθήκον. Δυστυχώς και ενώ παρέστην στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη, κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις δε μου επιτρέπουν να ανταποκριθώ στην παρουσίαση του λευκώματος στη Φλώρινα.
Ο τόμος - λεύκωμα  «Δύο πόλεις, δύο λίμνες, μία ιστορία» λαμβάνει τη μορφή πολύτιμης παρακαταθήκης. Αποτελεί την ανόθευτη προσέγγιση μέρους της ιστορίας με αδιάσειστα στοιχεία μέσα από μία επίπονη δουλειά αλλά συνάμα συναρπαστική. Περιέχει αδιάψευστες αποδείξεις, όπλο ενάντια στην αδιάκοπη επιχείρηση διαστρέβλωσης της ιστορίας και της αλήθειας.
Αξίζουν τα πιο θερμά συγχαρητήρια και ευχαριστίες.
Ο βίαιος διαχωρισμός μιας ακμάζουσας μακεδονικής περιοχής έφερε τους Φλωρινιώτες και τους Μοναστηριώτες συνοδοιπόρους, να δημιουργούν μια νέα Φλώρινα και να πραγματοποιούν ένα μικρό θαύμα.

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΕΡΟΙΑΣ ΔΕΗ ΑΛΙΑΚΜΩΝ

Όλα ρευστά σε μαύρο φόντο και στο βάθος Αλιάκμονας.

Έντονες είναι πλέον οι συζητήσεις σε Κυβερνητικό επίπεδο, κατ΄εντολήν βέβαια, για πώληση της ΔΕΗ. Λίγη σημασία έχει εάν πρόκειται για μέρος ή για το σύνολο της ΔΕΗ, διότι ο χρόνος κυλάει πολύ άσχημα εις βάρος μας. Το ξεπούλημα δημόσιας κτήσης, χωρίς ντροπή, ονομάζεται αξιοποίηση. Τίποτε δεν είναι τυχαίο. Όλοι ξέρανε τι συμβαίνει και που πάει «το πράμα». Συγκεκριμένα, τι μπορεί να σημαίνει το ξεπούλημα της ΔΕΗ; Σαν αρχή, μερικά ερωτήματα είναι αναγκαίο να απαντηθούν, αφού αφορούν άμεσα και την περιοχή μας. Οι τοπικοί βουλευτές και άλλοι της Διοίκησης, θα συνεχίσουν να … παρευρίσκονται σε πανηγύρεις, να στέλνουν ευχές εν όψει των εξετάσεων και να εύχονται με πληρωμένες καταχωρήσεις, υγεία, ευτυχία και κάθε πρόοδο, με την ευκαιρία κάθε νέου χρόνου. Θα συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται εντονότατα σε γάμους, βαφτίσεις και κοπές πίτας. Όμως κάποιος πρέπει να απαντήσει. Να ενημερώσει.
            Όταν λένε ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ,

Ανακοίνωση για προσφορά βιβλίων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Διοίκηση του Κ.Α.Α.Κ.Υ.Α.ΜΕΑ. Καστοριάς (www.kaakykas.gr) προκειμένου να αναπτύξει τον τομέα της κοινωνικής  υποστήριξης των Ατόμων με Αναπηρία (Α.μεΑ.) στο πλαίσιο των υποχρεώσεών της, αλλά και παράλληλα, να υποβοηθήσει την ενδοεπαγγελματική ανάπτυξη και τη δια βίου επιμόρφωση του προσωπικού της, δημιούργησε Δανειστική Βιβλιοθήκη,

ΔΑΚΕ ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ

Σύσσωμη η ΔΑΚΕ όλων σχεδόν των πρωτοβάθμιων Σωματείων (και της ΓΕΝΟΠ) ξεκαθαρίζει την  θέση της για τις δηλώσεις του Προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά.
Η θέση μας διαχρονικά παραμένει η ίδια.  ΔΕΗ  51%  στο Δημόσιο . Αυτές είναι και οι αποφάσεις μέσα από τα συνέδρια μας. Αυτές  τις θέσεις πρόβαλε και ο Πρόεδρος όταν ήρθε  στο Λεκανοπέδιο.
Τι άλλαξε από τότε; Ποια μεγάλα οικονομικά συμφέροντα πίεσαν;

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Η Άλωση της Πόλης - 29 Μαΐου 1453

Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης υπήρξε το αποτέλεσμα της πολιορκίας της βυζαντινής πρωτεύουσας, από τον οθωμανικό στρατό, με επικεφαλής τον σουλτάνο Μωάμεθ Β'. Η πολιορκία διήρκεσε από τις 7 Απριλίου ως τις 29 Μαϊου 1453 (Ιουλιανό ημερολόγιο). Όταν τελικά η Κωνσταντινούπολη αλώθηκε, η Βυζαντινή Αυτοκρατορία, έπαψε να υπάρχει.


Κατά τα 1.100 χρόνια ζωής της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, η Κωνσταντινούπολη είχε πολιορκηθεί αρκετές φορές αλλά μόνο μία φορά είχε πέσει στα χέρια αντιπάλων, το 1204 από τους Σταυροφόρους της Δ' Σταυροφορίας.

Η Άλωση του 1204

Τον Μάρτιο του 1204 πραγματοποιήθηκε μεταξύ Βενετίας και Σταυροφόρων συνθήκη, σχετικά με τη διαίρεση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Η πρώτη πρόταση της συνθήκης είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή: «Εν ονόματι του Χριστού, πρέπει να καταλάβουμε, δια των όπλων, την πόλη». Στις 12 Απριλίου η πρωτεύουσα «έπεσε αφού υπέστη την επίθεση αυτής της εγκληματικής και πειρατικής εκστρατείας που λέγεται Δ' Σταυροφορία».

Μετά την κατάληψη της πόλης, επί τρεις μέρες, οι Λατίνοι μεταχειρίστηκαν με φοβερή σκληρότητα, λεηλατώντας κάθετη που είχε συγκεντρωθεί, δια μέσου των αιώνων, στην Κωνσταντινούπολη. Τίποτε δεν έμεινε σεβαστό: οι εκκλησίες, τα λείψανα, τα μνημεία τέχνης. Οι ιππότες της Δύσης και οι στρατιώτες τους, καθώς και οι Λατίνοι μοναχοί και ηγούμενοι, έλαβαν και αυτοί μέρος στη λεηλασία. Ο Νικήτας Χωνιάτης, αυτόπτης μάρτυρας της κατάληψης της πόλης, δίνει μια τρομακτική εικόνα της

λεηλασίας, της βίας και της ερήμωσης που έφεραν οι Σταυροφόροι.

Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών λεηλασίας,

Οταν οι Ελληνες φέρονταν σαν Ελληνες. Λουκάς Νοταράς ο ήρωας που προτίμησε να θυσιαστεί η οικογένειά του παρά να προσκυνήσει τον Τούρκο.

Κάθε πού ζύγωνε 29 Μαΐου ό Γερο-Ζαχαρίας δεν είχε αναπαμό. Έπρεπε να ετοιμάσει το στάρι για το κόλλυβο των «Μαρτύρων της "Αλωσης». Ξάκρινε το καθαρό σπυρί - σπυρί και το 'βαζε να βράσει ήσυχα μέχρι ν' ανοίξει σαν το ρόδο. Ύστερα το στέγνωνε κι έπιανε κατόπιν να το στολίζει χωρίς βιάση. Μάστορας δουλεμένος στην Αγιογραφία, έπιανε το χέρι του. Πάνω στη χιονάτη ζάχαρη θα 'φτιαχνε το δικέφαλο αετό μέσα σε στολίδια απίστευτα.


«Μνήσθητι Κύριε ως αγαθός των δούλων Σου...», μονολογούσε καί τα δάκρυα του τρέχανε ποτάμι.

Μετά τη λειτουργία γίνηκε το τρισάγιο για τους κεκοιμημέμηνους». Κι άμα ο γέρο-Τρύφωνας πήρε να λέει το ''αιωνία η μνήμη'' ό Γερο-Ζαχαρίας σήμανε μονοκάμπανο λυπητερό όπως αρμόζει. Μετά πήρε το δίσκο κι άρχισε να μοιράζει το στάρι. Πρώτα στους πατέρες, έπειτα στους λαϊκούς. Άμάθητοι οι ξένοι από τέτοια έθιμα τον ρώτησαν
Ο Μωάμεθ εισέρχεται στην Πόλη στις 29 Μαϊου 1453.
για όλα τούτα τα παράδοξα. Ό Γερο-Ζαχαρίας τους πήρε παράμερα στο μεγάλο χαγιάτι κι άρχισε να τους μιλάει για τη Μεγάλη Τρίτη του 1453, για το κούρσεμα της Πόλης καί τη θυσία του τελευταίου αυτοκράτορα. Ένιωθε χρέος ό σεβαστός Γέροντας να τους μνημονεύει όλους μέσα στη Θ. Λειτουργία καί να μιλά γι' αυτούς σ' όσους ρωτούσαν να μάθουν.

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑ

">
Άτε ας έρθει εκείνη η μέρα να χαρούμε πια κι εμείς
κι άλλο τίποτε στο κόσμο χροία δεν θα 'χει κανείς
τότε ποιά δεν θα χωρίζουν, να ριχτούμε στη φωτιά
για να σώσουμε άλλα αδέλφια που'ν ακόμα στη σκλαβιά...........
Αμηνννννννννννννννννννννννννννννν