Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

ΦΛΩΡΙΝΑ : Χαρακτική και Πολιτισμός. Παρελθόν και Παρόν».



Υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φλώρινας, της Τ.Ε.Δ.Κ Νομού Φλώρινας, του Δήμου Φλώρινας και του Επιμελητηρίου Φλώρινας, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Φλώρινας, από τις 20 έως και τις 24 Φεβρουαρίου 2010, συνέδριο με θέμα «Χαρακτική και Πολιτισμός. Παρελθόν και Παρόν».
Παράλληλα με το συνέδριο, θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα του Φ.Σ.Φ. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» συναυλίες Ελλήνων καλλιτεχνών και συγκεκριμένα του Λουκιανού Κηλαϊδόνη, του Μίλτου Πασχαλίδη και του Χρήστου Θηβαίου.

ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΚΟΝΗ ΕΦΤΑΣΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ



Έκπληκτοι έμειναν οι κάτοικοι της περιοχής , καθώς η αφρικανική σκόνη που καλύπτει τον ουρανό της Χώρας έφτασε ως τα βόρεια σύνορα και συνεχίζει να παραμένει ακόμα

Χαρακτηριστικές είναι φωτογραφίες που μας απέστειλε ένας αναγνώστης από το βορειοανατολικό τμήμα της Φλώρινας όπου με δυσκολία διακρίνει κάνεις το όρος Βόρρα (Καιμακτσαλάν).

Όπως προειδοποιούν άλλωστε, η σκόνη αυτή σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή υπάρχει πιθανότητα να έχει επιπτώσεις στην υγεία μας, ειδικά στα μικρά παιδιά, τους καρδιοπαθείς και τους ηλικιωμένους.

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ

Έναν χρόνο πριν ήμασταν μάρτυρες μιας κραυγαλέας υποκρισίας και της συνεπικουρούμενης «επικοινωνιακής» αγυρτείας από τα ΜΜΕ! Ρίξτε μια ματιά στο video γιατί ως λαός παρουσιάζουμε συμπτώματα της νόσου Αλτσχάϊμερ και έχουμε ...ασθενή μνήμη !">


Κρίση; ποια κρίση; Ένα νοσηρό κατασκεύασμα του Κώστα Καραμανλή και της ΝΔ ήταν ,όπως ισχυριζόταν ο κ. Γ. Παπανδρέου. Άσχετα εάν την ίδια ώρα η οικονομική κρίση γονάτιζε κυριολεχτικά οικονομίες που στηρίζονταν σε πολύ ισχυρότερους πυλώνες από τους διαχρονικά γυάλινους δικούς μας.

Ο σκοπός βέβαια επετεύχθη! Έτσι σήμερα η πολιτική απάτη επελαύνει! Ενώ ευαγγελίζονταν ότι «κατατρόπωσαν» τους κερδοσκόπους και τους «αγενείς» Ευρωπαίους εταίρους, ότι «έβαλαν στη θέση τους» όσους επιχείρησαν να δημιουργήσουν εικόνα «χρεοκοπίας» της χώρας, είναι οι ίδιοι που φιλοτέχνησαν την εικόνα του «δυστυχώς επτωχεύσαμεν». Είναι οι ίδιοι που μιλούσαν για «χρεοκοπία» (Παπανδρέου – δηλώσεις στο Υπουργικό Συμβούλιο, 5/11/2009)…

Είναι οι ίδιοι που με την μικροπολιτική θεώρηση τους και τις άφρονες δηλώσεις τους εκτόξευσαν τα spread και το κόστος δανεισμού σε επίπεδα και όρους που δεν δανείζονται ούτε τριτοκοσμικές χώρες.

Είναι οι ίδιοι που ένα χρόνο πριν -συνεπικουρούμενοι από τους επικοινωνιακούς αγύρτες των ΜΜΕ- έφερναν την καταστροφή επειδή τα spread δανεισμού από την ΝΔ ήταν …..20% μικρότερα από τα spread που αυτοί κατάφεραν σήμερα να δανείζονται (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται)!

Ανάλογη υποκριτική στάση κράτησαν και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας. Ήθελαν την «Ευρωπαϊκή Ιφιγένεια» στην προσπάθεια τους να κρατήσουν μια ανταγωνιστική, για τις οικονομίες τους και τα προϊόντα τους , ισοτιμία ευρώ-δολαρίου.

Η μικροπολιτική θεώρηση των πολιτικών πραγμάτων εκ μέρους του ΠαΣοΚ τους ήρθε «σαν δώρο εξ ουρανού». Το ΠαΣοΚ προσφέρθηκε να παραδώσει ως σύγχρονος Αγαμέμνονας την Ευρωπαία Ιφιγένεια στα χέρια του Κάλχα , που στην περίπτωση μας ονομάζονται …διεθνή funds και οι ανά την γη κερδοσκόποι.

..
.
.
.
.
Βλέποντας λοιπόν το video και γνωρίζοντας πλέον ΠΟΙΟΙ τελικά καλλιέργησαν κλίμα οικονομικού κατακλυσμού και επέδωσαν την χώρα μας ως Ιφιγένεια στα γαμψά νύχια των κερδοσκόπων, ΠΟΙΟΙ επιδόθηκαν στην « οικονομική τρομοκρατία» ώστε να επιβάλουν σαν «αναπόφευκτη» στη συνείδηση του κόσμου τη λήψη μέτρων ανελέητης κοινωνικής βαρβαρότητας, μπορείτε να αναρωτηθείτε: Έχει όρια η πολιτική απάτη; Έως που μπορεί να φτάσει ο πολιτικός αριβισμός;

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΚΑΝΕ ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


Κύριε Παπακωνσταντίνου ΤΟ ΑΜΙΛΗΤΟ ΝΕΡΟ ΗΠΙΑΤΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ Goldman Sachs.

Γιατί δεν σας ακούμε κατά τα άλλα λαλίστατε υπουργέ;

Κ.ΖΕΡΒΑΣ


Τα πρόσφατα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου επιβεβαίωσαν τις ανησυχίες μας. Επανέφεραν στο προσκήνιο εκτεταμένες πρακτικές διαχείρισης και απόκρυψης του δημοσίου χρέους από τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.
Πρακτικές οι οποίες καταγράφονται εκτενέστερα στην τελευταία έκθεση της Eurostat , όπως αυτή δημοσιεύθηκε τον Ιανουάριο του 2010 και είναι και στη διάθεσή σας. Έντεκα πρακτικές που καταγράφονται στη συγκεκριμένη μελέτη.
Aναφέρω ενδεικτικά την υπερεκτίμηση των φορολογικών εσόδων, την υπόθεση των αντιτίμων της περιόδου 1998-2001, τον υπολογισμό της επονομαζόμενης “άσπρης τρύπας”, τις κεφαλαιακές μεταβιβάσεις, οι οποίες δεν ενεγράφοντο στο έλλειμμα, τις τιτλοποιήσεις μελλοντικών εσόδων, τις εγγυήσεις του Δημοσίου, τις δαπάνες των νοσοκομείων. Η συγκεκριμένη μελέτη είναι στη διάθεσή σας, βρίσκεται και ηλεκτρονικά στο site της Eurostat .

Δεύτερον: Πράγματι, αυτό το θέμα το έχουμε αναδείξει πάρα πολλές φορές. Πρόσφατα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού, ο κ. Κεφαλογιάννης είχε κάνει ειδική αναφορά στο συγκεκριμένο θέμα. “Κωδικοποιώ και θα σας καταθέσω”, είχε πει, “στοιχεία για ένα χρέος του 2001 ύψους 3 δισ. ευρώ, το οποίο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το έστειλε να πληρωθεί το 2004 έως το 2019, υπογράφοντας 18 τέτοια προιόντα, 18 swaps με την εταιρεία Goldman Sachs ”. Οι σχετικές αναφορές είναι στη διάθεσή σας.

Προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση και απορία το γεγονός ότι, παρά τις συγκεκριμένες οχλήσεις, παρά τις συγκεκριμένες αναφορές για το συγκεκριμένο θέμα, και στην Ολομέλεια της Βουλής και στην Επιτροπή των Οικονομικών Υποθέσεων, ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, που έχει διατελέσει μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, δεν τοποθετήθηκε επί του θέματος.

Τρίτη παρατήρηση: Έχουμε την έκθεση της Επιτροπής, που συνέστησε το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με την αξιολόγηση της ποιότητας των δημοσιονομικών στοιχείων. Εκεί δεν υπάρχει καμία αναφορά στις συγκεκριμένες συμβάσεις. Στη σελίδα 24 της έκθεσης η μόνη αναφορά που γίνεται, ενδεικτική των πρακτικών του παρελθόντος, είναι η ακόλουθη: “Η χρήση συμφωνιών ανταλλαγής επιτοκίων, δηλαδή τα swaps , η οποία βοηθά στη διαχείριση των τρεχουσών ελλειμμάτων, επηρεάζει τις δανειακές ανάγκες της χώρας και, επομένως, και το ύψος του μελλοντικού χρέους”.

Υπάρχει μόνο μια υποσημείωση στη σελίδα 23, που λέει ότι, στις αρχές της δεκαετίας του 2000, έγιναν αναθεωρήσεις των στοιχείων που οφείλοντο, σε σημαντικό βαθμό, στο γεγονός ότι είχαν χρησιμοποιηθεί, τότε, ορισμένα χρηματοοικονομικά προϊόντα, η στατιστική καταγραφή των οποίων δεν ήταν τότε σαφής.

Αποδεικνύεται, δηλαδή, ότι το συγκεκριμένο πόρισμα δεν έχει κάνει καμία αναφορά στα περίφημα swaps που είχαν συναφθεί τότε, παρά το γεγονός ότι επανειλημμένως έχουμε τοποθετηθεί επί του συγκεκριμένου θέματος, ως Νέα Δημοκρατία

Χρήστος Σταϊκούρας
Βουλευτής Φθιώτιδας
Αναπληρωτής Υπεύθ. Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της ΝΔ

Πηγή : politis-gr

ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΑΣΟΚ


Σεμνά και ταπεινά …. από την Μιλένα


Το διάβασα στην «Athens Post» και κυριολεκτικά ...πήρα φωτιά! Ο λόγος ήταν η συμπεριφορά της κας Μιλένας Αποστολάκη και η νέα άποψη των στελεχών του ΠαΣοΚ για το …σεμνά και ταπεινά.

Το γράφω όπως το αναφέρει η εφημερίδα και δεν το σχολιάζω καθόλου. Το(ην) αφήνω στην κρίση σας!

«Έκπληκτοι έμειναν πριν από ακριβώς μία εβδομάδα οι καλεσμένοι του Γιώργου Αυτιά, όταν στο στούντιο έφθασε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη. Όχι για την εντυπωσιακή παρουσία της, όσο για την απίστευτη απαίτησή της μόλις είδε το πάνελ: ούτε λίγο ούτε πολύ η κ. Αποστολάκη απειλούσε να φύγει από την εκπομπή -πριν καν μπει- αν δεν απομακρύνονταν από τις καρέκλες οι καλεσμένοι δημοσιογράφοι του παρουσιαστή! Τα ραβασάκια μεταξύ της πρώην υπουργού και της συμπαρουσιάστριας του Αυτιά έδιναν κι έπαιρναν, ώσπου έγινε δεκτή η απαίτησή της και βγήκαν από το πλάνο οι δημοσιογράφοι! Τελικά η κυρία βουλευτής συνομίλησε μόνο με τους συναδέλφους της, αλλά το φάουλ είναι και του Αυτιά που επέτρεψε μια τέτοια συμπεριφορά…»
ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΤΩΝ ΨΕΥΤΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ


Πηγή: politis-gr

ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΠΑΟΚ ΛΕΧΟΒΟΥ


21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010 και ωρα 12:30μ.μ αναχωρουμε μπροστα απ'τα γραφεια της ΛΕΣΧΗΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΟΚ ΛΕΧΟΒΟΥ για τον αγωνα που θα κρινει τον φετινο πρωταθλητη.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ στο κινητο 6976808513

Όμιλος Ξιφασκίας Φλώρινας (Ο.ΞΙ.Φ) - Florina Fencing Club (F.F.C)


«18ος ο Ιορδάνης στην Μπρατισλάβα»

Ικανοποίησε ο Ιορδάνης Ηλιάδης στο τελευταίο τεστ πριν το Ευρωπαϊκό Εφήβων στην Αθήνα (2 ως 7 Μαρτίου 2010). Σε ένα από τα δυσκολότερα Ευρωπαϊκά Κύπελλα της περιόδου (συμμετοχή 171 αθλητές από 26 χώρες) ο Ιορδάνης μετά από έναν άψογο 1ο γύρο με 5 νίκες σε 5 παιχνίδια πλασαρίστηκε στην 1η 32άδα με τελική κατάταξη την 18η θέση.

Φ.Σ.Φ. "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ

Το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου και ώρα 21:00 συναυλία του Λουκιανού Καλαηδόνη
Την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου και ώρα 21:00 συναυλία του Μίλτου Πασχαλίδη
Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου και ώρα 21:00 συναυλία του Χρήστου Θηβαίου

Αίθουσα Θεάτρου του Φ."Ὁ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ''
Τιμή εισιτηρίου 20 €
Τα εισιτήρια προπωλούνται στην Γραμματεία του Συλλόγου
και στο βιβλιοπολείο "Η γωνία" του Βασίλη Παπαγιάννη

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Saint Valentine ΜΕ ΔΙΑΣΗΜΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ



ΠΡΟΣΟΧΗ
Όσοι από εσάς έχετε αποφασίσει σήμερα το βράδυ να πάτε στα κέντρα διασκεδάσεως προσοχή στους δρόμους
Χιόνι πέφτει αυτή τη στιγμή σε όλη τη Φλώρινα και από την ΕΜΥ φαίνεται θα συνεχίσει όλο το βράδυ και τις επόμενες ώρες αναμένεται επιδείνωση του καιρού σε όλη στη δυτική Μακεδονία , γι αυτό μεγάλη προσοχή από τους οδηγούς ------ δεν πίνουμε ...αλλιώς ΤΑΧΙ.

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΑΚΡΥΣ ΣΤΟ LA CASA GRANDE

ΕΙΡΗΝΗ ΜΕΡΚΟΥΡΗ ΣΤΟ i&n xrisoxoidis

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

ΦΛΩΡΙΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ




Αναβλήθηκε ξανά το παιχνίδι ανάμεσα στον ΠΑΣ Φλώρινα και την Ένωση Αποστόλου Παύλου, εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης που πλήττει την Φλώρινα Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΠΟ: «Η Επιτροπή Πρωταθλήματος Δ’ Εθνικής (αφού έλαβε υπόψη της το έγγραφο της ΕΠΣ Φλώρινας για την ακαταλληλότητα των γηπέδων του νομού λόγω χιονιού) αποφάσισε την αναβολή του αγώνα Φλώρινα-Ένωση Αποστόλου Παύλου (εξ αναβολής της 24/01/2010) που είχε ορισθεί για το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010».